Ελλάδα

«Ξύπνησε» στο τέλος και διέλυσε τον Απόλλωνα Πάτρας ο ΠΑΟΚ

Με σερί 17-0 στην έναρξη της τέταρτης περιόδου, ο ΠΑΟΚ σάρωσε τον Απόλλωνα Πάτρας 87-63 στην Πυλαία στην πρεμιέρα των play outs της Stoiximan Basket League κι έκανε βήμα για την οκτάδα.

Με ένα καταπληκτικό σερί στην έναρξη της τέταρτης περιόδου, ο ΠΑΟΚ σάρωσε 87-63 τον Απόλλωνα Πάτρας στην Πυλαία στην πρεμιέρα των play outs της Stoiximan Basket League κι έκανε βήμα για την οκτάδα που οδηγεί στα πλέι οφ του πρωταθλήματος, αφήνοντας τους «μελανόλευκους» στις τρεις νίκες κι, εκτός απροόπτου, τους έστειλε στην Α2.

Το ματς ήταν ντέρμπι στα τρία πρώτα δεκάλεπτα, με το προβάδισμα πολλές φορές να εναλλάσσεται, όμως ένα 17-0 σερί των Τσιακμά, Μίχαλακ, από το 30’ μέχρι το 35’ έφερε το +18 για τον «δικέφαλο» κι έβαλε τέλος ουσιαστικά στη διαδικασία.

Ο Πολωνός γκαρντ με 17 κι ο Έλληνας ομόλογός του με 13 πόντους ήταν οι κορυφαίοι των νικητών, έχοντας τη συμπαράσταση του ΜακΝις με 11 πόντους. Για τους Πατρινούς, έπαιζε μόνος του ο Μπλόντιν με 24 πόντους, έχοντας τη συμπαράσταση των Μπράουν, Οσμπορν με 14 πόντους.

To ματς
Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 5-0 στην έναρξη της αναμέτρησης, όμως το σερί 6-0 του Απόλλωνα Πάτρας έφερε συνεχή εναλλαγή στο προβάδισμα. Το τρίποντο του Βησσαρίου έφερε το 7-11 κι οι Αμερικανοί των «μελανόλευκων» διατηρούσεαν το +2 με +4 σε εκείνο το διάστημα για τους φιλοξενούμενους. Ο Μπράουν έφερε το +6 με τις σωστές ενέργειες των Πατρινών στην «ασπρόμαυρη» ρακέτα. Ο «δικέφαλος» απάντησε με 4-0 σερί για το 19-21, όμως ο Απόλλων με σερί 5-0 βρέθηκε στο +7. Εκεί, ο ΜακΝις πήρε την κατάσταση στα χέρια του και με προσωπικό σερί 4-0 έφερε το 23-26 στην ολοκλήρωση του πρώτου δεκάλεπτου.

Ο Τσιακμάς έφερε το 25-26 στην έναρξη της δεύτερης περιόδου, όμως οι Πατρινοί διατηρούσαν το +2 σε εκείνο το διάστημα με τα καλά ποσοστά στα δίποντα. Ο Μίχαλακ πήρε την κατάσταση στα χέρια του και βοήθησε σε σερί 6-0 για το +3 του «δικεφάλου», που διατηρούσε το +1 με +3. Οι παίκτες του Γιάννη Χριστόπουλου με σερί 4-0 προηγήθηκαν με +1, όμως οι Αμερικανοί του ΠΑΟΚ με σερί 4-0 έφεραν το 44-41 στην ολοκλήρωση του ημιχρόνου.

Ο ΠΑΟΚ με σερί 5-0 στην έναρξη της τρίτης περιόδου έφτασε στο +6 με πολλές λύσεις για τον Στάθη Νεραντζάκη. Ο Σχίζας είχε πάρει τη «σκυτάλη» στο σκοράρισμα και διατηρούσε ένα +5 για τους Θεσσαλονικείς. Εκεί, η κακή άμυνα των παικτών του «δικεφάλου» έφερε σερί 9-0 για τους Πατρινούς και το υπέρ τους +4, την ώρα που οι γηπεδούχοι ήταν υπερβολικά άστοχοι. Έτσι, ανέλαβε δράση ο Τσιακμάς και με σερί 5-0 έφερε το 57-56 στην ολοκλήρωση του τριαντάλεπτου.

Οι Τσιακμάς και Μίχαλακ έκαναν μόνοι τους ένα απίστευτο σερί 17-0 στην έναρξη της τέταρτης περιόδου κι έφεραν το 74-56, ολοκληρώνοντας τη «σεμνή τελετή» στην Πυλαία κι έχοντας σχεδόν απόλυτη ευστοχία στα σουτ που επιχείρησαν. Με νέο σερί 9-0 με πρωταγωνιστή τον Τάουνς, ο ΠΑΟΚ έφτασε στο 83-59. Οι δύο ομάδες έβαλαν στο παρκέ τους αναπληρωματικούς τους και το ματς ολοκληρώθηκε στο 87-63 με το δίποντο του Φρίντρικσον.

Τα δεκάλεπτα: 23-26, 44-41, 57-56, 87-63

Τα στατιστικά

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x