Ελλάδα

«Λαρεντζάκης το 1968, Λαρεντζάκης και το 2018»

Πανευτυχής για την κατάκτηση του Κυπέλλου από την ΑΕΚ, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης χαριτολόγησε στο sportfm.gr για τη… συγκυρία του ονόματός του, αλλά πρόσθεσε πως ο τίτλος μόνο συμπτωματικά δεν ήρθε.

Περήφανος, δικαιωμένος και αποφασισμένος για ακόμη μεγαλύτερες στιγμές με την ΑΕΚ δήλωσε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης στο sportfm.gr, λίγη ώρα μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου απέναντι στον Ολυμπιακό.

Ο διεθνής γκαρντ χαριτολόγησε για τη σύμπτωση πως τόσο η ομάδα του 1968, όσο και η τωρινή έχουν από έναν… Λαρεντζάκη στο ρόστερ τους. Στάθηκε στο χαρακτήρα που έδειξαν οι «κιτρινόμαυροι» απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο, μίλησε για τη συμβολή του Μάκη Αγγελόπουλο στο θρίαμβο, ζήτησε περισσότερη στήριξη από τον κόσμο της «Ένωσης», ενώ δεν δίστασε να μιλήσει για τις ευρωπαϊκές βλέψεις της ΑΕΚ.

Αναλυτικά, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης μίλησε στον Χρήστο Ρομπόλη για:

-τα συναισθήματα για την κατάκτηση του Κυπέλλου: «Τα λόγια είναι περιττά. Όταν βλέπεις ανθρώπους να κλαίνε από χαρά καταλαβαίνεις πόσο σημαντικό είναι αυτό που έχεις πετύχει. Για μας τους παίκτες είναι σπουδαίο για την καριέρα μας, που είχαμε συμμετοχή σε έναν τελικό και τον κερδίσαμε. Η ΑΕΚ έγραψε ιστορία, είναι μια συγκινητική μέρα και είμαστε περήφανοι που φέραμε αυτόν τον τίτλο».

-την εξαιρετική εμφάνιση της ΑΕΚ: «Μπήκαμε με πολύ καλή ψυχολογία από την αρχή και δεν φοβηθήκαμε. Αυτοπεποίθηση είχαμε φοβερή. Η αξία του ηττημένου δίνει ακόμη μεγαλύτερη σημασία στη νίκη. Έγιναν πολλά μικρά πράγματα που ο κόσμος δεν τα καταλαβαίνει, αλλά μέσα στην ομάδα είναι σημαντικά. Όλη η ομάδα πρόσφερε σημαντικά για αυτή τη νίκη».

inner

-τον τραυματισμό του στους κοιλιακούς: «Η αλήθεια είναι πως πονάω, αλλά δεν ήθελα να το χάσω με τίποτα. Είπα και πριν τον αγώνα στα παιδιά πως θέλω να παίξουν και για μένα, να παίξουμε όλοι για όλους. Είδαμε ότι είχαμε μεγάλο πάθος, βουτούσαν δυο και τρεις παίκτες για μια κατοχή, παλεύαμε σε όλες τις φάσεις κι ο προπονητής μάς είχε πει από την αρχή να το πιστέψουμε. Αυτό κάναμε και ήρθε ο τίτλος».

-το αν η ΑΕΚ μπορεί να αλλάξει επίπεδο μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου: «Κάτσε να δούμε… Έχουμε τα σκαμπανεβάσματά μας, παίζουμε και με δυνατούς αντιπάλους. Το σημαντικό είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά. Έχουμε κι άλλους στόχους μπροστά μας, όπως το Basketball Champions League. Περάσαμε όπως περάσαμε, ας μας γίνει μάθημα για να είμαστε στη συνέχεια πιο συγκεντρωμένοι».

-το αν περιμένει να αγκαλιάσει περισσότερο ο κόσμος την ΑΕΚ: «Είναι λυπηρό που στον ‘τελικό’ με την Μπαϊρόιτ είχαμε μόνο 1.500 άτομα. Ο κόσμος της ΑΕΚ υπάρχει και είναι πολύς, τον θέλουμε δίπλα μας, αλλά καταλαβαίνω πως θέλει και χαρές για να έρθει στο γήπεδο. Πιστεύω πως με αυτό το Κύπελλο δώσαμε χαρά στους φιλάθλους μας και ελπίζουμε στο επόμενο ματς να έρθει να μας στηρίξει περισσότερο κι όχι μόνο να μας κράζει».

-τη συμβολή του Μάκη Αγγελόπουλου: «Όλα ξεκινούν από τον Μάκη Αγγελόπουλο. Εκείνος είναι ο μπροστάρης, μας οδηγεί, μας εμπνέει κι εμείς παλεύουμε για αυτόν και την ομάδα. Όταν ο άνθρωπος που αγαπά και στηρίζει οικονομικά την ομάδα παίρνει τέτοια χαρά, γίνεσαι κι εσύ διπλά χαρούμενος».

-το αν ο επόμενος στόχος είναι η κατάκτηση του Basketball Champions League: «Μην πάμε πολύ μακριά. Η Νίμπουρκ είναι καλή ομάδα, είναι επικίνδυνη. Σίγουρα έχουμε καλή ψυχολογία και τέτοιες νίκες σαν αυτή στον τελικό του Κυπέλλου χτίζουν τον χαρακτήρα μιας ομάδας. Δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, είναι ένας στόχος να φτάσουμε ψηλά στο Basketball Champions League, θέλουμε να βρεθούμε στο Final Four, αλλά πάμε βήμα-βήμα και το πρώτο που κοιτάζουμε είναι η Νίμπουρκ».

-το πόσο συμπτωματικό είναι ότι το Κύπελλο ήρθε στα πενήντα χρόνια από τον άθλο του 1968: «Το άστρο της ταινίας είναι μαζί μας, είναι δίπλα μας. Χαριτολογώντας έλεγα στα παιδιά στα αποδυτήρια ότι Λαρεντζάκης το πήρε το 1968, Λαρεντζάκης το πήρε και το 2018».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x