Ευρώπη

Μπαρνιάνι: «Ήρθα στην Ευρώπη για το πλάνο της Λαμποράλ»

Πρωταγωνιστικό ρόλο θέλει να έχει στη Λαμποράλ Κούτσα ο Αντρέα Μπαρνιάνι, ο οποίος τόνισε πως το πλάνο των Βάσκων ήταν αυτό που τον έπεισε να επιστρέψει στην Ευρώπη.

Ως μία ιστορική ομάδα με παράδοση στο ευρωπαϊκό μπάσκετ χαρακτήρισε ο Αντρέα Μπαρνιάνι τη Λαμποράλ Κούτσα, με τον Ιταλό φόργουορντ να τονίζει πως το πλάνο που έχουν οι Βάσκοι έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να αφήσει ύστερα από δέκα χρόνια το NBΑ και να επιστρέψει στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

«Ήθελα να συμμετάσχω σε ένα σημαντικό πρότζεκτ και να πρωταγωνιστήσω», δήλωσε αρχικά ο Αντρέα Μπαρνιάνι κατά την επίσημη παρουσίασή του και πρόσθεσε: «Η Λαμποράλ Κούτσα είναι μία ιστορική ομάδα, μία από τις καλύτερες στην Ευρώπη και είμαι χαρούμενος που είμαι μέρος της. Παίζω μπάσκετ υψηλού επιπέδου και κάθε σεζόν είναι πιο σημαντική από την προηγούμενη. Θα πρέπει να παίζεις κάθε χρονιά σαν να είναι η τελευταία σου και γι’ αυτό θα πρέπει να δίνεις όλο σου τον εαυτό. Πέρυσι, η Λαμποράλ έκανε μία πολύ καλή χρονιά και το ίδιο τουλάχιστον θα πρέπει να και φέτος. Οι στόχοι είναι πάντα οι ίδιοι, αλλά ο πιο σημαντικός είναι η βελτίωση».

Για να συνεχίσει ο Ιταλός φόργουορντ: «Ξέρω πως έχω σημαντικό ρόλο στην ομάδα, αλλά οι νίκες και οι ήττες είναι στην ομάδα. Ένας λόγος για τον οποίο επέστρεψα στην Ευρώπη, ήταν το πλάνο της ομάδας. Για μένα, η ομάδα είναι η πιο σημαντική».

Για την προσαρμογή του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ: «Έχω παίξει στο “4” και στο “5” και για μένα δεν έχουν μεγάλες διαφορές αυτές οι θέσεις. Στο μοντέρνο μπάσκετ είναι ίδιες και οι δύο θέσεις. Το θέμα είναι ότι τα πάω καλά και στις δύο θέσεις, αλλά ο Σίτο Αλόνσο θα αποφασίσει. Υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στις δύο λίγκες, αλλά τα τελευταία δέκα χρόνια που έπαιζα στο NBA, συμμετείχα και στην εθνική ομάδα της Ιταλίας».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x