Μουντομπάσκετ 2023

Δάγκωσε την μαχητική Νιγηρία η ρωσική «αρκούδα»!

Η εθνική ομάδα μπάσκετ της Ρωσίας, επικράτησε με σκορ 82-77 της αντίστοιχης της Νιγηρίας, στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας.

Στο εναρκτήριο παιχνίδι του Β’ Ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας, η Ρωσία επικράτησε με 82-77 της Νιγηρίας σε μια συγκλονιστική αναμέτρηση που κρίθηκε στην τελευταία δραματικά λεπτά.

Έτσι η ομάδα Μπαζάρεβιτς πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, έχοντας ως «μπροστάρη» τον εξαιρετικό Μιχαήλ Κουλάγκιν, ο οποίος παρά τα σκληρά μαρκαρίσματα των αντιπάλων του δεν λύγισε.

Με το ξεκίνημα του παιχνιδιού, οι τυπικά γηπεδούχοι, έδειξαν να «πατούν» καλύτερα στο γήπεδο. Έχοντας 4/7 τρίποντα, πήραν όπως ήταν λογικό ένα μικρό προβάδισμα (18-13), την στιγμή που οι Νιγηριανοί είχαν 0/6 έξω απο τα 6,75μ. και έβρισκαν πόντους μόνο από το ζωγραφιστό.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι «τίγρεις» κατάφεραν να βελτιώσουν την απόδοση τους τόσο σε επίθεση όσο και σε άμυνα, ακολουθώντας κατά πόδας τους Ρώσους, χωρίς ωστόσο να μειώσουν την διαφορά, η οποία διατηρήθηκε στο +5.



Μετά την ανάπαυλα, το σύνολο του Αλεξάντερ Νουόρα «πάτησε» γκάζι στην επίθεση και με την λήξη της περιόδου κατάφερε να ισοφαρίσει σε (58-58), εκμεταλλευόμενο τα αμυντικά κενά των Ρώσων.

Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν συγκλονιστικό μιας και οι δυο ομάδες ξεκίνησαν ουσιαστικά από το σημείο μηδέν. Οι αφρικανοί μπορεί να έφτασαν μέχρι το +9, όμως η «αρκούδα» δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και μερικά λεπτά πριν το τέλος πήρε ξανά τα ηνία, διατηρώντας τα αγχωτικά μέχρι την λήξη.



Για τους νικητές ξεχώρισαν όπως προαναφέραμε οι Κουλάγκιν(16π.) και Βοροντσέβιτς(14π.), ενώ για τους γηπεδούχους ο Οκόγιε σημείωσε 18 πόντους και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης.

Τη δεύτερη αγωνιστική η Ρωσία θα βρει απέναντι της την Νότια Κορέα(2/9, 15:30, ert.gr) και η Νιγηρία θα κοντραριστεί με την Αργεντινή (2/9, 11:30, ΕΡΤ SPORTS) .

Τα δεκάλεπτα: 18-13, 40-35, 58-58, 82-77

To boxscore:





Επιμέλεια: Χρήστος Κατριμουστάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x