Stoiximan Super League

Ισοπαλία με… χαμένο τον ιδανικό αυτόχειρα Παναθηναϊκό και 3ο τον ψυχωμένο Ολυμπιακό στη Λεωφόρο!

Εμφανώς ανώτερος στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός, προηγήθηκε 2-0, όμως ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση στην επανάληψη, έφτασε στο 2-2 και έφυγε «νικητής» από τη Λεωφόρο αφού άφησε 4ο τον αντίπαλό του!

Μετά από ένα χορταστικό αλλά και… επεισοδιακό ντέρμπι, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ήρθαν ισόπαλοι με 2-2 στο «Απόστολος Νικολαΐδης», για την 10η και τελευταία αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League.

Το «τριφύλλι» είχε πολύ καλή απόδοση για ένα ημίχρονο, με χαμένες ευκαιρίες, δοκάρι αλλά και γκολ-πέναλτι του Μπακασέτα στις καθυστερήσεις του. Ενώ ο Μπερνάρ λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του…

Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν αντίδραση στη συνέχεια, μείωσαν με τον Ποντένσε στο 73’, που επίσης είχε δοκάρι έξι λεπτά νωρίτερα ενώ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη στο 89’, για να φτάσουν στην ισοφάριση χάρη στον ερχόμενο από τον πάγκο Γιόβετιτς στο 81ο λεπτό!

Έτσι, ο Παναθηναϊκός έφτασε τους 72 βαθμούς και παρέμεινε τέταρτος, άρα εκτός Ευρώπης μέσω πρωταθλήματος, την ώρα που ο Ολυμπιακός ανέβηκε στους 74 πόντους, ολοκληρώνοντας το «μίνι πρωτάθλημα» τρίτος.



Στο… μυαλό των κόουτς:
Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με σύστημα 4-3-3 τον Λοντίγκιν στην εστία και τους Κώτσιρα, Αράο, Γεντβάι και Χουάνκαρ τετράδα στα μετόπισθεν. Ο Ρούμπεν ήταν ο «κόφτης», έχοντας μπροστά του Τσέριν και Μπακασέτα, με τους Μαντσίνι-Μπερνάρ στα «φτερά» και τον Γερεμέγεφ στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη «κατέβηκε» σε σχηματισμό 4-2-3-1 και τον Τζολάκη κάτω από τα γκολπόστ, ενώ Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο και Ρίτσαρντς συνέθεσαν την τετράδα στην άμυνα. Έσε και Όρτα ήταν οι δύο στον άξονα, με τους Ποντένσε, Καρβάλιο και Φορτούνη στην τριάδα πίσω από τον Ελ Κααμπί, ο οποίος έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς:
Τα πρώτα λεπτά του ντέρμπι κύλησαν… αναγνωριστικά, με τις δύο ομάδες να είναι προσεκτικές και να αποφεύγουν τα πολλά ρίσκα στην αρχή.

Ο Παναθηναϊκός, πάντως, έδειξε περισσότερη διάθεση να βγει μπροστά, με «όπλο» την καλή του κυκλοφορία, ενώ είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία και μάλιστα νωρίς, στο 4’. Καθώς από την ωραία βαθιά μπαλιά του Χουάνκαρ, ο Γερεμέγεφ πάτησε περιοχή, αλλά υπό την πίεση και του Κάρμο δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τζολάκη, που απέκρουσε!

Για να ακολουθήσει μια ακόμα καλή στιγμή, με το σουτ του Μπακασέτα στο 10ο λεπτό στο όριο της περιοχής, που μπλόκαρε ο -ευρισκόμενος σε σωστή θέση- Τζολάκης…

Με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στην πίεση που του ασκήθηκε στη μεσαία γραμμή, προτιμώντας να πάει κυρίως σε άμεσο ποδόσφαιρο σε φάση επίθεσης και να κρατάει κοντά τις γραμμές του όποτε αμυνόταν.

Κάπως έτσι, δε, είχε μόνο δύο ημιτελείς προσπάθειες, με τον Αράο να «καθαρίζει» ωστόσο εύκολα τις προσπάθειες των Φορτούνη-Ελ Κααμπί, στο 17’ και στο 18’ αντίστοιχα.

Αντιθέτως, οι «πράσινοι» κατέγραψαν μια ακόμα χαμένη ευκαιρία στο 20ο λεπτό, όταν από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα έφτασε έξω από την περιοχή στον Μαντσίνι με το σουτ του από διαγώνια και δεξιά να περνάει ελάχιστα εκτός εστίας.

Μια ατομική ενέργεια του Φορτούνη, τρία λεπτά μετά, σταμάτησε πάνω στον Κώτσιρα από πλευράς «ερυθρόλευκων», που είδαν τον αντίπαλό τους να έχει νέα σπουδαία ευκαιρία για το 1-0…

Στο 26’, με τον Μπακασέτα να βγάζει μια τρομερή κάθετη πάσα στον Γεγεμέγεφ, που βγήκε τετ α τετ με τον Τζολάκη αλλά το σκαφτό πλασέ του ήταν άστοχο!

Ο Ολυμπιακός κατέγραψε την πρώτη του αξιόλογη φάση με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού. Στο τρανζίσιον, όπου από πάσα του Φορτούνη και γέμισμα του Ροντινέι από δεξιά, ο Καρβάλιο πήρε αμαρκάριστος την κεφαλιά μέσα στην μικρή περιοχή αλλά βρήκε την μπάλα αντίθετα με τον βηματισμό του και αστόχησε…

Με τον Παναθηναϊκό να διατηρεί τον απόλυτο έλεγχο στο παιχνίδι και να σπαταλάει μια ακόμα φάση για να ανοίξει το σκορ, στο 39’. Καθώς μετά από ωραίο συνδυασμό ο Μαντσίνι σούταρε με δύναμη, για να διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Τζολάκης, κρατώντας το 0-0 για την ομάδα του!

Παράλληλα, η τύχη γύρισε την πλάτη στους γηπεδούχους στη φάση του 45ου λεπτού, όταν ο Μπακασέτας εξαπέλυσε έναν… κεραυνό έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Ρέτσο και σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Τζολάκη!



Οι Πειραιώτες απείλησαν στο δεύτερο λεπτό του επιπλέον χρόνου, με τον Ποντένσε να πατάει περιοχή από δεξιά, να σουτάρει και τον Λοντίγκιν να αποκρούει.

Για να έρθει στο αμέσως επόμενο λεπτό η ανατροπή του Μαντσίνι από τον Ρίτσαρντς, ο καταλογισμός του πέναλτι από τον Γκοντίνιο και η εύστοχη εκτέλεση του Μπακασέτα, που έστειλε την μπάλα στην αντίθετη γωνία από τον Τζολάκη, κάνοντας το 1-0, στο 45’+5’!



Ο Μεντιλίμπαρ άλλαξε τον Καρβάλιο με τον Ιμπόρα στην ανάπαυλα και ο Ολυμπιακός μπήκε πιο… ζωηρά στο δεύτερο ημίχρονο, φτάνοντας πιο εύκολα στην αντίπαλη περιοχή.

Μάλιστα, στο 51’, είχε διπλή ευκαιρία για να ισοφαρίσει, αλλά το ευθύβολο σουτ του Ιμπόρα μέσα από την περιοχή σταμάτησε σε σώματα, ενώ εκείνο του Ελ Κααμπί στην επαναφορά της μπάλας πέρασε ψηλά άουτ…

Πέντε λεπτά μετά, δε, από λάθος του Αράο, ο Όρτα μπήκε στην περιοχή, αλλά δεν μπόρεσε να σουτάρει υπό την πίεση του Ρούμπεν, ζητώντας μάλιστα και πέναλτι, που σωστά ωστόσο δεν καταλογίστηκε.

Τελικά, ήταν ο Παναθηναϊκός εκείνος που σκόραρε, λίγο πριν την μια ώρα παιχνιδιού… Όταν από το γύρισμα του Χουάνκαρ και την κάθετη κίνηση του Μπερνάρ, ο Βραζιλιάνος έκανε το… σλάλομ στο όριο της περιοχής, σούταρε αντίθετα με την κίνηση του Τζολάκη και «έγραψε» το 2-0!



Ακολούθησαν νέες αλλαγές εκατέρωθεν, με τους φιλοξενούμενους να συνεχίζουν να έχουν το… πάνω χέρι και να «ισοφαρίζουν» στα δοκάρια, με την προσπάθεια του Ποντενσε στο 67’.

Ωστόσο, ο Πορτογάλος εξτρέμ πήρε την… εκδίκησή του έξι λεπτά μετά, πετυχαίνοντας με μια φοβερή «λόμπα» από το ύψος της περιοχής το 2-1, για να αποσπάσει και χειροκροτήματα!



Ο Κόντης προέβη σε τριπλή αλλαγή στη συνέχεια, χωρίς αυτές να βοηθήσουν εντέλει, αλλά αντ’ αυτού ήταν ο αντίπαλός του εκείνος πουν πέτυχε και δεύτερο τέρμα, φέρνοντας το ντέρμπι στα ίσα…

Αφού από την εξαιρετική σέντρα του Ποντένσε στο δεύτερο δοκάρι, ο Γιόβετιτς έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα του Λοντίγκιν, για το 2-2 στο 81’!



Στο 89ο λεπτό ο Ποντένσε αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, για φάουλ στον Ρούμπεν που μετέτρεψε το παιχνίδι σε… ροντέο, με πολλές αντεγκλήσεις και χρήση της κίτρινης κάρτας από μέρους του Γκοντίνιο.



Ωστόσο, στα 11 λεπτά των καθυστερήσεων, δεν άλλαξε κάτι με το 2-2 να σφραγίζει τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

MVP: Γύρισε το ντέρμπι για την ομάδα του με δύο ενέργειες του ο Ντάνιελ Ποντένσε! Ο Πορτογάλος μειώνει με πολύ ωραία εκτέλεση σε 2-1 και σερβίρει την ισοφάριση στον Γιόβετιτς, με νέο πολύ καλό χτύπημα. Είχε, δε, ένα ακόμα σουτ που σταμάτησε στο δοκάρι… Αν δεν ήταν και η αποβολή του, θα μιλούσε για το τέλειο ματς!

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-2

Η «σφυρίχτρα»: Καλή η διαιτησία του Γκοντίνιο, παρότι το ντέρμπι έγινε... ροντέο στο τέλος, με τον ίδιο να... μοιράζει κάρτες. Καταλόγισε, ως όφειλε, το πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού, αφού ο Ρίτσαρντς δεν βρήκε μπάλα. Ο Πορτογάλος ρέφερι χάρισε βέβαια μια κίτρινη στον Όρτα στο 15’, ενώ σωστά παρατήρησε Μαντσίνι και Ποντένσε και φυσικά απέβαλλε τον Πορτογάλο στη συνέχεια. Στη φάση που ζήτησε πέναλτι ο Ολυμπιακός, επίσης ορθά δεν καταλογίστηκε κάτι!

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Παναθηναϊκός (Χρήστος Κόντης): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Αράο, Γεντβάι, Χουάνκαρ (77' Zέκα), Ρούμπεν, Τσέριν (65' Βιλένα), Μπακασέτας, Μαντσίνι (65' Παλάσιος), Γερεμέγεφ (77' Σπόραρ), Μπερνάρ (77' Βέρμπιτς).

Έμειναν στον πάγκο: Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Ούγκο, Τζούριτσιτς.

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ) : Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ρίτσαρντς (76' Κίνι), Έσε, Όρτα (61' Γιόβετιτς), Φορτούνης (61' Μαρτίνς), Καρβάλιο (46' Ιμπόρα), Ποντένσε, Ελ Κααμπί (90'+9' Μασούρας).

Έμειναν στον πάγκο: Πασχαλάκης, Ελ Αραμπί, Άμπι, Ντόι.

Διαιτητής: Λουίς Γκοντίνιο (Πορτογαλία).

Βοηθοί: Ρούι Τειξέιρα, Πάουλο Μπρας (Πορτογαλία).

4ος διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών).

VAR: Μπρούνο Εστέβες (Πορτογαλία).

AVAR: Ηλίας Κωνσταντίνου (Πρέβεζας).

Δείτε εδώ την περιγραφή του αγώνα από το Match Centre

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x