Euroleague

Ισοπέδωσε την Εφές η Ζαλγκίρις του Σάρας!

«Πάρτι» στην Τουρκία έστησε η Ζαλγκίρις. Η ομάδα του Γιασικεβίτσιους έκανε ό,τι ήθελε στο «σπίτι» της Εφές και με τον Πάνγκος να «πυροβολεί» κατά ριπάς, έφτασε στο 84-71 που… κολακεύει τους ηττημένους

Θρίαμβος για την Ζαλγκίρις Κάουνας μέσα στην Τουρκία!

Η ομάδα του Σάρας «πάτησε»… κανονικά και με το νόμο την Αναντολού Εφές, διαλύοντάς την με 84-71, σκορ που… κολακεύει τους ηττημένους.

Στο 5-8 βελτιώθηκε το ρεκόρ των Λιθουανών οι οποίοι επιβεβαίωσαν πως έχουν φτιάξει κάτι... ωραίο, την ώρα που η ομάδα του Περάσοβιτς έχασε έδαφος και έπεσε στο 6-7.

Πρώτος σκόρερ για τους μεγάλους νικητές ο Πάνγκος με πέντε τρίποντα (τα τέσσερα στην τρίτη περίοδο), 14 πρόσθεσε ο Ουλανόβας, 7 με ισάριθμα ριμπάουντ (τα τέσσερα επιθετικά) ο Λίμα, 11 πόντους ο Μότουμ, ενώ 6 ασίστ μοίρασε ο Βέστερμαν. Από πλευράς γηπεδούχων, που απογοήτευσαν (6/27 τρίποντα) και δεν μπόρεσαν ουσιαστικά να μπουν στο «πνεύμα» του αγώνα, 16 πόντους σημείωσε ο Μπράουν, 18 ο Ερτέλ και 12 ο Χάνεϊκατ.

Το ματς

Από εκατέρωθεν επιμέρους σκορ κύλησαν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Η Ζαλγκίρις προηγήθηκε 2-6, η Εφές «απάντησε» για το 8-6 και οι Λιθουανοί… απάντησαν ξανά για το 8-12 στο 7’. Δια χειρός του «ζεστού» Λεκαβίτσιους υπεγράφη το 13-16 στο φινάλε της πρώτης περιόδου, με τους Τούρκους να μην… δείχνουν ιδιαίτερα καλά.

Με τους φιλοξενούμενους να παίζουν εμφανώς καλύτερα, να κυκλοφορούν καλύτερα την μπάλα και να έχουν μεγαλύτερη ευστοχία, η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 9 πόντους, 16-25. Τα μακρινά σουτ και ο Μπαλμπάι κράτησαν προσωρινά όρθια την Εφές, η οποία πλησίασε στους τρεις, 26-29, ωστόσο στα εναπομείναντα τέσσερα λεπτά για το ημίχρονο, η Ζαλγκίρις την… μπλόκαρε για τα καλά! Η ομάδα του Γιασικεβίτσιους έτρεξε σερί 15-4 και έκλεισε το πρώτο μέρος στο +14, 30-44, «χτυπώντας» μέσα στη ρακέτα, ανανεώνοντας πολλές επιθέσεις με επιθετικά ριμπάουντ κι έχοντας τον Ουλανόβας σε πολύ καλή μέρα (9π.).

Όσο και να ήθελε να μειώσει η Εφές κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό για δύο λόγους: Πρώτον γιατί οι παίκτες της δεν έπαιζαν καλά και είχαν «κλειστεί» από τους αντιπάλους τους και δεύτερον γιατί ο Πάνγκος είχε… τρελαθεί. Με τέσσερα δικά του τρίποντα (5/5 σύνολο ως το 28’) η Ζαλγκίρις όχι μόνο παρέμενε αφεντικό της αναμέτρησης, αλλά… εξαφανιζόταν και για το +17 μέσα στην Τουρκία, 47-64. Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε σε αυτά τα επίπεδα (51-66), με τους παίκτες του Σάρας να είναι «αγκαλιά» με τη… μίνι βόμβα.

Όσο κι αν υπήρχε ακόμη ένα δεκάλεπτο, η Εφές ήταν σε τραγικό βράδυ, η Ζαλγκίρις ήταν αποφασισμένη για το διπλό κι αυτό έγινε… Είναι ενδεικτικό πως μέχρι το 37’ η διαφορά δεν είχε πέσει καν κάτω από τους… 15 (64-78, 3:33’ πριν τη λήξη). Τυπική διαδικασία τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, με την ομάδα του Σάρας να φτάνει θριαμβευτικά και εμφατικά στη νίκη με το τελικό 71-84!

Τα δεκάλεπτα: 13-16, 30-44, 51-66, 71-84

inner
inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x