Μουντομπάσκετ 2023

Πέρασε… αγκαζέ με την Τσεχία η Team USA και συναντά Γαλλία

Οι ΗΠΑ στάθηκαν στο ύψος τους και δεν έκαναν τη χάρη στους Βραζιλιάνους νικώντας εύκολα στο δεύτερο ημίχρονο.

Δεν χαρίστηκε στην Βραζιλία η Team USA. Η ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς επικράτησε 89-73 και εξασφάλισε την πρόκριση στα προημιτελικά, όπου θα συναντήσει την Τετάρτη στην Ντονγκουάν την Γαλλία. Παράλληλα, με το αποτέλεσμα αυτό σφράγισε την πρόκριση σε τριπλή ισοβαθμία με Ελλάδα και Βραζιλία η Τσεχία, που θα αναμετρηθεί με την Αυστραλία στη Σανγκάη.

Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Μάιλς Τέρνερ και Κέμπα Γουόκερ, που είχαν από 16 πόντους καθώς επίσης 8 ριμπάουντ και 5 ασίστ αντίστοιχα. Ο Βίτορ Μπενίτε με 21 πόντους ξεχώρισε από τους ηττημένους.

Αποστολή στη Σενζέν, Χρήστος Ρομπόλης

Τα τρίποντα από Μπαρνς και Γουόκερ έδωσαν ένα γρήγορο προβάδισμα, 10-4, στις ΗΠΑ, αλλά οι Βραζιλιάνοι ήταν αποφασισμένοι για μάχη και με τους Βαρεζάο και Μπαρμπόσα να δείχνουν τον δρόμο πλησίασε στους τρεις, 21-18. Η αντεπίθεση συνεχίστηκε στην δεύτερη περίοδο, όπου ο Μπενίτε με διαδοχικά τρίποντα ανέλαβε δράση και ισοφάρισε, 33-33, παρότι ο Άτσο Πέτροβιτς αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ποινές για διαμαρτυρία. Οι παίκτες του Πόποβιτς… αγρίεψαν και απάντησαν με ένα 8-0 (41-33), αλλά και πάλι η «σελεσάο» κατάφερε να πλησιάσει κλείνοντας το ημίχρονο σε απόσταση τεσσάρων πόντων, 43-39.

Οι ΗΠΑ βρήκαν τις λύσεις και αποσπάστηκαν με 59-48 με τρίποντο του Μίντλετον, ενώ ένα ακόμη του Σμαρτ έγραψε το 67-56 στο τέλος της περιόδου. Τα… αστεία τελείωσαν για την Team USA οριστικά στο τέταρτο δεκάλεπτο. Με εξαιρετικό μπάσκετ και οδηγούς τους Μπράουν, Τέρνερ και Γουόκερ ξέφυγαν με 83-62 έξι λεπτά πριν το τέλος και τελείωσαν πρόωρα το ματς.

Δεκάλεπτα: 21-18, 43-39, 67-56, 89-73

Δείτε εδώ την στατιστική του αγώνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x