NBA

Η βελτίωση του Ντε Αντρέ Τζόρνταν στις βολές

Η σεζόν έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά στο ΝΒΑ και ανάμεσα στα στοιχεία που ξεχωρίζουν μέχρι στιγμής είναι η βελτίωση που παρουσιάζει ο Ντε Αντρέ Τζόρνταν στον τομέα των ελεύθερων βολών.

Το ΝΒΑ έχει αρχίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με εντυπωσιακούς αγώνες, ιστορικά ρεκόρ αθλητών – ομάδων και στοιχεία που προκαλούν έκπληξη, όπως είναι η επίδοση του Ντε Αντρέ Τζόρνταν στην εκτέλεση των ελεύθερων βολών, στις τρεις πρώτες αγωνιστικές της Λιγκας.

Ο 30χρονος σέντερ, όταν βρίσκεται στην γραμμή της φιλανθρωπίας σουτάρει με 9/10 βολές (90%) στα τρία παιχνίδια που έχει αγωνιστεί φέτος στο ΝΒΑ, με τους Ντάλας Μάβερικς.

Η συγκεκριμένη επίδοση προκαλεί ευχάριστη έκπληξη, καθώς ο αθλητικός σέντερ των Τεξανών, δεν φημιζόταν ιδιαίτερα για την ικανότητά του να ευστοχεί στις ελεύθερες βολές, με αποτέλεσμα οι αντίπαλες ομάδες και προπονητές, να τον «σημαδεύουν» συχνά στην συγκεκριμένη του αδυναμία και να τον στέλνουν στην γραμμή των βολών.

Την περσινή σεζόν, ο έμπειρος Αμερικανός είχε 58% (181/312) ευστοχίας στις βολές με την φανέλα των Λος Άτζελες Κλίπερς ενώ στα έντεκα χρόνια επαγγελματικής του καριέρας στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ έχει επίδοση 44.7% (1.366/3055) στην εν΄ λόγω κατηγορία.

Τα ξημερώματα απέναντι στους Σικάγο Μπουλς είχε 18 πόντους (8/11 σουτ, 2/2 βολές), κατέβασε 16 ριμπάουντ και 1 κόψιμο, σε 31 λεπτά συμμετοχής.

Στην καριέρα του γενικά στο ΝΒΑ έχει κατά μέσο όρο 9.5 πόντους, 10.7 ριμπάουντ, 0.7 ασίστ, 1.7 κοψίματα και 0.6 κλεψίματα, σε σύνολο 753 αγώνων.

Επιμέλεια: Γιώργος Μαργέτης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x