Ελλάδα

Τον έκανε… γιο-γιο!

Ο Ολυμπιακός με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιοτάμ - «Γιο-Γιο» - Χαλπερίν (25 πόντους, 6τρ) ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ των ανδρών, επικρατώντας στην παράταση 87-83 του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ. Αυτό το αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με τη νίκη των «ερυθρολεύκων» και στο πρώτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ με διαφορά τεσσάρων πόντων, δίνει στους Πειραιώτες την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και μαζί το απόλυτο πλεονέκτημα στα πλέι οφ.

Ο Ολυμπιακός με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιοτάμ - «Γιο-Γιο» - Χαλπερίν (25 πόντους, 6τρ) ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ των ανδρών, επικρατώντας στην παράταση 87-83 του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ.

Αυτό το αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με τη νίκη των «ερυθρολεύκων» και στο πρώτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ με διαφορά τεσσάρων πόντων, δίνει στους Πειραιώτες την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και μαζί το απόλυτο πλεονέκτημα στα πλέι οφ.

Η ομάδα του Ίβκοβιτς καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα είχε το πάνω χέρι, εκμεταλλευόμενη τα επιθετικά ριμπάουντ (16) που «μάζεψε» παίρνοντας πολλές δεύτερες επιθέσεις. Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε λίγο πριν το φινάλε και πήγε το ματς στην παράταση (σκορ: 76-76 )με στόχο να καλύψει το -4 του πρώτου αγώνα. Εκεί όμως, «μίλησε» ξανά ο Ισραηλινός γκαρντ που πήρε από το… χέρι την ομάδα του και την οδήγησε σε μία πολύ σημαντική νίκη.

Δεν φάνηκε η απουσία του Νεστέροβιτς από την μία, λόγω της εξαιρετικής εμφάνισης του Μπουρούση, ενώ από την άλλη το «όπλο» Νίκολας ήταν παροπλισμένο και αυτό φάνηκε παρά την εξαιρετική εμφάνιση του... ακούραστου Διαμαντίδη (21 π).

Το ματς:

Ο Ολυμπιακός στην πεντάδα του είχε Γκόρντον και Κέσελ με τον πρώτο να πηγαίνει πάνω στον Διαμαντίδη και είναι χαρακτηριστικό ότι ο Σπανούλης μπήκε στο τελευταίο λεπτό. Τα επιθετικά ριμπάουντ των παικτών του Ίβκοβιτς - παρά την απουσία του Νεστέροβιτς- έδιναν δεύτερες επιθέσεις και ως αποτέλεσμα το προβάδισμα με 8-2. Βιαστικός ο Παναθηναϊκός, με κακές επιλογές και λάθη στο ανοικτό γήπεδο στα πρώτα λεπτά, έδινε την ευκαιρία στον αντίπαλο να επιβάλλει τον ρυθμό του. Το καλό ξεκίνημα των «ερυθρολεύκων» έφερε προβάδισμα οκτώ πόντων ωστόσο οι «πράσινοι» βρήκαν λύσεις με Μπατίστ και Φώτση και μείωσαν σε 14-11. Το τέλος της περιόδου βρήκε τους γηπεδούχους να προηγούνται 16-15.


Φώτσης και Μπατίστ συνεργάστηκαν άψογα για το 17-16 και το προβάδισμα μετά από πολύ ώρα αλλά η «τρίποντη» απάντηση του Χαλπερίν έβαλε ξανά σε θέση οδηγού τον Ολυμπιακό. Το σκορ πήγε στο 21-17 και έτσι ο Ομπράντοβιτς απέσυρε τον Τέπιτς και έβαλε ξανά στο παρκέ τον Διαμαντίδη. Ο Χαλπερίν όμως με 2/2 τρίποντα ανέβασε στους 7 την διαφορά. Η πιεστική άμυνα των γηπεδούχων έφερε λάθη και κακές επιλογές στους «πράσινους» που εξακολουθούσαν να χάνουν τα αμυντικά ριμπάουντ και να δίνουν επιπλέον επιθέσεις στους αντιπάλους τους που διατηρούσαν το προβάδισμα στο σκορ. Τα καλάθια των Περπέρογλου και Διαμαντίδη σε συνδυασμό με την αστοχία του Ολυμπιακού, έφεραν το ματς στα ίσια (25-25) 3΄ πριν το τέλος. Ένα τρίποντο του Τεόντοσιτς από τα 8μ. έκανε το σκορ 34-31 αλλά το φάουλ σε νεκρό χρόνο του Πελεκάνου έδωσε την ευκαιρία στον Καλάθη να κάνει το 34-32.

Στο τέλος του ημιχρόνου αποβλήθηκε ο Βαγγέλης Αγγέλου για διαμαρτυρία ενώ δόθηκε τεχνική ποινή στον Μίλαν Τόμιτς και έτσι το ματς άρχισε με βολές του Διαμαντίδη που ευστόχησε και με δικό του καλάθι στην συνέχεια έκανε το 36-34. Ο Τεόντοσιτς μπήκε ζεστός… και με τρίποντο έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ ξανά ενώ στη συνέχεια δύο κλεψίματα και ισάριθμα συνεχόμενα τρίποντα του Γκόρντον έκαναν το +9 για τους «ερυθρόλευκους» που μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα ανέβασαν το σερί τους στο 11-0. Ο Ολυμπιακός πάτησε γκάζι στην επίθεση ενώ στην άμυνα «έσφιξε» και με κάρφωμα του Κέσελ η διαφορά ανέβηκε στο +11. Ο Χαλπερίν ήταν εκπληκτικός στο μακρινό σουτ και με δύο συνεχόμενα δικά του τρίποντα κράτησε το προβάδισμα της ομάδας του στους 10 πόντους. Το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με το σκορ στο 60-52.

Ο Χαλπερίν ήταν ασταμάτητος. Με το 5ο του τρίποντο σε ισάριθμες προσπάθειες έκανε το σκορ 63-52 ενώ οι δικές του επιλογές στην επίθεση ήταν αυτές που διατηρούσαν τον Ολυμπιακό μπροστά με σταθερή διαφορά. Ένα τρίποντο του Φώτση κατέβασε την διαφορά στους τρεις πόντους (66-63) 5΄ πριν το τέλος του αγώνα και το ματς πήρε «φωτιά». Εκεί ανέλαβε ο Παπαλουκάς που έκανε το σκορ 71-65 ενώ στην αμέσως επόμενη επίθεση ο Περπέρογλου έκανε βήματα και «πέταξε» μία ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Οι βολές του Μπουρούση έκαναν το 73-65 αλλά η απάντηση ήρθε με τρίποντο του Διαμαντίδη για το 73-68. Ο Μπατίστ κάρφωσε εντυπωσιακά για το 73-70 2.30’ πριν το φινάλε. Τα τελευταία δύο λεπτά κρίθηκαν στις βολές και το 76-76 έστειλε το ματς στην παράταση.

Εκεί ο απόλυτος πρωταγωνιστής ήταν ξανά ο Χαλπερίν. Με δικό του τρίποντο και καλάθι δύο πόντων στη συνέχεια έφερε τον Ολυμπιακό στο 81-76. Ο Παναθηναϊκός άργησε να μπει στο παρκέ και έτσι ο Ολυμπιακός έφτασε στο τελικό 87-83.

Δεκάλεπτα: 16-15, 34-32, 60-52, 76-76, (παρ: 87-83)

Συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Παπαλουκάς 9, Γκόρντον 8, Σπανούλης 2, Μπουρούσης 12, Κέσελ 2, Πελεκάνος, Μαυροκεφαλίδης 9, Χαλπερίν 25 (6), Γλυνιαδάκης 5, Παπανικολάου, Έρτσεγκ 3, Τεόντοσιτς 12 (3).

Παναθηναϊκός: Τέπιτς, Μάριτς 2, Περπέρογλου 15, Μπατίστ 16, Φώτσης 13, Σάτο 2, Νίκολας, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 21, Βουγιούκας 2, Καλάθης 12, Καϊμακόγλου.

Διαιτητές: Γκόντας, Τανατζής, Χριστοδούλου.

Παναγιώτης Βανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x