Ιδιαίτερα χαρούμενος που το Final Four διεξάγεται στη Βιτόρια, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Πάμπλο Λάσο. «Είναι μια μπασκετική πόλη, έχει στο... αίμα της το μπάσκετ. Είμαι πολύ περήφανος που γίνεται η τελική φάση της διοργάνωσης στη Βιτόρια. Έχω πολλούς φίλους εδώ και μού έλεγαν πως θα επιστρέψω εδώ», τόνισε αρχικά και πρόσθεσε:

«Στη Βιτόρια είχαν έρθει οι πρώτοι Αργεντινοί το 1977-78. Δεν υπήρχαν πολλοί τότε. Ανοίξαμε ένα δρόμο και γι' αυτό η Βιτόρια πρωτοτύπησε στη μεταγραφή Αργεντινών παικτών, οι οποίοι προσαρμόστηκαν άμεσα και γι' αυτό υπήρχε αυτή η παράδοση να φέρνει Αργεντινούς ή Τάου ή η Μπασκόνια. Έκανε καλό σε όλους, γιατί προόδευσαν. Γεννημένος εδώ, το βλέπω καλά, υπάρχει θετικό πνεύμα για τους Αργεντινούς. Δίνουν ένα επιπλέον κίνητρο στην ομάδα, παίζουν με πολύ πάθος, όπως ο Καμπάτσο ή ο Νοτσιόνι».

Μιλώντας πιο αναλυτικά για το Final Four και το που θα κριθεί αγωνιστικά, τόνισε: «Δεν είναι εύκολο να συγκρίνεις ομάδες από χρονιά σε χρονιά. Και φέτος, βγήκαν μπροστά παίκτες σημαντικοί, δημιουργήσαμε μια ομάδα με μέταλλο και χαρακτήρα, δεν είναι εύκολο να φτάνεις εδώ. Ψυχολογικά η ομάδα είναι έτοιμη, όμως είναι παράλογο να κάνουμε συγκρίσεις με τις προηγούμενες σεζόν».

Σε ερώτηση για το αν η Ρεάλ έχει το προβάδισμα λόγω εμπειρίας, επεσήμανε: «Η εμπειρία στη ζωή αλλά και στο μπάσκετ είναι πολύ σημαντική. Πρέπει να έχεις ποιότητα και ταλέντο, αλλά κι η εμπειρία μετράει. Είμαστε έμπειρη ομάδα, αλλά δεν θα φτάσουμε έτσι στον τίτλο. Πρέπει να σεβαστούμε το άθλημα, από μόνη της εμπειρία δεν σε πάει κάπου. Γνωρίζουμε από Final Four, αλλά ως εκεί. Πρέπει να έχεις έτοιμα τα... όπλα σου κι εμείς τα έχουμε».

Καμπάτσο: «Φτάσαμε εδώ γιατί ήμασταν ενωμένοι»

Εκπροσωπώντας τους παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Φακούντο Καμπάτσο, δήλωσε: «Περάσαμε δύσκολες στιγμές φέτος, αλλά ήμασταν ενωμένοι. Γι' αυτό είναι πολύ συγκινητικό να είμαστε εδώ και πρέπει να κατακτήσουμε αυτόν τον τίτλο. Θα προσπαθήσουμε να γράψουμε ακόμα μια χρυσή ιστορία στη σελίδα της Ρεάλ, με μία back to back κατάκτηση».

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ