Ελλάδα

Οι Νέοι μπροστά όχι σε «βουνό», αλλά σε… Μαυροβούνιο

Μετά το «άριστα» στα Χανιά, η Εθνική Νέων Ανδρών ρίχνεται στη μάχη των δύσκολων νοκ άουτ αντιμετωπίζοντας για τους «16» του Ευρωπαϊκού U20 το επικίνδυνο Μαυροβούνιο.

Μετά την εξαιρετική της παρουσία στην πρώτη φάση στα Χανιά, η Εθνική θέλει να μεταφέρει και στο Ηράκλειο τη… φόρα της. Απόψε (21:15, Novasports και ΣΠΟΡ FM 94,6) υποδέχεται στα «Δύο Αοράκια» το Μαυροβούνιο σε νοκ άουτ αναμέτρηση, με στόχο τη νίκη που θα τη φέρει στα προημιτελικά.

Αποστολή στο Ηράκλειο, Χρήστος Ρομπόλης

Ο αντίπαλος δεν προκαλεί φόβο, αλλά δεν είναι και για να τον πάρεις αψήφιστα. Στην πρώτη φάση κέρδισε την Τουρκία στην παράταση, έχασε από τη Γαλλία στην παράταση και ηττήθηκε από την Ισλανδία τερματίζοντας τελευταία στο πολύ ανταγωνιστικό δεύτερο γκρουπ.

Πέρσι το Μαυροβούνιο κατέκτησε τον τίτλο στη Β’ Κατηγορία στη διοργάνωση της Χαλκίδας (όπου η Ελλάδα ήταν τρίτη), ωστόσο από εκείνη την ομάδα δεν υπάρχει κανείς άλλος πλην του γκαρντ Μπάκιτς, αν και προπονητής παραμένει ο Ντούσαν Ντούμπλιεβιτς.

Καλύτερος παίκτης της ομάδας είναι ο… αντιτουριστικός Μίλος Πόποβιτς, που αν και μετά βίας έχει μπόι στα δύο μέτρα και παρότι έχει αρκετά κιλά, διαθέτει μεγάλο ταλέντο που το δείχνουν οι αριθμοί του στην πρώτη φάση (19π., 14,3 ριμπ. και 1,3 κλεψ. ανά αγώνα). Μπάκιτς και Στάροβλαχ είναι οι επόμενοι μεγαλύτεροι κίνδυνοι στην περιφέρεια, ενώ το Μαυροβούνιο υστερεί σε μεγέθη, με υψηλότερο παίκτη τον συνήθως αδρανή Σουσκάβτσεβιτς στα 2,02μ. Πάντως πρόκειται για ένα παθιασμένο σύνολο, που παίζει σκληρή άμυνα και δεν κερδίζει ούτε όμως και χάνει εύκολα από κανέναν.

Η ελληνική ομάδα δεν έχει να φοβηθεί κάτι πέρα από τον κακό της εαυτό. Θεωρητικά η Γερμανία, που κέρδισε την Κυριακή, ήταν αρκετά ανώτερος αντίπαλος. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου έχει καταστρώσει το πλάνο του και μένει να φανεί αν θα ακολουθήσει το χαμηλό σχήμα των αντιπάλων βάζοντας τον Χαραλαμπόπουλο στο «5» όπως κόντρα στη Γερμανία ή θα εκμεταλλευτεί την υψομετρική διαφορά των Χρηστίδη και Καρρά απέναντι στους ημίψηλους παίκτες του Μαυροβουνίου.

Στα «Δύο Αοράκια» αναμένεται αρκετός κόσμος, καθώς το Ηράκλειο αγαπά το μπάσκετ και η πορεία της Εθνικής Νέων έχει «ψήσει» τους φιλάθλους.

Η στατιστική σύγκριση των δύο ομάδων:
inner

Υπενθυμίζεται πως αν η ελληνική ομάδα επικρατήσει, θα παίξει την Πέμπτη στις 21:15 με το νικητή του Λιθουανία-Σλοβενία για τα προημιτελικά. Αν, με το καλό, βρεθεί στον ημιτελικό του Σαββάτου, θα διεκδικήσει θέση στον τελικό με την ομάδα που θα επιβιώσει από τα ζευγάρια Τουρκία-Γερμανία και Ισπανία-Λετονία.

Τα ζευγάρια των «16» και το πρόγραμμα:

Σουηδία-Ισλανδία 14:30 («Δύο Αοράκια»)
Τουρκία-Γερμανία 14:30 (Κλειστό Πανεπιστημίου)
Ισραήλ-Ιταλία 16:45 («Δύο Αοράκια»)
Ισπανία-Λετονία 16:45 (Κλειστό Πανεπιστημίου)
Λιθουανία-Σλοβενία 19:00 («Δύο Αοράκια»)
Γαλλία-Τσεχία 19:00 (Κλειστό Πανεπιστημίου)
Ελλάδα-Μαυροβούνιο 21:15 («Δύο Αοράκια»
Σερβία-Ουκρανία 21:15 (Κλειστό Πανεπιστημίου)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x