Euroleague

Πάτησε… γκάζι για οκτάδα η Εφές!

Με τους Μπράουν και Ντάνστον να κάνουν… παπάδες, η Αναντολού Εφές επικράτησε στην παράταση 99-92 στην έδρα της Ούνικς Καζάν και έκανε ένα ακόμη βήμα για να μπει στην προνομιούχο οκτάδα.

Ένα βήμα πιο κοντά στην εξασφάλιση της όγδοης θέσης στην Ευρωλίγκα από την Αναντολού Εφές. Η ομάδα του Περάσοβιτς επικράτησε στην παράταση 99-92 στην έδρα της Ούνικς Καζάν και πάτησε… γκάζι για την οκτάδα! Κορυφαίος για τους νικητές ο Μπράουν με 24 πόντους, τρομερό ματς και από Ντάνστον και Γκρέιντζερ. Το πάλεψε για ακόμη ένα παιχνίδι ο Λάνγκφορντ (24 π.) που το έστειλε στην παράταση, ενώ βοήθησαν και οι Κολό, Γουίλιαμς.

Το ματς



Ο Παραχούσκι έδωσε σκορ στο ματς, με τον Λάνγκφορντ να δίνει αέρα τεσσάρων πόντων (4-0) στην ομάδα του με το ξεκίνημα και πολύ γρήγορα οι γηπεδούχοι βρέθηκαν στο +8 (12-4). Ωστόσο, Ντάντσον, Πολ και Μπράουν έφεραν το ματς στον τρίποντο (18-15) και με τέσσερις σερί πόντους του Γκρέιντζερ, η Γαλατά μπήκε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (18-19). Ο Κολόμ απάντησε, αμέσως, αλλά ο Γκρέιντζερ συνέχισε τα… τρελά του και έδωσε νέο προβάδισμα στους Τούρκους, με τον Γουίλιαμς να σκοράρει στην προτελευταία κατοχή της περιόδου και να ισοφαρίζει (22-22).

Χέρι-χέρι και στη δεύτερη περίοδο πήγαιναν οι δύο ομάδες. Η μία ισοπαλία στο σκορ διαδεχόταν την άλλη, κανείς από τους δύο δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ και είχαμε ντέρμπι για περίπου επτά λεπτά. Ωστόσο, κάπου εκεί η Γαλατασαράι άρχισε να ανοίγει τη διαφορά και να πάει στα αποδυτήρια με… αέρα έξι πόντων (43-49). Υπεύθυνοι για να συμβεί αυτό ήταν ο Ντάνστον αλλά και οι Γκρέιντζερ, Οσμάν με τους γηπεδούχους να μένουν κοντά στο σκορ χάρη στους Κολόμ και Παραχούσκι.

Το… νερό είχε μπει στ’ αυλάκι, η Εφές πήγε τη διαφορά ακόμη και στο +10 αλλά μία ο Λάνγκφορντ, την άλλη οι Κολό και Γουίλιαμς κρατούσαν στο παιχνίδι την Ούνικς. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου να προηγούνται με οκτώ πόντους (61-69) και έδειχναν να έχουν το πάνω χέρι. Το τέταρτο δεκάλεπτο, όμως, ήταν κάκιστο επιθετικά για την Εφές. Παρότι ο Γκρέιντζερ έστειλε τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (63-73) αλλά με ένα σερί δέκα μηδέν οι γηπεδούχοι έφεραν το ματς στα ίσα. Οι παίκτες της Ούνικς είχαν σημαδέψει τον Ντάνστον, αυτός όμως δεν τους έκανε το χατήρι να χάσει βολές, με την Εφές να βρίσκεται στο +3 (77-80). Ο Λάνγκφορντ κέρδισε φάουλ στο τρίποντο, δεν έχασε βολή και ισοφάρισε αλλά ο Μπράουν με σουτ από τα πέντε μέτρα έδειξε να δίνει το ροζ φύλλο αγώνα στους Τούρκους αλλά ο Λάνγκφορντ είχε άλλη γνώμη και με δίποντο σε νεκρό χρόνο, έστειλε το ματς στην παράταση (82-82).

Εκεί, η Εφές είχε το καθαρό μυαλό να διαχειριστεί το ματς, ήταν εξαιρετικά εύστοχη και έπαιζε «σκυλίσια» άμυνα. Μπράουν, Πολ και Ντάνστον έπιασαν… δουλειά και εκεί και έδωσαν τη 12η νίκη στους Τούρκους στην Ευρωλίγκα.

inner

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x