Euroleague

Παπανικολάου: «Να προστατεύσουμε την έδρα μας»

Ακόμη πιο δύσκολο και πιο απαιτητικό κάνει το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Ρεάλ Μαδρίτης, το σερί ηττών που μετράει η «βασίλισσα», όπως δήλωσε ο Κώστας Παπανικολάου.

Το σερί ηττών της Ρεάλ Μαδρίτης κάνει ακόμη πιο δύσκολο το έργο του Ολυμπιακού, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος πρόσθεσε πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να προστατεύσουν το ΣΕΦ και να μην έχουν άλλες απώλειες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κώστα Παπανικολάου:

Για το ματς με τη Ρεάλ: «Κάθε χρόνο είναι δύσκολα τα παιχνίδια, είτε εντός, είτε εκτός, με ομάδες τέτοιου βεληνεκούς, ασχέτως και με τους τραυματισμούς του. Και εμείς είμαστε μία ομάδα με πολλούς τραυματισμούς, αλλά μιλώντας από εμπειρία, αυτό μας έκανε πιο δυνατούς. Είναι μια ομάδα που δεν έχει φέρει καλά αποτελέσματα και θέλει να κάνει μία νέα αρχή. Αυτό, της δίνει θέληση, αυτοπεποίθηση και ενέργεια. Οπότε το παιχνίδι γίνεται πιο δύσκολο, πιο απαιτητικό και χρειάζεται μεγαλύτερη προσήλωση από όλους μας».

Για το ποιος είναι το φαβορί στο παιχνίδι: «Η Ρεάλ έχει μία σταθερή πορεία τα τελευταία χρόνια, καθώς βρίσκεται στα Final Four. Στο αυριανό παιχνίδι θέλουμε να προστατεύσουμε την έδρα μας. Έχουμε μία ήττα εδώ και δεν θέλουμε να κάνουμε άλλη. Είναι σημαντικό να προστατεύεις την έδρα σου στον αγώνα δρόμου που κάνουμε. Όταν χάνεις στην έδρα σου, πρέπει να κάνεις δύο νίκες εκτός για να το ισορροπήσεις. Θέλει συγκέντρωση. Είναι κλασική ομάδα ισπανικού τύπου που τρέχει και σουτάρει ανεξέλεγκτα. Θέλει πολύ μεγάλη προσήλωση».

Για την πρωτιά στην κατάταξη της Ευρωλίγκας χωρίς τον Σπανούλη: «Η ομάδα έδειξε τρομερό χαρακτήρα, όταν ο Βασίλης ήταν στην αποθεραπεία του. Τώρα, γυρνώντας θα βοηθήσει πολλά παιδιά να χαλαρώσουν από το βάρος και την ευθύνη, που είχαν αναλάβει. Ο Βασίλης θα παίρνει πλέον κάποιες πρωτοβουλίες. Αυτό δεν σημαίνει πως η ζωή θα είναι πιο εύκολη, ίσα ίσα θα πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι κα να βοηθάμε όλοι».

Για το μαρκάρισμα του Ντόντσιτς: «Είναι ένα παιδί-θαύμα. Αυτά που κάνει είναι εξωπραγματικά. Από ‘κει και πέρα, κάνω ό,τι μου ζητάει η ομάδα μου. Άλλοτε το πετυχαίνεις και άλλοτε όχι. Είναι δύσκολο να μαρκάρεις ποιοτικούς παίκτες που είναι γρήγοροι, και με καλή τεχνική κατάρτιση και φύσει επιθετικοί παίκτες. Σε κάθε παιχνίδι προσπαθώ να βρω τις αδυναμίες τους».

Για το πώς θα είναι ήταν ο Ολυμπιακός αν αγωνιζόταν πλήρης: «Ελπίζω να το δούμε αυτό.. Δυστυχώς, ο Κιμ θα πάρει λίγο καιρό ακόμα. Ας ελπίσουμε να μας βοηθήσει ο χρόνος, να είμαστε πλήρεις και να βγάλουμε το καλύτερο δυνατό εκεί που θα μετράει και θα είναι πιο σημαντικό, μετά το νέο έτος».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x