Ευρώπη

Μαρκόπουλος: «Είμαστε σε καλή κατάσταση, ελπίζω να μας βγει στο γήπεδο»

Στην καλή αγωνιστική κατάσταση που βρίσκονται οι παίκτες του ΠΑΟΚ στάθηκε ο Σούλης Μαρκόπουλος πριν την αναμέτρηση με την Ολντενμπουργκ για το Τσάμπιονς Λιγκ, όπου ο "Δικέφαλος" χρειάζεται η νίκη.

Ο τεχνικός των «ασπρόμαυρων» τόνισε πως ελπίζει αυτό να βγει στο παρκέ του κλειστού της Πυλαίας και χαρακτήρισε σκληρή ομάδα τη γερμανική και καλή στους αιφνιδιασμούς. Θεωρεί πως είναι κομβικό το ματς, αφού με νίκη ο ΠΑΟΚ θα προκριθεί στους «24», ζήτησε συγκέντρωση και υπομονή, αναφέρθηκε στην προσαρμογή του ΜακΦαντεν και στάθηκε στην αποχώρηση του Μπράντον Τέιλορ.

Αναλυτικά: «Πιστεύω ότι είμαστε σε αρκετά καλή κατάσταση. Είχαμε όλους τους παίκτες διαθέσιμους την προηγούμενη εβδομάδα στην προπόνηση και ελπίζουμε να αποδώσουμε μέσα στο γήπεδο αυτά που δουλέψαμε. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα.

Είναι σκληρή ομάδα, που παίζει πολύ καλή άμυνα και τρέχει στον αιφνιδιασμό. Πρέπει να μην τους δώσουμε εύκολα καλάθια και να περιορίσουμε τις επιλογές τους. Δεν πρέπει να τους δώσουμε παιχνίδι στο low post και δεύτερες ευκαιρίες, προσέχοντας τα αμυντικά μας ριμπάουντ.

Όλα τα παιχνίδια είναι κρίσιμα, ειδικά από τη στιγμή που πλησιάζουμε στο τέλος. Είναι ένα κομβικό παιχνίδι, καθώς με νίκη προχωράμε στην επόμενη φάση.

Ελπίζουμε να βρούμε τις λύσεις πάνω στις αδυναμίες που παρουσιάζει η ομάδα και να πετύχουμε το στόχο μας. Τα παιδιά είναι έτοιμα. Χρειάζεται συγκέντρωση και υπομονή. Το παιχνίδι διαρκεί 40’ και, αν είμαστε καλοί σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, τότε θα βρούμε τον τρόπο να διασπάσουμε την άμυνα της Ολντενμπουργκ και να γίνουμε αποτελεσματικοί στη δική μας άμυνα.

Η Ολντενμπουργκ δεν τα πάει τόσο άσχημα, καθώς είναι στην έκτη θέση της BBL. Παίζουν σε δυνατά πρωταθλήματα, υπάρχει κούραση από τα ταξίδια και η κατάσταση είναι πιο δύσκολη.

Ο McFadden είναι σαν τους υπόλοιπους παίκτες που είναι μέσα στην ομάδα. Πιστεύω ότι, μέρα με τη μέρα, προσαρμόζεται στα δικά μας πλάνα σε άμυνα και επίθεση, προκειμένου να βοηθηθεί ο ίδιος, αλλά να βοηθήσει κι εμάς στους αγωνιστικούς μας στόχους.

Δεν υπάρχει τίποτα αυτή τη στιγμή για τον αντικαταστάτη του Τέιλορ και, αν κάποια στιγμή υπάρχει, θα ανακοινωθεί από τη διοίκηση. Ο Τέιλορ έφυγε, γιατί έχουμε δύο Έλληνες παίκτες που παίζουν στην ίδια θέση και δεν μπορούσαμε να τους αφήσουμε πίσω.

Ο Τέιλορ είναι ένας νεαρός παίκτης, ο οποίος σιγά σιγά άρχισε να καταλαβαίνει τα plays μας, αλλά, όπως είπα, στην ίδια θέση έχουμε δύο Έλληνες παίκτες και κάποιος θα έχανε χρόνο συμμετοχής. Το καλοκαίρι είχαμε μόνο τον Μαργαρίτη στο "4", καθώς ο Χρυσικόπουλος ήρθε στην ομάδα για να βοηθήσει στο"‘3" και στην πορεία έπαιξε τεσσάρι και διαφοροποιήθηκε η κατάσταση».

Ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης συμπλήρωσε πως: «Σίγουρα, είμαστε σε ένα καλό σημείο αυτή την στιγμή. Έχουμε και τον ΜακΦάντεν, ο οποίος μας βοηθάει στο σκοράρισμα, που το είχαμε ανάγκη σε κάποιες στιγμές του παιχνιδιού. Είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να κερδίσουμε, παίζοντας ομαδικά.

Είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα που τρέχει μέσα στο γήπεδο και έχει παιδιά που σκοράρουν. Είναι ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι, καθώς θέλουμε οπωσδήποτε να περάσουμε στην επόμενη φάση και μόνο με νίκη μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Είναι ξεκάθαρο ότι είναι ένα από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια, μέχρι στιγμής. Έχουμε την τύχη στα χέρια μας και θέλουμε να κάνουμε αυτό που πρέπει για να προκριθούμε στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης.

Δεν θεωρώ ότι έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στο παιχνίδι της Ολντενμπουργκ, ούτε ότι παίζει διαφορετικά στα εκτός έδρας ματς. Είναι μια ομάδα που τρέχει μέσα στο γήπεδο, έχει παιδιά που σκοράρουν από την περιφέρεια και ποστάρει αρκετά. Νομίζω ότι έχει μια ισορροπία στο παιχνίδι της και θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί.

Δεν μας προβληματίζει αυτό το γεγονός. Θεωρώ ότι παίζουμε καλύτερα στην έδρα μας, σε σχέση με τα εκτός έδρας ματς. Δεν υπάρχει άγχος, απλά είναι ξεκάθαρο στο μυαλό μας ότι με νίκη είμαστε στον επόμενο γύρο.

Οι περισσότερες ομάδες παίζουν καλύτερα στην έδρα τους. Είναι το γήπεδο που κάνεις προπόνηση, ο κόσμος και γενικά οι συνθήκες σε βοηθάνε. Αυτά ισχύουν για όλες τις ομάδες και δείχνει ότι έχει βοηθήσει και εμάς».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x