Ελλάδα

Νικολαΐδης: «Η ομάδα μπορούσε να φτάσει ψηλότερα»

Ο 19χρονος γκαρντ μιλά για την πορεία της Εθνικής Νέων Ανδρών στο Ευρωπαϊκό U20.

Την πεποίθηση πως η Εθνική Νέων Ανδρών θα μπορούσε να φτάσει πολύ ψηλότερα στο Ευρωπαϊκό U20 εξέφρασε ο Γιώργος Νικολαΐδης.

«Η ομάδα είχε τα φόντα να φτάσει πολύ ψηλότερα. Δυστυχώς για όλους βρεθήκαμε σε κακή μέρα τη λάθος στιγμή κι αυτό μας στέρησε την δυνατότητα να κυνηγήσουμε κάτι υψηλότερο από την ένατη θέση», τόνισε αναφερόμενος στο νοκ άουτ με τη Γερμανία για τους «16».

Σχετικά με τις καλές εμφανίσεις στους αγώνες κατάταξης είπε: «Όταν αγωνίζεσαι για την εθνική ομάδα δεν χρειάζεται να ψάξεις για κίνητρο. Είναι το μεγαλύτερο κίνητρο που υπάρχει».

Όσο για τους ρόλους στην ομάδα; «Για να πάει καλά μια ομάδα χρειάζεται ο καθένας να βρει τον ρόλο του και να προσπαθήσει να τον κάνει όσο καλύτερα μπορεί. Η άμυνα και κυρίως η προσωπική άμυνα είναι θέμα εγωισμού για εμένα! Δεν επιτρέπω στον εαυτό μου, όποιος και αν είναι ο αντίπαλος να καταφέρει να μου βάλει καλάθι!».

Τέλος, για την πρώτη εμπειρία από μεγάλη διοργάνωση που είχε, ανέφερε: «Για εμένα η εθνική είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Δεν είχα ξανακληθεί τα προηγούμενα χρόνια. Νομίζω δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να εκπροσωπείς την πατρίδα σου. Τους τελευταίους δυο μήνες καταφέραμε να γίνουμε και οικογένεια και νομίζω το έχουν καταλάβει όλοι πλέον! Και ο κόουτς (Γιώργος Λιμνιάτης) έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο σ’ αυτό. Ήταν κάτι παραπάνω από προπονητής για εμάς. Η παρουσία του και μόνο μας ωθούσε να δίνουμε το 100% σε κάθε παιχνίδι, όπως και όλου του τεχνικού επιτελείου που ήταν δίπλα μας».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x