Ελλάδα

Ο Πιτίνο αποκάλυψε το πώς πήρε την απόφαση να υπογράψει στον Παναθηναϊκό το 2018!

Ο Ρικ Πιτίνο αναφέρθηκε σε podcast για το πώς πήρε την απόφαση να αποδεχθεί την πρόταση του Παναθηναϊκού AKTOR, αλλά και για την εμπειρία του στους «πράσινους» και την Ελλάδα.

Αναμφίβολα, ένα από τα κορυφαία ονόματα που έχει κάτσει ποτέ στον πάγκο του Παναθηναϊκού AKTOR ήταν εκείνο του Ρικ Πιτίνο, με τον Hall Of Famer προπονητή να έρχεται στη χώρα μας τον Δεκέμβρη του 2018 μετά από μια μακρά και επιτυχημένη καριέρα στο ΝΒΑ και το κολεγιακό μπάσκετ!

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο podcast, «Pardon My Take», ο 71χρονος Αμερικανός κόουτς αποκάλυψε μεταξύ άλλων το πώς πήρε την απόφαση να αποδεχθεί την πρόταση των «πρασίνων» και να έρθει στη χώρα μας, παρά το γεγονός πως δεν γνώριζε τίποτα για το ευρωπαϊκό μπάσκετ και την Ευρωλίγκα!

Μάλιστα, στάθηκε και στα δύο χρόνια που αποτέλεσε τεχνικός του «τριφυλλιού», τονίζοντας πως ήταν υπέροχη εμπειρία που του έμαθε πολλά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ρικ Πιτίνο:

«Μία εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα μου τηλεφώνησε ένας φίλος μου και μου είπε "κόουτς μίλησα με τον Κρις Γουάλας, θα ήθελες να έρθεις στον Παναθηναϊκό να προπονήσεις;". Και είπα: "τι είναι αυτό;". Μου είπε ότι είναι στην EuroLeague, μία διάσημη ομάδα στην Ελλάδα. Κέρδισαν έξι πρωταθλήματα EuroLeague.

Είπα: "Δεν έχω πάει ποτέ στην Ελλάδα και δεν ξέρω τίποτα για τη EuroLeague", οπότε το έκλεισα. Μία εβδομάδα αργότερα με ξανακάλεσε και μου είπε "έχεις 48 ώρες για να αποφασίσεις". Η γυναίκα μου είπε πως πρέπει να πάω. Και της είπα "να πάω στην Ελλάδα;". Ήταν παραμονή Χριστουγέννων, είχα πτήση στην Νέα Υόρκη και έπρεπε να προλάβω την πτήση, να κοουτσάρω το βράδυ των Χριστουγέννων απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Είπα "εντάξει, πακέταρε και πάμε". Και μου είπε "εσύ θα πακετάρεις, εσύ θα πας, εγώ δεν ΘΑ έρθω".

Οπότε έφυγα, κερδίσαμε το παιχνίδι απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, είχα δύο υπέροχα πρώτα χρόνια, έγινα Ομοσπονδιακός προπονητής για ένα σύντομο διάστημα και πέρασα πολύ ωραία. Έμαθα ένα διαφορετικού είδους μπάσκετ, είναι μία διαφορετικού τύπου επίθεση από αυτή που έχουμε συνηθίσει και έμαθα πολλά, ήταν σπουδαίο για μένα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x