Ελλάδα

«Ο Μήτογλου πρέπει να στηριχτεί στο σουτ του»

Στο σουτ το οποίο αποτελεί και το μεγάλο του προσόν, πρέπει να στηριχτεί ο Κώστας Μήτογλου αν θέλει να κάνει καριέρα, σύμφωνα με τον κόουτς Θοδωρή Ροδόπουλο.

Στην βελτίωση του σουτ του, το οποίο αποτελεί και το μεγάλο του προσόν πρέπει να στηριχτεί ο Κώστας Μήτογλου σύμφωνα με τον κόουτς Θοδωρή Ροδόπουλο.

Ο άνθρωπος που ανέδειξε τον Έλληνα φόργουορντ και του έδωσε το έναυσμα για να ασχοληθεί επαγγελματικά με το μπάσκετ φιλοξενήθηκε στον αέρα του ΣΠΟΡ FM 94.6 στην εκπομπή των Τόλη Κοτζιά και Μιχάλη Λεάνη, τονίζοντας πως μπορεί ο Μήτογλου να αγωνίζεται ως τεσσάρι, ωστόσο αν θέλει να πετύχει πρέπει να στηριχτεί στο πολύ καλό του σουτ και να μάθει να παίζει μακριά από το καλάθι.

Ο πολύπειρος προπονητής αναφέρθηκε επίσης, στον Αντετοκούνμπο και την Εθνική Ανδρών, λέγοντας πως και ο Γιάννης πρέπει να προσαρμοστεί στα δεδομένα των συμπαικτών του αλλά και όλη η ομάδα να προσαρμοστεί στο παιχνίδι του σουπερστάρ των Μπακς και να αυξήσει τον ρυθμό του παιχνιδιού της.

Τέλος, μίλησε για την τεράστια επιτυχία της Εθνικής Νέων Ανδρών με την κατάκτηση του χρυσού ευρωπαϊκού μεταλλίου αλλά και το νέο μεγάλο αστέρι του ΝΒΑ και παίκτη των Λέικερς, Λόνζο Μπολ.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον Κώστα Μήτογλου:
«Έχει ταλέντο έχει ικανότητα. Το μεγαλύτερο προσόν του είναι το σουτ. Μπορεί κολεγιακά να έπαιξε ως ψηλός, όμως η θέση του είναι φόργουορντ. Αν θέλει να κάνει το κάτι παραπάνω, θα πρέπει να στηριχτεί στο σουτ του. Δεν πρέπει να παραμείνει κοντά στο καλάθι».

Για την απήχηση του κολεγιακού πρωταθλήματος:
«Είναι άλλο άθλημα στην Αμερική. Με κάτω από 60 χιλιάδες θεατές δεν γίνεται παιχνίδι. Το ενδιαφέρον είναι πιο μεγάλο και από το ΝΒΑ».

Για την Εθνική ανδρών και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο:
«Και ομάδα να προσαρμοστεί στον Αντετοκούνμπο αλλά και αυτός στην ομάδα. Ως σύνολο μπορεί να γίνει πολύ δυνατό. Όμως πρέπει να αλλάξουμε τέμπο αν θέλουμε να πετύχουμε. Με το σετ παιχνίδι δεν μπορούμε να παίξουμε με τον Αντετοκούνμπο. Πρέπει να έχουμε ρυθμό και δύναμη ανάλογα με τους παίκτες που υπάρχουν».

Για την Εθνική Νέων Ανδρών:
«Είναι καλή ομάδα. Είμαστε τυχεροί που υπάρχουν αυτά τα παιδιά. Το Ευρωμπάσκετ του ΄87 τους έκανε να ασχοληθούν με το άθλημα, ωστόσο αυτοί είναι που γράφουν την νέα σελίδα στο άθλημα. Γενικά το μπάσκετ στην Ελλάδα είναι ευλογημένο άθλημα».

Για τους Γκάλη, Φασούλα και Γιαννάκη:
«Με κάποιες άλλες συνθήκες θα μπορούσαν να παίξουν στον ΝΒΑ. Ο Γκάλης δεν ήταν πλέιμεϊκερ, ενώ το ύψος του δεν του επέτρεπε να παίξει ως τριάρι. Στο κολλεγιακό πρωτάθλημα ξεχώρισε και κατάφερε να διακριθεί. Όταν είδα το Φασούλα για πρώτη φορά είπα αυτός θα γίνει ο καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη. Ο Γιαννάκης θα μπορούσε να παίξει στο ΝΒΑ αλλά έπρεπε να προετοιμαστεί από πριν προκειμένου να γίνει πιο γρήγορος και να προσαρμοστεί στο αμερικανικό τέμπο».

Για το ποιοι Έλληνες μπορούσαν να παίξουν στον ΝΒΑ:
«Μπορούσε να παίξει ο Ρεντζιάς αλλά ήταν μισός. Άφησε την καριέρα του την κολλεγιακή για να παίξει στην Ούλκερ. Στην Ελλάδα πολλά παιδιά έχουν ταλέντο. Όλα, όμως είναι λίγο προκάτ».

Για τον επόμενο Έλληνα που θα παίξει στο ΝΒΑ:
«Πολλά παιδιά μπορούν να παίξουν στο ΝΒΑ. Ωστόσο χρειάζεται προετοιμασία και να μην κοιτάξουν το τώρα αλλά το μετά».

Για τον Λόνζο Μπολ:
«Θα παίξει κατευθείαν. Κινδυνεύει από τον πατέρα του, ωστόσο είναι σε θέση να κάνει καριέρα και να παίξει στο ανώτερο επίπεδο. Είναι ήδη παίκτης του ΝΒΑ καθώς παίζει πολύ πιο ώριμα για την ηλικία του».

Για τον Ντέιβιντ Καλιγκάρις:
«Ήταν από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχουν παίξει στο ελληνικό μπάσκετ. Παίζαμε αντίπαλοι και σχεδιάζαμε συνδυαστικές άμυνες για να τον σταματήσουμε. Το ίδιο που συνέβαινε και με τον Γκάλη. Δεν αντιμετωπιζόταν στο τετ-α-τετ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x