NBA

Κορυφαίος Γάλλος μπασκετμπολίστας του 2023 ο Γουεμπανιάμα

Ο Βίκτορ Γουεμπανιάμα αναδείχθηκε κορυφαίος Γάλλος μπασκετμπολίστας του 2023, εξαργυρώνοντας τη σπουδαία χρονιά που έκανε με τη φανέλα της Μετροπολιτάν αλλά και το νούμερο 1 του Draft.

Το NBA κινείται στους ρυθμούς του Βίκτορ Γουεμπανιάμα, με το νούμερο 1 του Draft να έχει ήδη κάνει τις πρώτες του εμφανίσεις στην preseason με τη φανέλα των Σπερς, και να ετοιμάζεται για την έναρξη της σεζόν.

Ο Γάλλος αποτελεί ένα από τα κορυφαία prospect που έχουμε δει στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, και έλαβε την κατάλληλη αναγνώριση από την πατρίδα του. Συγκεκριμένα, ο Γουεμπανιάμα αναδείχθηκε κορυφαίος Γάλλος μπασκετμπολίστας για το 2023, κερδίζοντας στο νήμα τη Μαρίν Τζοανές, αθλήτρια του WNBA.

Στην ψηφοφορία για το συγκεκριμένο βραβείο συμμετέχουν μέλη της μπασκετικής ομοσπονδίας της Γαλλίας, δημοσιογράφοι αλλά και το κοινό. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως παρά τη δημοφιλία του Γουεμπανιάμα, η Τζοανές πήρε το 57% των ψήφων του κοινού, ωστόσο ο παίκτης των Σπερς τα πήγε πολύ καλύτερα στις υπόλοιπες κατηγορίες.

Θυμίζουμε πως πριν ενταχθεί στα «σπιρούνια», ο «Wemby» αγωνιζόταν στη Μετροπολιτάν, με την οποία έκανε σπουδαία χρονιά, βοηθώντας τη να φτάσει μέχρι τους τελικούς του γαλλικού πρωταθλήματος για πρώτη φορά στην ιστορία της. Μάλιστα, αναδείχθηκε MVP, πρώτος σκόρερ, καλύτερος αμυντικός και κορυφαίος νέος παίκτης της LNB.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x