Ελλάδα

Με Σκινδήλια στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ ο Ολυμπιακός

Έντονη αναμένεται η αντίδραση του Ολυμπιακού στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ που θα συνεδριάσει για την πρόταση του Παναθηναϊκού να επιτραπούν έξι Αμερικανοί στο πρωτάθλημα. Παρών ο αντιπρόεδρος Γιώργος Σκινδήλιας.

Έτοιμος για έντονες αντιδράσεις σε περίπτωση που ψηφιστεί από το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ (αρχίζει στις 15:00) η αλλαγή στους ξένους είναι ο Ολυμπιακός. Οι ομάδες, θα κληθούν να ψηφίσουν για την αλλαγή στο καθεστώς κατανομής των ξένων παικτών στο πρωτάθλημα έπειτα από πρόταση που κατέθεσε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός την Δευτέρα (18/07). Οι «πράσινοι», ζητούν να μπορεί η κάθε ομάδα να χρησιμοποιεί μέχρι και έξι Αμερικανούς στις εγχώριες διοργανώσεις, την ώρα που σήμερα ισχύει 4+2, δηλαδή τέσσερις Αμερικανοί μάξιμουμ και δύο κοινοτικοί.

Στον Ολυμπιακό, θεωρούν πως τέτοιου είδους θέματα δεν γίνεται να τίθενται προς ψήφιση στα μέσα της μεταγραφικής περιόδου, αλλά από την αρχή τους και αφήνουν σαφείς υπόνοιες πως το όλο θέμα, έχει δημιουργηθεί λόγω της απώλειας του Βίκτορ Κλαβέρ από τον Παναθηναϊκό. Το «ναυάγιο» της μεταγραφής του ισπανού, έχει επιφέρει πρόβλημα στον σχεδιασμό των κυπελλούχων Ελλάδας καθώς δύσκολα μπορούν να βρουν κοινοτικό παίκτη υψηλής αξίας και ο Ολυμπιακός θεωρεί πως αυτό γίνεται για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντά του.

Οι πρώτες πληροφορίες, αναφέρουν πως οι ομάδες, παρόλο που δεν βρέθηκαν στην κουβέντα που έγινε τη Δευτέρα και τέθηκε επί τάπητος η πρόταση του Παναθηναϊκού (ήταν μόνο εκπρόσωποι Ολυμπιακού και Απόλλωνα Πατρών) θα ψηφίσουν θετικά αυτή τη πρόταση, καθώς οι Αμερικανοί παίκτες είναι πιο φθηνοί και περισσότεροι από τους κοινοτικούς.

Το ζήτημα είναι τι γίνεται με όσες ομάδες έχουν κάνει ήδη μεταγραφές με βάση τον ισχύοντα νόμο (4+2), αφού τίθεται θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού και διαφορετικών κριτηρίων στην στελέχωση του ρόστερ, λόγω του προχωρημένου της εποχής. Ο Ολυμπιακός πάντως, πηγαίνει με… άγριες διαθέσεις στο ΔΣ, θα εκπροσωπηθεί μάλιστα από τον αντιπρόεδρο της ΚΑΕ, Γιώργος Σκινδήλια και υπάρχουν φήμες πως σε περίπτωση που περάσει η πρόταση του Παναθηναϊκού, θα αντιδράσει έντονα και δεν αποκλείεται να φτάσει το θέμα στα… άκρα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x