NBA

Κι όμως, κάποτε το 92% των φίλων των Σπερς ζητούσε την απόλυση του Πόποβιτς

Ο Γκρεγκ Πόποβιτς θεωρείται από τους κορυφαίους κόουτς στην ιστορία του ΝΒΑ. Πριν όμως καταξιωθεί και γράψει ιστορία με τους Σπερς, ήταν ανεπιθύμητος στις τάξεις των οπαδών τους.

Απέχοντας 159 νίκες από το ρεκόρ των περισσοτέρων για προπονητή στην ιστορία του ΝΒΑ, ο Γκρεγκ Πόποβιτς θεωρείται δικαίως εκ των κορυφαίων κόουτς στην ιστορία του μπάσκετ. Κι όμως, πριν οδηγήσει τους Σπερς σε πέντε πρωταθλήματα και αναρίθμητα ρεκόρ, ήταν ανεπιθύμητος στις τάξεις των φίλων της ομάδας.

Το 1996 οι Σπερς είχαν μόλις 3 νίκες σε 18 ματς υπό τον Μπομπ Χιλ, όταν ο Γκρεγκ Πόποβιτς αποφάσισε να προάγει τον εαυτό του σε διπλό ρόλο προπονητή και τζένεραλ μάνατζερ κλείνοντας τη σεζόν με το απογοητευτικό 20-62. Τότε είχε βρεθεί στο στόχαστρο των φιλάθλων και η USA Today υπενθυμίζει πως σε μια δημοσκόπηση που έκανε η San Antonio Express το 92% ζητούσε την απόλυσή του.

Σύντομα όμως άλλαξαν όλοι γνώμη. Η έλευση του Τιμ Ντάνκαν δίπλα στον Ντέιβιντ Ρόμπινσον και η σταδιακή ενδυνάμωση της ομάδας έφεραν το πρώτο πρωτάθλημα για τους Σπερς το 1999 κι έκτοτε αποτελούν την πιο συνεπή ομάδα του ΝΒΑ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x