Ευρώπη

Καράσεφ: «Μετράει πως προκριθήκαμε»

Στο γεγονός πως η Ζενίτ προκρίθηκε στους «32 του Euro Cup στάθηκε ο Βασίλι Καράσεφ μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ στην Πυλαία.

Ο Ρώσος τεχνικός τόνισε πως ήρθαν χωρίς δύο ψηλούς στη Θεσσαλονίκη και εστίασε στο πως θα σταματούσαν τον Σχορτσανίτη. Συμπλήρωσε πως το κοντό σχήμα λειτούργησε μια χαρά και πιστεύει πως οι «ασπρόμαυροι» ψάχνουν πως θα εκμεταλλευτούν τον «Σόφο».

Αναλυτικά: «Ήταν πολύ σημαντική νίκη για εμάς, γιατί εξασφαλίζει την πρόκρισή μας στον επόμενο γύρο. Δεν έχει σημασία σε ποια θέση, αλλά είμαστε στην επόμενη φάση. Ήρθαμε εδώ χωρίς τους δύο βασικούς μας ψηλούς που έμειναν πίσω. Ένα μεγάλο πρόβλημα που είχαμε, ήταν πως θα σταματήσουμε τον Σοφοκλή.

Ξεκινήσαμε βάζοντας δύο ψηλούς επάνω του, παίζαμε αργά και, στη συνέχεια, αποφάσισα ότι πρέπει να παίξουμε με κοντό σχήμα και νταμπλ τιμ συνέχεια στον Σοφοκλή για να τον απομονώσουμε. Αυτό το σχήμα λειτούργησε, γιατί όταν έχεις κοντούς που μπορούν να κάνουν διείσδυση, να τρέξουν και να παίξουν άμυνα, μπορείς να "κλείσεις" τον Σχορτσανίτη.

Κατά την άποψή μου, η επίθεση του ΠΑΟΚ είναι πολύ στοχευμένη στον "Σόφο". Προσπαθούν όλοι να παίξουν για αυτόν, αλλά αυτό βγάζει από το ρυθμό τους άλλους παίκτες. Ακόμα και να πετύχει 30 πόντους ο Σχορτσανίτης, οι άλλοι είναι ουσιαστικά εκτός ρυθμού και πιστεύω ότι αυτό έφταιξε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x