Ευρώπη

Παπαθεοδώρου: «Δείξαμε αντίδραση σήμερα, θέλουμε χρόνο και στήριξη»

Στην αντίδραση που έβγαλαν οι παίκτες του σήμερα, στάθηκε ο προπονητής της ΑΕΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου, ο οποίος ζήτησε χρόνο και στήριξη.

Για την καλή αντίδραση των παικτών του, αλλά και την εξαιρετική άμυνα που έπαιξαν κόντρα στην Αντβέρπ, αναφέρθηκε ο τεχνικός της ΑΕΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου, που ζήτησε στήριξη από όλους καθώς πρόκειται για μια καινούρια ομάδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου στη συνέντευξη Τύπου:
- Για το παιχνίδι με την Αντβέρπ: «Είναι σημαντική νίκη η σημερινή. Περιμέναμε ένα σκληρό παιχνίδι. Η Αντβέρπ είναι μια αθλητική, σκληρή και νεανική ομάδα. Δείξαμε αντίδραση στην άμυνα. Δείξαμε σε όλους την αντίδρασή μας. Δεν σκοράραμε σε ελεύθερα σουτ, χάσαμε και αρκετά λέι-απ. Δεν είχαμε καλές επιλογές στην επίθεση. Το πιο σημαντικό για εμάς ήταν να παίξουμε άμυνα».

- Για τη διάθεση και τον ενθουσιασμό των παικτών του: «Διάθεση είδα για 40 λεπτά. Ο ενθουσιασμός εμφανίστηκε στο 3ο δεκάλεπτο. Μέσα από κάποιες άμυνες, βρήκαμε εύκολους πόντους και όλα πήραν το δρόμο τους. Είναι σημαντικό να επιβληθείς μετά από άσχημα αποτελέσματα. Όχι σκοράροντας κατά ριπάς, αλλά βάζοντας τον εαυτό σου κάτω από την ομάδα, παλεύοντας για κάθε κατοχή. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μας γιατί ήταν άριστοι σε αυτό το κομμάτι».

- Για το αν η άμυνα αποτελεί οδηγό για τη συνέχεια: «Η άμυνα μπορεί να δώσει πάντα μια σταθερά, ανεξάρτητα πόσο καλά παίζεις στην επίθεση. Είναι κάτι που πρέπει να μπορούμε να το κάνουμε όταν είμαστε όλοι μαζί και έχουμε πλήρες ρόστερ. Η ομάδα μπορεί να παίξει ακόμα καλύτερα στην άμυνα και να βρει ρυθμό στην επίθεση. Έτσι, θα έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και θα έχει πιο ασφαλή δρόμο».

- Για τις μεταγραφικές υποθέσεις της ομάδας: «Μου είναι πάρα πολύ δύσκολο να μην απαντήσω στην ερώτηση. Είμαστε συγκεντρωμένοι στα παιδιά που έδωσαν και την ψυχή τους στην ομάδα σήμερα. Οι δυσκολίες εμφανίστηκαν πολύ νωρίς για εμάς. Στις δυσκολίες πρέπει να μένεις ενωμένος και συσπειρωμένος. Να στηρίζεις αυτούς που παλεύουν. Οι παίκτες μου δίνουν το 100%. Υποστηρίζουμε αυτούς τους παίκτες που έχουμε. Τα μάτια μας είναι πάντα ανοιχτά. Η ομάδα χτίστηκε από το μηδέν. Δεν υπήρχε κορμός και βάση, εκτός δύο παικτών, του Σαντ-Ρος και του Ματσιούλις. Ήρθαν 9 καινούριοι παίκτες, καινούριος προπονητής. Η διαδικασία θα είναι πολύ επίπονη. Πολλές φορές οι συνεντεύξεις Τύπου είναι για το θεαθήναι, αλλά είχα πει από την πρώτη συνέντευξη Τύπου ότι η διαδικασία θα είναι επίπονη. Η ΑΕΚ κάνει rebuilding. Εμείς έχουμε τις δυνάμεις να αντέξουμε. Είμαστε πολύ καλά μεταξύ μας. Υπάρχει ταύτιση του σχεδίου και των απόψεων μέσα στο σύλλογο. Χρειαζόμαστε στήριξη, χρόνο και όλα θα πάνε καλύτερα».

- Για το χρόνο συμμετοχής του Σαντ-Ρος: «Σήμερα κάναμε ένα βήμα μπροστά, έπαιξε 39 λεπτά και 22 δευτερόλεπτα! Δεν είναι βάσει πλάνου αυτό. Ο συγκεκριμένος τύπος είναι υπεραθλητής, αύριο θα έρθει να κάνει προπόνηση στο 200%. Προσέχουμε στις προπονήσεις για να του δίνουμε ανάσεις. Ο συγκεκριμένος είναι υπεραπαραίτητος για εμάς. Πρέπει να αναπτύξουμε μηχανισμούς ώστε να μπει σε μια κανονική ρουτίνα και αυτό πρέπει να γίνει άμεσα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Μας πιέζουν τα αποτελέσματα. Η πίεση της νίκης, σε συνδυασμό με τις μεγάλες απαιτήσεις και σε οδηγούν σε αποφάσεις που εμπεριέχουν ρίσκο. Ο συγκεκριμένος δεν βγαίνει έξω. Όταν τον ρωτάω αν είναι κουρασμένος, μου απαντάει αρνητικά. Θα μας βοηθήσει και η τύχη να μείνει υγιής».

Από την πλευρά του ο γκαρντ της «Ένωσης», Κέντρικ Ρέι, τόνισε: «Σήμερα είχαμε ένα καλό παιχνίδι. Ο κόουτς μας είχε πει να δώσουμε προσοχή στην άμυνα κι αυτό κάναμε. Θέσαμε το ρυθμό μέσα από την άμυνα και πήραμε τη νίκη».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x