Ελλάδα

Παναθηναϊκός: Οιωνός τίτλου η πρώτη θέση στην κανονική περίοδο

Ο Παναθηναϊκός ολοκληρώνει στην κορυφή την κανονική περίοδο και αυτό φέρνει συνήθως... πρωτάθλημα.

Με τη νίκη επί του ΠΑΟΚ στο «Παλατάκι» ο Παναθηναϊκός ΑΚΤΟR εξασφάλισε και μαθηματικά την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου στην Stoiximan Basket League, μια αγωνιστική πριν την ολοκλήρωσή της και μολονότι φέτος θα υπάρχει η καινοτομία του τρίτου γύρου.

Οι «πράσινοι» παίρνουν για 14η φορά στην ιστορία τους την πρώτη θέση στη regular season αλλά πρώτη μετά από μια τριετία, καθώς τα δύο προηγούμενα χρόνια τερμάτιζαν πίσω από τον Ολυμπιακό.

Στο 73,33% (22/30) των 30 προηγούμενων σεζόν του επαγγελματικού πρωταθλήματος –χωρίς να υπολογίζουμε τη σεζόν 2019/20 που διακόπηκε από την πανδημία του κορωνοϊού και δεν πραγματοποιήθηκαν playoffs οι ομάδες που κατέκτησαν την πρωτιά της κανονικής περιόδου, πανηγύρισαν στο τέλος της σεζόν και τον τίτλο.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR στις δώδεκα περιπτώσεις που αναδείχτηκε πρώτος στην κανονική περίοδο –χωρίς να υπολογίζεται η σεζόν 2019-20- στέφθηκε στο τέλος της σεζόν και πρωταθλητής.

Παράλληλα, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν ολοκλήρωσε την πρώτη φάση της σεζόν αήττητος μακριά από το γήπεδο του (11-0) για δεύτερη φορά στην ιστορία του στη Stoiximan Basket League και μετά από εκείνη της περιόδου 2017/18 (13-0).

Αυτή ήταν συνολικά η πέμπτη φορά που μία ομάδα πέρασε αλώβητη από όλες τις έδρες στην κανονική περίοδο, στα χρόνια του επαγγελματικού πρωταθλήματος. Αυτό γιατί το κατάφερε τρεις φορές και ο Ολυμπιακός των σεζόν 2010/11, 2021/22 και 2022/23.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x