Ελλάδα

Ιωάννου στον ΣΠΟΡ FM: «Ο Παύλος Γιαννακόπουλος μεγάλωσε το ελληνικό μπάσκετ»

Η άνθηση του ελληνικού μπάσκετ οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα όνειρα που είχε ο Παύλος Γιαννακόπουλος, όπως δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Μέμος Ιωάννου.

Τα όνειρα του Παύλου Γιαννακόπουλου για τον Παναθηναϊκό βοήθησαν αρκετά στην άνθηση και γιγάντωση του ελληνικού μπάσκετ, καθώς έδωσαν ώθηση και στις υπόλοιπες ομάδες, όπως δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Μέμος Ιωάννου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μέμος Ιωάννου στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και στον Τόλη Κοτζιά:

Για τον Παύλο Γιαννακόπουλο: «Τον θυμάμαι στο ξεκίνημά του με τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό και σε μία εποχή, όπου οι καταστάσεις ήταν δύσκολες. Μετά σιγά σιγά ήταν ένας άνθρωπος που έδωσε διαφορετική ώθηση και οπτική γωνία στο μπάσκετ. Βοήθησε το μπάσκετ να μεγαλώσει και αγωνιστικά και οικονομικά».

Για το αν θυμάται κάποιο περιστατικό με τον ιστορικό παράγοντα του Παναθηναϊκού: «Κατά βάση ήταν τα όνειρα που είχε. Να φέρει παίκτες αναγνωρισμένους, να μπει σφήνα στον Άρη και στον ΠΑΟΚ. Δημιούργησε μία άμιλλα με τις μεγάλες ομάδες που τους βοήθησε όλους. Όλες οι ομάδες πλέον πρωταγωνιστούσαν στον ευρωπαϊκό χώρο. Έγινε μία τεράστια άνοδος στο ευρωπαϊκό μπάσκετ».

Για τον τρίτο τελικό: «Ο Ολυμπιακός κατά κάποιον τρόπο προσπαθούσε να χτυπήσει το παιχνίδι. Παναθηναϊκός είναι πιο φρέσκος, ενώ ο Ολυμπιακός προσπαθεί να βρει φρεσκάδα και πρωταγωνιστές που είναι δύσκολο. Μιλάμε για σειρά παιχνιδιών και το αβαντάζ το έχει ο Παναθηναϊκός».

Για το αν βλέπει τους τελικούς να οδηγούνται στο πέμπτο και τελευταίο ματς: «Δεν μπορώ να υποτιμήσω τον Ολυμπιακό. Έχω την αίσθηση και μας έχει δείξει αρκετές φορές ότι καταθέτει πολλά και μπορεί να στείλει τη σειρά σε πέμπτο παιχνίδια. Συσπειρώνεται στα δύσκολα».

Για το έπος του 1987: «Απλώς γέμισαν τα γήπεδα με παιδιά. Ο κόσμος έμαθε το μπάσκετ και αυτό δημιουργεί μία προϊστορία και το συζητούσαν όλοι οι Έλληνες. Ορισμένες στιγμές βλέπεις κάποια πράγματα και λες ότι συμβαίνουν και θαύματα σε όλα αυτά».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x