Ελλάδα

Κατέθεσαν στο ΑΣΕΑΔ οι «κομμένοι» διαιτητές

Τα επιχειρήματα των διαιτητών, που έχουν «κοπεί» από την ΕΟΚ για την επιλογή τους να σφυρίξουν στην Ευρωλίγκα, άκουσε το ΑΣΕΑΔ, που απέρριψε το αίτημα της ομοσπονδίας για αναβολή.

Άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της δικαστικής κόντρας των τεσσάρων διαιτητών, Σπύρου Γκόντα, Πέτρου Παπαπέτρου, Ιωάννη Φούφη και Ηλία Κορομηλά με την ΕΟΚ, για την απόφαση της τελευταίας να μην τους ορίζει στα παιχνίδια. Αιτία, η απόφασή τους να σφυρίξουν από πέρυσι σε ματς Ευρωλίγκας, ως τιμωρία, κάτι που συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα και σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Οι τέσσερις διαιτητές, κατέθεσαν τις απόψεις τους και τα σχετικά έγγραφα που θεωρούν πως τους δικαιώνουν, αφού το ΑΣΕΑΔ αρχικά απέρριψε το αίτημα της ΕΟΚ για αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης. Απών ήταν μόνο ο Ηλίας Κορομηλάς, ο οποίος σφυρίζει στο Μακάμπι-Ρεάλ για την Ευρωλίγκα.

Υπέρ των διαιτητών κατέθεσε ως μάρτυρας και ο παλαίμαχος διαιτητής, Λάζαρος Βορεάδης, ενώ ο Χρίστος Χριστοδούλου, κατέθεσε επίσης υπόμνημα υπέρ των συναδέλφων του. Ο δικηγόρος της ΕΟΚ δεν προσκόμισε κάποιους μάρτυρες στην υπόθεση, ενώ αναγνώρισε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας την αξία των τεσσάρων «κομμένων» διαιτητών.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται και η απόφαση, με τον δικαστή πάντως, να υποστηρίζει σύμφωνα με πληροφορίες και αφού άκουσε όλους τους εμπλεκόμενους, πως είναι… περίεργο που οι διαιτητές που εκπροσωπούν την Ελλάδα στην διοργάνωση της Ευρωλίγκας να μην αναγνωρίζονται από την ΕΟΚ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x