Ελλάδα

Η Καρδίτσα πάτησε τον ΠΑΟΚ και... χάρισε την 6η θέση στον Κολοσσό, πετώντας εκτός την ΑΕΚ!

Πραγματοποιώντας εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο, η Καρδίτσα επικράτησε με 97-78 του ΠΑΟΚ, χαρίζοντας στον Κολοσσό το εισιτήριο στην 6άδα ενόψει του τρίτου γύρου. Μεγάλη χαμένη η ΑΕΚ Betsson BC.

Συνέτριψε τον ΠΑΟΚ στο «Γιάννης Μπουρούσης» και έκανε σούπερ δώρο στον Κολοσσό Ρόδου η Καρδίτσα!

Η ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου ήταν καταιγιστική στο δεύτερο ημίχρονο, επικρατώντας με το εμφατικό 97-78 του του «δικεφάλου του βορρά» στην Καρδίτσα για την 22η και τελευταία αγωνιστική του β' γύρου της Stoiximan Basket League!

Με την ήττα του ΠΑΟΚ, ο Κολοσσός Ρόδου - που νωρίτερα είχε νικήσει το Μαρούσι - εξασφάλισε την παρουσία της στην 6άδα, υπερτερώντας στην ισοβαθμία επί της AEK Betsson BC, η οποία από την πλευρά της καλείται να παλέψει στα playouts ώστε να κερδίσει τη θέση της στην τελική οκτάδα ενόψει των playoffs, εκεί όπου είναι δεδομένο πως θα πέσει πάνω σε έναν εκ των δύο «αιωνίων».

Το ματς:


Ισορροπημένο ήταν τοι ξεκίνημα του αγώνα, με τις δύο ομάδες να ανταλλάζουν διαδοχικά «χτυπήματα» στο πρώτο δίλεπτο για το 7-7. Ο ΠΑΟΚ στη συνέχεια ανέβασε «στροφές» και με τους Τσαϊρέλη και Γουίλιαμς προηγήθηκε με 13-8, προτού η Καρδίτσα απαντήσει και με ένα γρήγορο 7-0 σερί, προσπεράσει για το 15-13 στο 6'. Ένα λεπτό αργότερα, ήρθε ο πολύ σοβαρός τραυματισμός του Γουάιτ, ο οποίος έφυγε από το παρκέ υποβασταζόμενος και με δάκρυα στα μάτια. Οι Θεσσαλονικείς από την πλευρά τους συνέχιζαν να βρίσκουν πόντους στη ρακέτα και με τον Τσαϊρέλη να πετυχαίνει 7 πόντους και να ηγείται της επίθεσης, οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά με 26-23.





Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυναμικά στο παρκέ του «Γιάννης Μπουρούσης», με αποτέλεσμα να ξεφύγουν για πρώτη φορά στο σκορ. Συγκεκριμένα, με τον Μενέγκα να πετυχαίνει 10 πόντους και τους Γιάνκοβιτς και Σάιμπερτ να ακολουθούν, η Καρδίτσα εκτόξευσε τη διαφορά στο +11 για το 40-29 στο 15'! Η αντίδραση του ΠΑΟΚ μπορεί να άργησε αλλά ήρθε στο τελευταίο τρίλεπτο, με τους Φρίντρικσον και Μίχαλακ να βρίσκουν τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι, στέλνοντας τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με σκορ 42-41.

Όπως και στο δεύτερο δεκάλεπτο, έτσι και στο τρίτο, η ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου ξεκίνησε με ένταση και πίεση το παιχνίδι της, βρίσκοντας εύκολα καλάθια στο ανοικτό γήπεδο. Με πολυφωνία στην επίθεση, αλλά και με τρία μαζεμένα τρίποντα των Καμπερίδη και ΜακΚάλουμ, οι γηπεδούχοι ανέβηκαν εκ νέου στο +11 (59-48), ενώ λίγο αργότερα, άγγιξαν και το +16 για το 64-48 στο 26'! Μίχαλακ και Τάουνς ξεκόλλησαν επιθετικά τον ΠΑΟΚ δίνοντας κάποιες «ανάσες» στο σύνολο του Στάθη Νερατζάκη, ωστόσο, η Καρδίτσα διατήρησε σε μαξιλαράκι ασφαλείας, κλείνοντας το δεκάλεπτο με σκορ 71-59.



Με την ψυχολογία στα ύψη, η Καρδίτσα συνέχισε να παίζει σε υψηλό επιθετικό τέμπο, φτάνοντας ακόμα και στο +17 (78-61) στις αρχές της τέταρτης και τελευταίας περιόδου. Στα εναπομείναντα λεπτά, οι γηπεδούχοι διατήρησαν με άνεση το υπέρ τους αποτέλεσμα, φτάνοντας έτσι στο 7ο ροζ φύλλο αγώνα της χρονιάς με το τελικό 97-78.

Τα δεκάλεπτα: 23-26, 42-41, 71-59, 97-78.

Δείτε εδώ την στατιστική του αγώνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x