Ελλάδα

Ντέρμπι… κατάταξης στο ΟΑΚΑ, «τελικοί» παραμονής για Ρέθυμνο και Κύμη

Το ΑΕΚ-Ολυμπιακός και τα Ρέθυμνο-Περιστέρι και Κύμη-Λαύριο ξεχωρίζουν στην 25η αγωνιστική.

Η προτελευταία αγωνιστική της Basket League διεξάγεται σήμερα, με εξαίρεση τον αγώνα Χολαργός-Παναθηναϊκός που αναβλήθηκε λόγω Ευρωλίγκας.

Η ΑΕΚ φιλοξενεί τον Ολυμπιακό σε ένα ματς που θα κρίνει πολλά για την κατάταξη. Πολλές απουσίες υπάρχουν εκατέρωθεν, καθώς εκτός μάχης είναι για τους γηπεδούχους οι Γιορκ, Θίοντορ, Ματσιούλις και Καββαδάς, ενώ για τους φιλοξενούμενους οι Πρίντεζης, Σπανούλης, Στρέλνιεκς και Τουπάν, αλλά θα κάνει ντεμπούτο ο νεοαποκτηθείς Γουίλ Τσέρι. Με νίκη οι «κιτρινόμαυροι» καπαρώνουν τη δεύτερη θέση της κανονικής περιόδου, ενώ οι «ερυθρόλευκοι»-που χρωστούν το ματς με τον Κολοσσό-αν κερδίσουν θα είναι πιθανότατα έκτοι. Σε κάθε περίπτωση, οι δύο ομάδες είναι πιθανό να τα πουν και στον πρώτο γύρο των playoffs.

Ματς που κρίνουν μια κατηγορία γίνονται σε Κρήτη και Χαλκίδα. Το Ρέθυμνο φιλοξενεί το Περιστέρι (που ταξίδεψε στην Κρήτη χωρίς Μουρ και Μουράτο) και την ίδια ώρα η Κύμη αντιμετωπίζει το Λαύριο (που έχει τραυματία τον Λούντζη). Οι δύο γηπεδούχοι ισοβαθμούν, αλλά το Ρέθυμνο έχει το πάνω χέρι έχοντας κερδίσει και τα δύο μεταξύ τους ματς. Αυτό σημαίνει πως η Κύμη σώζεται μόνο αν κάνει μια παραπάνω νίκη στις δύο τελευταίες αγωνιστικές, τη στιγμή που στην 26η το Ρέθυμνο παίζει με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη και η Κύμη με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Ο ΠΑΟΚ πιθανότατα χωρίς Γκος και Χάτσερ που κάνουν αποχή λόγω οφειλομένων αντιμετωπίζει τον Κολοσσό που σε περίπτωση ήττας υποβιβάζεται και μαθηματικά. Ο δε Προμηθέας χωρίς τον Χολ που έχασε τον πατέρα του και με αμφίβολους τους Λίποβι και Παρκς φιλοξενεί τον Πανιώνιο που δεν θα έχει διαθέσιμο τον Χάμιλτον. Περιστέρι (40β), ΠΑΟΚ και Προμηθέας (39β) μάχονται ουσιαστικά για τις θέσεις 3-5 και όλα είναι ρευστά, αφού σε όλα τα μεταξύ τους ματς έχουν από μία νίκη και εκκρεμεί το Περιστέρι-ΠΑΟΚ την τελευταία αγωνιστική. Σε πιθανή ισοβαθμία, συνεπώς, θα παίξουν ρόλο και οι διαφορές.

Τέλος, ο Ήφαιστος με το 13ο φετινό του sold out αντιμετωπίζει τον άνευ Μποχωρίδη Άρη σε ένα ματς που μπορεί να καθορίσει (ανάλογα και με τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού) τις θέσεις 6-8. Η ομάδα της Λήμνου μειονεκτεί σε πιθανή ισοβαθμία με τον Χολαργό.

Αναλυτικά η 25η αγωνιστική:

Σάββατο 20 Απριλίου
Ρέθυμνο-Περιστέρι 16:45 (ΕΡΤ Sports-Παράλληλη μετάδοση)
ΑΕΚ-Ολυμπιακός 16:45 (COSMOTE Sport 4)
ΠΑΟΚ-Κολοσσός Ρόδου 16:45 (ΕΡΤ Sports-Παράλληλη μετάδοση)
Κύμη-Λαύριο 16:45 (ΕΡΤ Sports-Παράλληλη μετάδοση)
Προμηθέας-Πανιώνιος 16:45 (ΕΡΤ Sports-Παράλληλη μετάδοση)
Ήφαιστος Λήμνου-Άρης 16:45 (ΕΡΤ Sports-Παράλληλη μετάδοση)

*O αγώνας Χολαργός-Παναθηναϊκός δεν έχει ακόμη οριστεί λόγω της συμμετοχής των «πράσινων» στα playoffs της Ευρωλίγκας. Πιθανότατα το ματς θα οριστεί στις 4 Μαΐου.

Η επόμενη αγωνιστική (26η, 12/5)
Ολυμπιακός-Προμηθέας
Πανιώνιος-Χολαργός
Λαύριο-Ήφαιστος Λήμνου
Άρης-Ρέθυμνο
Περιστέρι-ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός-Κύμη
Κολοσσός-ΑΕΚ

*Tο ακριβές πρόγραμμα της αγωνιστικής θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x