Euroleague

Πέσιτς: «Το ποδόσφαιρο έχει τον Μέσι του, τώρα τον έχουμε και στο μπάσκετ»!

Στο ταλέντο του 19χρονου Λεάντρο Μπολμάρο, που αποτελεί το νεό αστέρι της μπασκετικής Μπαρτσελόνα, υποκλίθηκε ο Σβέτισλαβ Πέσιτς.

Η ατυχία που χτύπησε την Μπαρτσελόνα, με την ταυτόχρονη απουσία λόγω τραυματισμού των τριών της πλέι-μέικερ (Ερτέλ, Πάνγκος, Ρίμπας), ίσως εξελιχθεί στην αφορμή ανάδειξης ενός από τα μεγάλα μπασκετικά ταλέντα της επόμενης μέρας!

Ο λόγος για τον 19χρονο Αργεντινό Λεάντρο Μπολμπάρο, ο οποίος εν τη απουσία των τριών έμπειρων γκαρντ, επιστρατεύτηκε από τον Σβέτισλαβ Πέσιτς για να καλύψει το κενό τους και μέχρι στιγμής έχει βγάλει ασπροπρόσωπο τον 72χρονο.

Ο νεαρός, ο οποίος έμαθε τα βασικά του αθλήματος στην Weber Bahia Basket του παλιού παίκτη του Παναθηναϊκού Πέπε Σάντεζ και του αδερφού του Μανού Τζινόμπιλι, Σεμπαστιάν, μεταγράφηκε το περασμένο καλοκαίρι στους «μπλαουγκράνα» και ήρθε η ώρα να αδράξει την ευκαιρία να πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής στην πρώτη ομάδα.

Ο Μπολμάρο χρησιμοποιήθηκε αρχικά στην προηγούμενη αγωνιστική της ACB απέναντι στην Ομπραντόριο, στη συνέχεια έπαιξε 17 λεπτά κόντρα στη Ζενίτ για την Euroleague (σημειώνοντας 5 πόντους) και έκανε όλη την Ευρώπη να ασχοληθεί μαζί του στη νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Βαλένθια την Κυριακή.

Ο κύριος λόγος μια μαγική ασίστ που έβγαλε στον Νίκολα Μίροτιτς, η οποία αποτέλεσε το highlight της ΑCB για την 4η αγωνιστική.



Μετά τον αγώνα, ο προπονητής του τον αποθέωσε, συγκρίνοντάς με το ποδοσφαιρικό τοτέμ των «μπλαουγκράνα»: «Το ποδόσφαιρο της Μπαρτσελόνα έχει τον Μέσι του. Τώρα τον έχει και το μπάσκετ! Είμαι σίγουρος ότι θα έχει σπουδαίο μέλλον, έχοντας ήδη κατακτήσει τον σεβασμό των επαγγελματιών».

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Μαούτσος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x