Ευρώπη

Ντράγκαν Σάκοτα στον ΣΠΟΡ FM: «Συζητούσαμε για πλάκα ότι θα σηκώσουμε το ευρωπαϊκό τρόπαιο»

Για τις δυσκολίες που συνάντησε η ΑΕΚ για να πετύχει τους φετινούς της στόχους, την πίστη που έδειξε στο σύνολο από την αρχή και την πιθανότητα μεταγραφής μίλησε στους 94,6 ο Ντράγκαν Σάκοτα.

Αναλυτικά, όσα είπε στους Γιώργο Χελάκη και Σωτήρη Κωσταβάρα:

Για το αν περίμενε όταν αναλάμβανε την ΑΕΚ ότι φέτος θα σήκωναν το Champions League: «Δεν πέρασε από το μυαλό μου, ήταν πολύ μακριά ακόμα. Υπήρχαν συνέχεια κάποιες συζητήσεις, περισσότερο για πλάκα, ότι θα σηκώσουμε και το Basketball Champions League. Υπήρχαν άνθρωποι δίπλα μας που το έλεγαν, αλλά δεν είμαι σίγουρος πως το είχαν πιστέψει πραγματικά».

Για την πίστη που έδειξε στην ομάδα: «Στην αρχή ο αριθμός των παικτών δεν ήταν ισορροπημένος. Δεν μπορούσαμε να οργανώσουμε το παιχνίδι όπως πρέπει, με αποτέλεσμα να κάνουμε πολλά λάθη και να φαίνεται το παιχνίδι άνω-κάτω. Διορθώσαμε κάποια πράγματα με κάποιες προσθήκες, των Πάντερ, Χάντερ και Βασιλόπουλου, όμως δεν ήμασταν τόσο δυνατοί, ώστε να προχωρήσουμε σε όλους τους δρόμους ταυτόχρονα. Για να κερδίσουμε ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι έπρεπε πραγματικά να τα δώσουμε όλα και τρεις μέρες μετά παίζαμε στο πρωτάθλημα. Για αυτό δεν μπορώ να πω ότι η ομάδα ήταν έτοιμη, όπως θα έλεγα για μια ομάδα όπως τον Ολυμπιακό, που μπορεί να παίξει με 50-60% στο πρωτάθλημα και να τα δώσει όλα στην Ευρώπη, χωρίς να υπάρχει πρόβλημα».

Για αυτά που άλλαξε στην ομάδα από όταν ανέλαβε: «Καθένας έχει τον τρόπο του. Η δουλειά ενός προπονητή είναι να κυνηγάει ένα αποτέλεσμα, αλλά και να βγάζει το 100% από τους παίκτες αυτό που έχουν να δώσουν. Δεν φτάσαμε στο 100%. Δεν μπορώ να πω πως τους είδα όλους να τα δίνουν όλα. Ίσως οι δυνατότητες της ομάδας δεν είναι τέτοιες. Αλλά σε γενικές γραμμές πετύχαμε αποτελέσματα που σε δύο διοργανώσεις που χρειάζονταν τύχη. Στο πρωτάθλημα κάναμε κάποιες ήττες στο τέλος, όταν ξέραμε ότι είχαμε προκριθεί στο Final-4, κάτι που δεν θα είχε συμβεί αν ήμασταν συγκεντρωμένοι μόνο στο πρωτάθλημα. Ένας προπονητής αν έχει νέα παιδιά πρέπει να τα βελτιώνει, αν έχει παίκτες με χαρακτήρα μπορεί να “χτυπήσει” τα ματς. Δουλειά μας είναι να βγάλουμε το καλύτερο δυνατό από την ομάδα και στο τέλος τα βάζουμε στη ζυγαριά και λέμε αν ήμασταν επιτυχημένοι ή όχι».

Για το πρωτάθλημα που είχε πάρει με την ΑΕΚ το 2002 συγκριτικά με το Ευρωπαϊκό: «Ένα πρωτάθλημα, είναι πρωτάθλημα. Είναι πολλά χρόνια μακριά από αυτόν τον τίτλο η ΑΕΚ. Είχαμε τερματίσει πρώτοι στην κανονική διάρκεια και το θέλαμε πάρα πολύ. Σήμερα υπάρχουν και άλλες διοργανώσεις στην Ευρώπη, πολλοί θα λένε πως το Champions League δεν είναι το καλύτερο. Συμφωνούμε, αλλά υπάρχουν πολλά σε όλον τον κόσμο. Έτσι είναι το σύστημα, αυτό ήρθε στο δρόμο μας και το πήραμε. Κάθε τρόπαιο είναι ξεχωριστό. Τότε ήμουν πιο νέος και το έζησα πιοπ έντονα και πιο συναισθηματικά. Χθες, δεν το κρύβω, επειδή σκεφτόμουν όλη την πορεία, είναι πολλά τα παιχνίδια που πήραμε στο τελευταίο σουτ, κάτι που δεν είναι εύκολο να ξανακάνεις. Για αυτό ο τίτλος αυτός είναι πιο γλυκός».

Για το αν συγκρίνεται με το Κύπελλο Κυπελλούχων που είχε κατακτήσει με τον ΠΑΟΚ: «Δεν συγκρίνονται τα πρωταθλήματα εκείνης της εποχής με τώρα. Τότε δεν χρειαζόταν να παίζεις τόσα πολλά παιχνίδια, άρα μπορούσες να τα δώσεις όλα σε κάθε ματς. Όπως έχει γίνει το μπάσκετ, πρέπει να έχεις πολλούς παίκτες για να αντέξουν αυτούς τους οκτώ μήνες. Επιπλέον, τώρα ζητάνε τους μεγάλους στόχους σε κάθε ομάδα. Κανείς δεν συγχωρεί την ήττα. Όλοι ρωτούν πώς το χάσατε. Τότε δεν ήταν έτσι».

Για τον στόχο του πρωταθλήματος: «Έχουμε κερδίσει και τις δύο ομάδες φέτος. Όταν τελειώνει η Ευρωλίγκα που ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός θα έχουν μόνο το πρωτάθλημα θα φανεί η διαφορά. Εμείς πάμε με μειονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, οπότε θα πρέπει να ιδρώσουμε πολύ για να φτάσουμε σε έναν ημιτελικό, ακόμα περισσότερο και σε έναν τελικό».

Για την πιθανότητα απόκτησης παίκτη: «Θα το δούμε αυτές τι μέρες, αν θα ενισχυθούμε με έναν παίκτη. Σίγουρα δεν θα είναι πρωταγωνιστής. Όταν παίζεις κάθε δύο μέρες παιχνίδι είναι πολύ μεγάλο ρίσκο να μην έχεις ροτέισον. Εμάς μας έλειψε παίκτης στον άσο, να βοηθήσει τον Γκριν και τον Ξανθόπουλο. Καμία φορά πρέπει να παίζουν και οι μαζί δύο, οπότε δεν έχουμε καμία ασφάλεια, σε περίπτωση πέμπτου φάουλ ή για ξεκούραση. Αυτή τη στιγμή δεν θα βοηθούσε στην ομάδα να μπει ένας πρωταγωνιστής και δεν πιστεύω ότι τον έχουμε τόσο ανάγκη. Η ομάδα πέτυχε τους στόχους της. Εννοείται θέλουμε καλή παρουσία στα πλέι οφ, αλλά δεν κινδυνεύουμε, όπως πριν το Final-4».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x