Ελλάδα

Παπανικολάου στον ΣΠΟΡ FM: «Κομβικό ματς για Ολυμπιακό, υπάρχει πίστη στον Παναθηναϊκό»

Τις ήττες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού από Ρεάλ Μαδρίτης και Ζαλγκίρις αντίστοιχα στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας σχολίασε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 o Δημήτρης Παπανικολάου.

Αναλυτικά, όσα είπε στους Γιώργο Χελάκη και Σωτήρη Κωσταβάρα στον ΣΠΟΡ FM 94,6
Για τη διαφορά της εικόνας στα δύο ματς του Παναθηναϊκού με τη Ρεάλ: «Η αθλητική ψυχολογία είναι περίεργη. Θυμάμαι προπονητές που δεν ήθελαν να έχουν διαφορές, ακόμα και μέσα στα ματς. Έχουμε άλλο ένα μεγάλο παράδειγμα. Το 2011 ο Ολυμπιακός είχε προηγηθεί πενήντα πόντους στο πρώτο ματς και έχασε από τη Σιένα στο δεύτερο ματς. Δεν είναι μικρή ομάδα η Ρεάλ, περιμέναμε την αντίδραση. Το δυσάρεστο είναι ότι ήρθε η ήττα. Κάτι τέτοιο λειτουργεί αντίστροφα στην ψυχολογία. Προφανώς η Ρεάλ λέει ότι δεν μπορώ να ξεφτιλιστώ πάλι, θα μπω δυνατά και ό,τι γίνει. Υπάρχει από την άλλη η γιορτινή ατμόσφαιρα που δεν είναι εύκολο να διαχειριστείς μέσα σε λίγες ώρα τα συναισθήματα. Η Ρεάλ είναι πάντα Ρεάλ, ένα από τα φαβορί για να πάρει το τρόπαιο. Το ότι την στραγγάλισε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ματς δεν σημαίνει ότι έχασε τον τίτλο».

Για το πρόβλημα του Παναθηναϊκού σε σετ παιχνίδι: «Η Ρεάλ έχει πράγματι μεγάλα κορμιά και τα επιθετικά ριμπάουντ ανανεώνουν τις επιθέσεις, κόβουν τον αιφνιδιασμό. Ο Παναθηναϊκός δεν πήρε πολλά. Δεν μπήκε φοβισμένος όπως στο πρώτο ματς, να κάτσει στην άμυνά του, αλλά στον αθλητισμό είναι φυσιολογικό αυτό. Κανείς δεν περίμενε εύκολη επικράτηση, άλλα νίκη ακόμα και πιο δύσκολα».

Για το αν πιστεύει ότι ο Παναθηναϊκός θα ανακάμψει στη Μαδρίτη: «Θα πάει πιο συγκεντρωμένος επειδή έχασε, θα τα δώσει όλα. Πιο πιθανή είναι τώρα η νίκη, από ό,τι αν είχε γίνει το 2-0, που δεν θα είχε το άγχος αφού θα ήξερε πως ό,τι κι αν γίνει θα ξαναγυρίσει στο ΟΑΚΑ. Έχει ποιότητα ο Παναθηναϊκός, μεγάλο ταλέντο, στην καλή του μέρα μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε. Είναι διαφορετικό το κλίμα από πέρυσι που πήγε στη Φενέρ και έχανε 0-2. Φέτος υπάρχει πίστη στην ομάδα από παντού. Έχει δείξει πιο σταθερά βήματα. Ελπίζουμε όλοι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός να ανακτήσουν τις έδρες και να περάσουν».

Για το δεύτερο ματς του Ολυμπιακού με την Ζαλγκίρις: «Είναι κομβικό να κερδίσει σήμερα, δεν το συζητάμε αυτό. Έχει αποδείξει πως με την πλάτη στον τοίχο μπορεί να αντιδράσει, έχει κορμό, έχει τον ίδιο προπονητή χρόνια, έχει ηγέτες όπως τον Σπανούλη. Έστω και με μισό πόντο πρέπει να κερδίσει σήμερα, που είναι δύσκολο ψυχολογικά το ματς. Οι τραυματίες δεν έχουν βρει ακόμα ρυθμό. Και στο πρώτο ματς είχε ξεκινήσει καλά, έδωσαν όμως δικαιώματα στη Ζαλγκίρις, που είναι ποιοτική ομάδα. Δεν έχουν κάτι να χάσουν. Ο Ολυμπιακός μένει μέσα στο παιχνίδι. Αν κερδίσει σήμερα, σίγουρα μπορεί να ξανασπάσει την έδρα της Ζαλγκίρις».

Για την κουβέντα που γίνεται για μειωμένο ρόστερ του Ολυμπιακού: «Το ροτέισον συνήθως κλείνει στα πλέι οφ. Αυτοί που θεωρεί ο προπονητής ότι είναι στην κατάλληλη κατάσταση θα βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά. Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να έχει μεγάλο ροτέισον γιατί είχε τραυματισμούς. Το ροτέισον είναι υποχρεωτικό για να βγουν τα ματς της Ευρωλίγκας, σε συνδυασμό με τα εγχώρια ματς. Όταν φτάνουν τα κρίσιμα οι προπονητές βάζουν αυτούς που εμπιστεύονται περισσότερο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x