Ελλάδα

Μπάνκι: «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχουν αποκλειστεί κάποιοι διαιτητές»

Τη δική του οπτική στο θέμα του αποκλεισμού των διαιτητών από κάποιους αγώνες, έδωσε ο τεχνικός της ΑΕΚ, Λούκα Μπάνκι.

Ο Λούκα Μπάνκι μίλησε για την ήττα της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό, ενώ αναφέρθηκε επίσης και στον αποκλεισμό των διαιτητών από κάποιους αγώνες. Επίσης, ο Ιταλός τεχνικός ξεκαθάρισε ότι το νέο γήπεδο θα δώσει ώθηση στην «Ένωση» και πως η ομάδα του χρειάζεται βελτίωση για να μπορεί να αντισταθεί στους δύο «αιώνιους».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λούκα Μπάνκι στη συνέντευξη Τύπου:
- Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό: «Φυσικά είμαι πολύ δυσαρεστημένος από αυτή την ήττα. Πραγματικά επιθυμούσα να παίξουμε μέχρι το τέλος του παιχνιδιού στο επίπεδο των αντιπάλων μας. Και σήμερα όμως ήταν δύσκολο να ανταγωνιστούμε σε φυσικό επίπεδο παίκτες τέτοιου επιπέδου. Προσπαθήσαμε να κλείσουμε το κενό που υπήρχε στη ρακέτα με διάφορους τρόπους, αλλά αναπόφευκτα η διαφορά που υπήρχε σε φυσικό επίπεδο ήταν το μεγάλο αβαντάζ των αντιπάλων. Στα ριμπάουντ είχαμε τη δύναμη που έπρεπε για να αντισταθούμε. Καταλαβαίνετε ότι έτσι ήταν δύσκολο να δημιουργήσουμε ρήγματα στην αντίπαλη ρακέτα. Ειδικά όταν υπάρχουν τέτοιες διαφορές στις βολές, που στο ημίχρονο ήταν 1-17. Με αυτά τα δεδομένα, το γεγονός πως χάναμε 3 πόντους στο ημίχρονο είναι επιτυχία. Προφανώς δεν είμαστε σε καλή στιγμή, δεν έχουμε εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας. Πιστεύαμε ότι θα μπορούσαμε να βάλουμε στην ομάδα έναν καινούριο παίκτη, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε, όπως έκανε ο Ολυμπιακός με τον Τσέρι, που τον έβαλε σε μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και του πρόσφερε φρέσκια ενέργεια. Είναι ένας αθλητής που είχε πιο ελεύθερο το μυαλό του. Είμαι πεπεισμένος ότι τα περισσότερα λάθη που κάναμε σήμερα ήταν από την πίεση που υπάρχει. Σε αυτό το παιχνίδι δεν κερδίσαμε ούτε μία περίοδο, αλλά η μεγαλύτερη διαφορά που χάσαμε ήταν οι 4 πόντοι στο τρίτο δεκάλεπτο. Σε αυτό το κομμάτι μέτρησαν πολύ τα δύο τελευταία λεπτά. Αν δεν είχε γίνει αυτό, πιστεύω ότι θα ήμασταν ανταγωνιστικοί μέχρι το τέλος του αγώνα. Πρέπει να προετοιμαστούμε στο διάστημα της διακοπής και να βρούμε την ενέργεια που έχασαν οι καλοί μας παίκτες. Να επιστρέψουν και οι τραυματίες. Ένας άλλος παράγοντας που μας δημιούργησε πρόβλημα ήταν οι πόντοι που δεχθήκαμε στον αιφνιδιασμό, αποτέλεσμα των λαθών που κάναμε στην επίθεση. Αυτοί οι πόντοι διαφοράς ήταν και λόγω της σωματικής δύναμης των παικτών του Ολυμπιακού. Αλλά πραγματικά αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν μπορώ να την καταλάβω αυτή τη διαφορά στις βολές. Σίγουρα ο Ολυμπιακός βάζει την μπάλα στη ρακέτα, αλλά και εμείς δεν πήραμε κανένα πλεονέκτημα από τις διεισδύσεις μας. Η διαφορά στις βολές δεν είναι φωτογραφία αυτού που έγινε στο παρκέ. Τώρα πρέπει να βελτιώσουμε την ομάδα, την κατάστασή μας και κυρίως να βελτιώσουμε την ικανότητά μας να αντιμετωπίζουμε ομάδες τέτοιου στυλ και φυσικών δυνάμεων».

- Για το γεγονός πως δεν ορίστηκαν οι κορυφαίοι κατά τεκμήριο διαιτητές σε ένα τέτοιο ματς: «Γνωρίζω την ιστορία. Είναι δύσκολο για εμένα να δώσω εξήγηση γι’ αυτό το γεγονός. Δεν καταλαβαίνω πραγματικά το λόγο που έχουν αποκλειστεί αυτοί οι διαιτητές. Αυτό που έγινε δεν ήταν κάτι τόσο σημαντικό για να μένουν εκτός κληρώσεων τις τελευταίες αγωνιστικές. Ξέρω ότι συμβαίνουν κι άλλα πράγματα πίσω από τέτοιες καταστάσεις, αλλά δεν μπορώ να απαντήσω γι’ αυτό. Αν δεν έχουν καταδικαστεί για κάποιο αδίκημα, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν μπαίνουν στην κλήρωση. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο. Είναι ειλικρινές σε ένα τόσο σημαντικό πρωτάθλημα, που ζει μια τόσο σημαντική στιγμή. Βλέπουμε ομάδες σαν τον Παναθηναϊκό που πάει να πετύχει κάτι σπουδαίο στην Ευρωλίγκα. Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό για κάθε ομάδα που θέλει να πετύχει στα playoffs. Κάτι που φαίνεται από τα σημερινά αποτελέσματα είναι ότι όλες οι ομάδες θα παλέψουν μέχρι τέλους. Γι’ αυτό και πρέπει να υπάρχουν καλύτεροι διαιτητές και καλύτερες αποφάσεις. Και στο τέλος της ημέρας χρειάζονται καλύτερες προσπάθειες για να βελτιωθούν οι ομάδες. Είναι αναγκαίο να βλέπουμε τους καλύτερους διαιτητές στο παρκέ. Πραγματικά σήμερα είδα στο παρκέ πολύ προετοιμασμένους διαιτητές, που ήξεραν πως να προσεγγίσουν τον αγώνα. Μόνο ένας από αυτούς ήταν νέος για εμάς. Δεν υπήρχε όμως η ίδια απόφαση στα κριτήρια της διαιτησίας. Παρ’ όλα αυτά, είναι διαιτητές πολύ καλά προετοιμασμένοι. Σήμερα ήμασταν τυχεροί που είχαμε ένα τέτοιο διαιτητικό τρίο. Και εδώ και σε άλλα γήπεδα έγιναν πολύ αποφασιστικά παιχνίδια, χρειάζονται οι καλύτερες διαιτητές, χωρίς να έχουν κάτι άλλο στο μυαλό. Χωρίς να έχουν δεύτερες σκέψεις».

- Για την επιμονή της ομάδας του στα τρίποντα, αλλά και στην απόφασή του να μείνει στον πάγκο ο Λαρεντζάκης στα τελευταία 3 λεπτά: «Σίγουρα ο αριθμός των τριπόντων είναι αποτέλεσμα των επιλογών του αντιπάλου. Δεν ήταν δική μας στρατηγική. Σίγουρα κι εμείς όπως κάθε ομάδα βρήκαμε εναλλακτικές. Από την αρχή του παιχνιδιού δεν είχαμε παίκτες κυριαρχικούς. Όσον αφορά την περιφέρεια χάσαμε τον καλύτερο παίκτη μας. Όταν αντιμετωπίζεις τέτοια σωματικά μεγέθη και αυτή την επιθετικότητα που έχουν στην άμυνα, πρέπει να αλλάξεις κάτι. Τότε λοιπόν αναγκαστήκαμε να βρούμε σουτ από την περιφέρεια, αφού μας ώθησε ο αντίπαλος. Πιστεύω ότι το plan B που είχαμε, να πάρουμε δηλαδή κάτι από τις διεισδύσεις, δεν λειτούργησε. Για τον Λαρεντζάκη έχω να πω ότι έκανε φανταστικό παιχνίδι, έδωσε τα πάντα και είχε ενέργεια. Έκανε μεγάλη προσπάθεια και στις δύο πλευρές του παρκέ. Φυσικά είχε και νευρικότητα. Στα τελευταία 3 λεπτά δεν υπήρχε μεγάλη προσπάθεια για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Πιστεύω ότι έγινε η αλλαγή όταν ουσιαστικά είχε τελειώσει το παιχνίδι. Άρα ο λόγος ήταν ότι τον απέσυρα για να τον προστατεύσω. Κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαινε να ήμασταν κοντά στο σκορ και όχι στους 14 πόντους διαφορά».

- Για τα λεγόμενα του κόουτς Πιτίνο για το ΟΑΚΑ, αλλά και το νέο «σπίτι» της ΑΕΚ: «Όσον αφορά τον κόουτς Πιτίνο, θα πρέπει να πούμε τι πραγματικά περιμένει ο ίδιος. Αν έχετε βρεθεί ποτέ στην Αμερική, θα δείτε τι υποδομές υπάρχουν. Είναι θρύλος και έχει δουλέψει στα καλύτερα προγράμματα του ΝΒΑ και του NCAA και έχει ζήσει την τελειότητα σε κάθε επίπεδο. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα να αντιμετωπίζω τέτοιους προπονητές. Δίνουν κίνητρο σε όλους, προπονητές, παίκτες και διοικήσεις. Τέτοιοι προπονητές μπορούν να βοηθήσουν και την ομοσπονδία να βελτιωθεί το πρωτάθλημα. Η κατάσταση στο δικό μας κλαμπ είναι ότι θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα δικό μας μοντέλο. Αυτό δεν έχει να κάνει με τις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ. Δουλεύουμε πολύ καλά, έχουμε δημιουργήσει δικούς μας χώρους, δική μας ταυτότητα και συμμετέχουν οι οπαδοί μας σε όλο αυτό. Ο Μάκης Αγγελόπουλος είναι περισσότερο ιδεαλιστής από πρόεδρος. Κατάλαβε από νωρίς ότι πρέπει να δώσεις ένα σπίτι σε αυτή την ομάδα για να έχει μέλλον. Το να μπεις σε ένα καινούριο περιβάλλον σημαίνει ότι θα δημιουργήσεις νέες στρατηγικές και οργάνωση. Χαίρομαι πολύ αν συμβεί αυτό. Θα είναι μια τεράστια άνοδος ποιότητας και επιπέδου. Θα συνεισφέρει στο να δημιουργήσουμε μια καλή ατμόσφαιρα σαν κλαμπ, να δώσουμε ώθηση στο κομμάτι των ακαδημιών. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τις θυσίες των παιδιών των ακαδημιών που ψάχνουν χώρο για να προπονηθούν. Θα πρέπει να βλέπουμε την αρχή της πυραμίδας, που είναι η πρώτη ομάδα. Αλλά η ΑΕΚ δεν είναι μόνο η πρώτη ομάδα, έχει ιστορία σε επίπεδο ακαδημιών και επιρροή στην κοινωνία. Δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό. Χωρίς την ιστορία των ακαδημιών δεν θα είχαμε τόσους τίτλους. Δεν θα είχαμε αυτή την ανταπόκριση. Πρέπει να δημιουργήσουμε καινούριους οπαδούς. Να προσεγγίσουμε έναν νέο προπονητή για τις ακαδημίες, έναν μελλοντικό GM, έναν μελλοντικό δημοσιογράφο (αστειευόμενος). Οι ακαδημίες είναι η βάση της πυραμίδας και δίνουν την ώθηση. Από έναν άνθρωπο σαν τον Μάκη, όλοι περιμένουν την προοπτική και να δώσει ένα μοντέρνο όραμα. Στην Ιταλία συνηθίζουμε να λέμε ότι πρέπει να προσπαθείς να χτίσεις εργοστάσιο, όχι να βάλεις χρήματα τώρα. Είναι σημαντικό να βρεις χρήματα από σπόνσορες, από διοργάνωση εκδηλώσεων και από άλλα πράγματα που δεν μπορείς να κάνεις όταν είσαι φιλοξενούμενος, όπως συμβαίνει με εμάς στο ΟΑΚΑ. Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ, αλλά πρέπει να κοιτάμε και το μέλλον. Αυτό που πρέπει αν περιμένετε είναι νέα ιδανικά».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x