Euroleague

Λιμνιάτης στον ΣΠΟΡ FM: «Ο Ολυμπιακός βασίστηκε σε αυτό που τον χαρακτηρίζει ως ομάδα»

Η επιστράτευση μια γνώριμης συνταγής από τον Ολυμπιακό ήταν εκείνη που του έδωσε τη νίκη με την Μπασκόνια, όπως τόνισε στον ΣΠΟΡ FM ο Γιώργος Λιμνιάτης. Τι ανέφερε ότι έφταιξε με τον Παναθηναϊκό.

Το βασικό στοιχείο της αγωνιστικής φιλοσοφίας του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια ήταν αυτό που του χάρισε τη νίκη με την Μπασκόνια, σύμφωνα με τον Γιώργο Λιμνιάτη.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 με τους Βασίλη Βέργη-Βάιο Τσούτσικα, σημείωσε ότι οι «ερυθρόλευκοι» βασίστηκαν σε αυτό που τους χαρακτηρίζει ως ομάδα, τη σκληρή άμυνα.

Σημείωσε ωστόσο ότι θα χρειαστεί περισσότερες λύσεις στην επίθεση φέτος, ενώ τόνισε ότι αυτός ήταν και ο λόγος που έχασε από τον Παναθηναϊκό (διαφωνώντας ότι έπαιξε ρόλο η αποχώρηση Παπανικολάου και η μη χρησιμοποίηση Αγραβάνη).


Αναλυτικά όσα είπε ο Λιμνιάτης

Για το ποιο ήταν το στοιχείο που άλλαξε ο Ολυμπιακός σε σχέση με το ντέρμπι απέναντι στον Παναθηναϊκό: «Βασίστηκε σε αυτό που χαρακτηρίζει τον Ολυμπιακό, εμφανίστηκε ως μια σκληρή ομάδα με βάση στην άμυνα. Πολλές φορές οι απουσίες συσπειρώνουν τις ομάδες. Παρουσίασε ένα πρόσωπο μέσω αμυντικής φιλοσοφίας που του έδωσε πράγματα και στην επίθεση. Το παθητικό των 64 πόντων από μια ομάδα όπως η Μπασκόνια δείχνει πολλά πράγματα».

Για το αν ο Σφαιρόπουλος επιστρέφει στην πεπατημένη: «Δεν νομίζω ότι άλλαξε ποτέ αυτό. Απλά η περσινή χρονιά του Ολυμπιακού έδειξε ότι στο κομμάτι της επίθεσης πρέπει να υπάρξουν κι άλλες απειλές. Βέβαια όσο λείπουν δυο παίκτες που μπορούν να φτιάξουν φάσεις στην επίθεση, στο κομμάτι της άμυνας πρέπει να είσαι πολύ δυνατός. Φέτος όμως πήρε παίκτες όπως ο Τιλί και ο Ρόμπερτς, που μπορούν να παίξουν άμυνα, αλλά έχουν και επιθετικό ταλέντο. Καλή η άμυνα, αλλά πρέπει και η μπάλα να μπαίνει στο καλάθι. Αλλιώς τα παιχνίδια θα έληγαν 2-0 ή 4-2».

Για το αν θα μπορούσε να είναι άλλο το αποτέλεσμα: «Εκτός των υστέρων μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα. Ας πούμε, χωρίς τον Παπανικολάου ο Ολυμπιακός πήγε στο +9 με τον Παναθηναϊκό. Επομένως δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα. Το ότι έχασε ένα παιχνίδι που το ήλεγχε μέχρι το 35’ δε νομίζω ότι έχει να κάνει με τη χρησιμοποίηση του Αγραβάνη. Τέτοια ματς κρίνονται από προσωπικές ενέργειες και μεγάλα σουτ και ο Ολυμπιακός δεν τα είχε στο τέλος. Κάποιες φορές χρειάζεται ένας τύπος που θα πάρει την μπάλα και θα βάλει ένα προσωπικό καλάθι. Υπό αυτή την έννοια, ήταν καθοριστική η απουσία του Σπανούλη».

Για την Μπαρτσελόνα: «Έχει αλλάξει πολλούς παίκτες φέτος η Μπαρτσελόνα. Πήρε παίκτες με εμπειρία και παραστάσεις από Ευρωλίγκα. Δυστυχώς πέρυσι την πλήρωσε ο Μπαρτζώκας, που είναι ένας πολύ καλός προπονητής και είχε πολλούς τραυματισμούς. Δείχνει όμως βάσει ρόστερ ότι θα είναι μια ομάδα με καλύτερη εικόνα από πέρυσι. Επειδή όμως έχει πολλές νέες προσθήκες και είναι ξεκίνημα της σεζόν, δεν μπορούμε να πούμε πολλά. Η λογική λέει όμως ότι θα είναι καλύτερη».

Για τον Ερτέλ και πόσο καθοριστικός μπορεί να αποδειχθεί: «Σίγουρα είναι ένας παίκτης με πολύ ταλέντο, ο οποίος βέβαια είναι ευχή και κατάρα. Παίκτες ωστόσο με τέτοια χαρακτηριστικά είναι απαραίτητοι στις ομάδες».

Για τη διαμάχη της FIBA με την Ευρωλίγκα: «Καταρχάς να πω ότι οι παίκτες με όλα αυτά τα ματς φθείρονται πολύ πλέον. Πέρυσι η διοργάνωση ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, αλλά όταν έχεις τόσα παιχνίδια και ταξίδια δεν δείχνεις ότι σκέφτεσαι τους παίκτες. Όσο για το άλλο, βλέπω ότι η μια πλευρά κάνει πίσω βήματα, ενώ η άλλη δεν κάνει καθόλου. Δεν το συζητάει και κάνει άλλα πράγματα απ’ αυτά που λέει. Γενικά βλέπω μια διαλλακτικότητα από τη μια πλευρά, η οποία δεν υπάρχει στην άλλη».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x