NBA

Ντέιβις: «Είμαι ο καλύτερος παίκτης στο NBA»

Την πεποίθηση πως είναι ο κορυφαίος παίκτης του NBA εξέφρασε με δηλώσεις του ο Άντονι Ντέιβις.

Δηλώσεις που θα συζητηθούν έκανε ο Άντονι Ντέιβις, ο οποίος χαρακτήρισε τον εαυτό του τον καλύτερο παίκτη στο NBA, ενώ σύγκρινε το παιχνίδι του με αυτό των Λεμπρόν Τζέιμς και Κέβιν Ντουράντ.

Ο 25χρονος σταρ των Νιου Όρλεαν Πέλικανς ήταν τρίτος στην ψηφοφορία για τον MVP της περυσινής σεζόν, πίσω από τους Τζέιμς και Χάρντεν, ενώ με τις διαρκώς εξαιρετικές εμφανίσεις του τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να κερδίσει τον σεβασμό ολόκληρου του μπασκετικού πλανήτη. Έχει καταφέρει, όμως, αρκετά για να θεωρείται ο καλύτερος όλων;

«Θεωρώ τον εαυτό μου ως τον καλύτερο παίκτη του NBA, τον πιο κυρίαρχο παίκτη στο πρωτάθλημα. Νομίζω πως είναι η ώρα γι αυτό το βήμα. Μια φορά έχεις την ευκαιρία και δεν θέλω να την χάσω, οπότε πιστεύω πως η ώρα μου είναι τώρα», τόνισε αρχικά ο Ντέιβις και στη συνέχεια, ερωτηθείς γιατί θεωρεί τον εαυτό του καλύτερο από τους Λεμπρόν Τζέιμς και Κέβιν Ντουράντ, απάντησε:

«Μην με παρεξηγείτε, αυτοί οι δύο είναι πραγματικά υπέροχοι παίκτες. Το παιχνίδι μου είναι διαφορετικό από το δικό τους. Και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Ήμουν υποψήφιος για τα βραβεία του MVP και του καλύτερου αμυντικού παίκτη, για αυτό και αισθάνομαι πως το όνομά μου θα πρέπει να βρίσκεται στη λίστα των κορυφαίων», δήλωσε με περίσσεια αυτοπεποίθηση ο 25χρονος φόργουορντ.

Σχετικά με το γεγονός πως παίκτες όπως ο Τζέιμς, ο Ντουράντ και ο Κάρι, έχουν στεφθεί πρωταθλητές και έχουν συνεχή παρουσία στους τελικούς του NBA, ενώ ο ίδιος έχει μόλις δύο συμμετοχές στα πλέι οφ με τους Πέλικανς, ο Ντέιβις τόνισε: «Οι νίκες αναμφίβολα βοηθούν στα πάντα. Βοηθούν στην κληρονομιά που αφήνεις πίσω σου, βοηθούν όταν θέλεις να θεωρείσαι κορυφαίος. Ο κόσμος βλέπει όλα όσα κάνω. Αλλά το να μην προχωράς στα πλέι οφ ή το να βρίσκεσαι στα πλέι οφ μια φορά στα τρία χρόνια, δεν με βοηθάει ιδιαίτερα», ήταν η απάντησή του.

Την περυσινή σεζόν με τη φανέλα των Πέλικανς, ο Ντέιβις αγωνίστηκε σε 75 παιχνίδια, μετρώντας 28,1 πόντους, 11,1 ριμπάουντ και 2,6 μπλοκ κατά μέσο όρο και ποσοστό ευστοχίας 53,4% στα σουτ ανά παιχνίδι.

Δείτε το βίντεο με τις 10 καλύτερες φάσεις του την περασμένη σεζόν:


Επιμέλεια: Δημήτρης Παπαδήμας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x