Μουντομπάσκετ 2023

Οριστικό: Τέλος ο Τζόρτζεβιτς από τη Σερβία

Την αποχώρησή του από τον πάγκο της εθνικής ομάδας της Σερβίας, έπειτα από έξι χρόνια, επιβεβαίωσε ο Σάσα Τζόρτζεβιτς, μετά τη νίκη επί της Τσεχίας.

Μετά το τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου για τη Σερβία, ολοκληρώθηκε και η θητεία του Σάσα Τζόρτζεβιτς στον πάγκο της.

Στη συνέντευξη Τύπου, μετά τη λήξη του ματς με την Τσεχία, ο Σάλε επιβεβαίωσε την αποχώρησή του από το τιμόνι του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας, καθώς δεν πρόκειται να ανανεώσει το συμβόλαιό του που λήγει, λέγοντας πως πήρε την απόφαση να αποχωρήσει πριν την έναρξη της διοργάνωσης.

«Έμαθα ότι γράφτηκε η αποχώρησή μου. Είναι αλήθεια αυτό που γράφτηκε στον Τύπο. Αποχωρώ και τώρα μπορώ να το πω», δήλωσε αρχικά ο Σάσα Τζόρτζεβιτς και πρόσθεσε:

«Το έχω πει ήδη στους παίκτες και τώρα ήταν η κατάλληλη στιγμή. Δεν υπήρξε ποτέ συζήτηση για την παραμονή μου, ούτε πριν, ούτε και τώρα. Δεν ήθελα να μιλήσω. Ξέρω πότε πρέπει ο προπονητής να κάνει το πρώτο βήμα και ένιωσα την υποχρέωση να το κάνω. Δυστυχώς, αποχωρώ την στιγμή που η ομάδα δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Για να καταλήξει: «Πήρα την απόφαση να αποχωρήσω πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Θέλω να αφιερώσω το καλοκαίρι στην οικογένειά μου, γιατί της χρωστάω πολλά. Δεν ήταν εύκολη η διαδικασία με προκριματικά, συμμετοχή σε διοργανώσεις, τραυματισμούς, τουρνουά… Είμαι ευγνώμων στους επικεφαλής της ομοσπονδίας που με προσέλαβαν οι Ντανίλοβιτς και Τζίλας, αλλά ο γενικός διευθυντής, Μποντιρόγκα. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω όλους τους παίκτες».

Ο 52χρονος κόουτς ανέλαβε τη Σερβία το 2013 και μαζί της πανηγύρισε τρία ασημένια μετάλλια, στο Παγκόσμιο του 2014, στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2016 και στο Ευρωμπάσκετ του 2017.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x