Ελλάδα

Μαρκόπουλος: «Στο μεγαλύτερο μέρος κάναμε αυτό που θέλαμε»

Ικανοποιημένος από την απόδοση του ΠΑΟΚ στο μεγαλύτερο μέρος του ματς με το Λαύριο εμφανίστηκε ο Σούλης Μαρκόπουλος και τόνισε ότι πρέπει να εμφανιστεί έτοιμος ο «δικέφαλος» το Σάββατο.

Ο Σούλης Μαρκόπουλος έμεινε ευχαριστημένος από την εικόνα του ΠΑΟΚ στο μεγαλύτερο μέρος της πρώτης αναμέτρησης του ΠΑΟΚ στα φετινά play offs της Α1 μπάσκετ και τόνισε ότι στο ξεκίνημα του ματς (82-65) με το Λαύριο έδειξαν αγχωμένοι οι παίκτες του. «Στο μεγαλύτερο διάστημα κάναμε αυτό που θέλαμε», σχολίασε ο πολύπειρος τεχνικός και ανέφερε ότι οι διαφορές στο ματς του Σαββάτου δεν θα είναι πολλές.

Αναλυτικά μίλησε για:

-τη νίκη επί του Λαυρίου: «Ήταν το πρώτο παιχνίδι και ξέραμε ότι θα υπάρχει άγχος στην αρχή. Υπήρχε και μας δημιούργησε πρόβλημα σε άμυνα και επίθεση. Βρήκαμε σιγά-σιγά ρυθμό και από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά ελέγχαμε πλήρως το παιχνίδι. Στο μεγαλύτερο διάστημα κάναμε αυτό που θέλαμε. Έχουμε κάποια σημεία που πρέπει να διορθώσουμε. Ξέρουμε ότι το δεύτερο παιχνίδι θα είναι τελείως διαφορετικό, αλλά σε γενικές γραμμές δεν αλλάζουν πολλά. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να πάρουμε τη νίκη και να τελειώσουμε τη σειρά το Σάββατο».

- το σχήμα με Χρυσικόπουλο, Άσκα και Κλάντον: «Έχουμε παίξει ξανά με τρεις ψηλούς, ανάλογα τις συνθήκες του παιχνιδιού. Είδαμε ότι έπρεπε να καλύψουν περισσότερα χέρια την περιφέρεια, για να μειωθούν οι αποστάσεις και στα drive να έχουμε τους ψηλούς κοντά στο καλάθι. Μας βγήκε σήμερα, αλλά αυτό δε λέει κάτι».

-τη χρησιμοποίηση του ΜακΦάντεν στον «1»: «Ο Τσόχλας ήταν άρρωστος από χθες, έχει μια γαστρεντερίτιδα και μπράβο του που ήρθε στον πάγκο να είναι δίπλα στην ομάδα. Ο Κόνιαρης είναι πέμπτη μέρα άρρωστος και με χάπια. Δεν έκανε τις τρεις πρώτες μέρες προπόνηση, έκανε μόνο προχθές. Και ο Σόμπι είναι τραυματίας, έχει ένα θέμα στο γόνατο και σε μια προπόνηση γύρισε και ο αστράγαλος του. Ο Νέναντ ήταν το πρώτο παιχνίδι που γύρισε, αλλά είναι έξω από τους ρυθμούς. Στα πόιντ γκαρντ, μείναμε ουσιαστικά μόνο με τον ΜακΦάντεν να παίξει εκ περιτροπής αυτή τη θέση».

-την κακή εικόνα με τον Παναθηναικό (στην κανονική περίοδο) και αν τον προβλημάτισε: «Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ σκληρή και δυνατή ομάδα. Είδατε χθες με τη Φενέρμπαχτσε έχανε 6-16 και το έκανε 42-27. Δηλαδή 39-11 με αντίπαλο μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Αν σε βρει στο ρυθμό, δεν έχεις τη δύναμη να αντιδράσεις. Τους πετύχαμε να έχουν αρκετό ρυθμό. Δε μπορώ να πω ότι δεν προσπάθησαν οι παίκτες. Σίγουρα, κάναμε ορισμένα πράγματα που δεν έπρεπε. Από εκεί ξεκίνησε η άσχημη κατάσταση αλλά σε αυτό συνετέλεσε και η πίεση του Παναθηναϊκού. Για μερικούς είναι πρωτόγνωρος ο τρόπος που έπαιξαν κόντρα στον Παναθηναϊκό, ιδίως σε αυτούς που ήρθαν τώρα τελευταία».

-την παρουσία του Μπάνε Πρέλεβιτς στην προπόνηση: «Ο πρόεδρος πάντα μιλάει στην ομάδα πριν τα πλέι οφ . Δε λέει κάτι αυτό. Δε νομίζω ότι οι παίκτες δεν ήθελαν να παίξουν. Απλώς στη δράση-αντίδραση, ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ πιο έτοιμος να πέτυχε αυτά που πέτυχε».

-την κανονική περίοδο και τη θέση που τερμάτισε ο ΠΑΟΚ: «Υπήρχαν παιχνίδια που θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει αλλά και παιχνίδια που θα μπορούσαμε να είχαμε χάσει. Βλέπουμε αυτά που χάσαμε για διάφορους λόγους. Υπήρχαν 1-2 εμφανίσεις έξω από τα πλάνα που πιστεύαμε. Παίζαμε ένα γύρο χωρίς το βασικό 4άρι μας και για περίπου 1 μήνα έλειψε και ο Πέινερς. Τα αποτελέσματα που ήρθαν, ήταν τα περισσότερα εκείνη την περίοδο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x