NBA

ΝΒΑ: Έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Τσάμπερλεϊν ο Γκάφορντ

Άτυχος στάθηκε ο Ντάνιελ Γκάφορντ που δεν κατάφερε να «πιάσει» τον Ουίλτ Τσάμπερλεϊν και το μεγαλύτερο σερί εύστοχων προσπαθειών στην ιστορία του ΝΒΑ.

Δύο εύστοχες προσπάθειες μακριά από την ιστορία ήταν ο Ντάνιελ Γκάφορντ, αλλά τελικά έμεινε δεύτερος στην σχετική κατηγορία πίσω από τον Γουίλτ Τσάμπερλεϊν με τα 33 συνεχόμενα εύστοχα σουτ που πέτυχε.

Ο Αμερικανός σέντερ των Μάβερικς έτρεξε ένα εντυπωσιακό σερί στα προηγούμενα πέντε παιχνίδια, έχοντας 7/7 κόντρα στην Ιντιάνα, 5/5 απέναντι στο Μαϊάμι, 7/7 στο Ντιτρόιτ, 9/9 στο Σικάγο και 5/5 με αντίπαλο τους Γουόριορς.

Στον χθεσινοβραδινό αγώνα απέναντι στους Θάντερ, ο 25χρονος μπορούσε όχι μόνο να ισοφαρίσει, αλλά και να προσπεράσει τον Γουίλτ Τσάμπερλεϊν, ο οποίος είχε βρει στόχο σε 35 συνεχόμενα σουτ πριν από 55 χρόνια σε ένα ακόμα ρεκόρ που έμοιαζε αδύνατο να "σπάσει".

Όσο για την προσπάθεια που του κόστισε το σερί, αυτή ήρθε στην πρώτη επίθεση του αγώνα. Ο Γκάφορντ πήρε το επιθετικό ριμπάουντ μετά από χαμένο σουτ του Έξουμ, αλλά αστόχησε μπροστά στον Τσετ Χόλμγκρεν με την μπάλα να μην του κάνει το χατίρι.



«Είναι πολύ εντυπωσιακό. Όταν μιλάμε για άτομα όπως ο Τσάμπερλεϊν, δεν υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που μπορούν να μπουν στην ίδια συζήτηση», ήταν τα λόγια του Τζέισον Κιντ μετά την ήττα του Ντάλας. «Προσπαθώ να πω στον εαυτό μου να μην ανησυχεί για αυτό. Αν το καταφέρω, θα είναι καλό. Θα το γιορτάσω, φυσικά. Θέλω απλώς να βγαίνω και να κερδίζω παιχνίδια. Θα ανησυχήσω για το ρεκόρ μετά», είχε δηλώσει μετά το παιχνίδι με τους Γουόριορς ο Γκάφορντ, που δεν πέτυχε ούτε το ρεκόρ, ούτε τη νίκη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x