Ελλάδα

Πήρε… φωτιά!

Όχι απλά ζεστάθηκε, αλλά πέταξε... φλόγες ενόψει του ντέρμπι πρωτιάς με τον Ολυμπιακό. Ο Παναθηναϊκός «βομβάρδισε» από τα 6,75 τον Άρη και νίκησε 72-56, με τη διαφορά να φτάνει ακόμα και στο +24.

Γκαζωμένος ενόψει του ντέρμπι του Σαββάτου με τον Ολυμπιακό, που θα κρίνει την πρωτιά στην Α1, έδειξε ο Παναθηναϊκός.

Οι πράσινοι με εξαιρετική εμφάνιση απ’ το 10’ κι έπειτα «ισοπέδωσαν» τον Άρη στη Θεσσαλονίκη (στο γεμάτο Nick Gallis Hall), παίρνοντας τη νίκη με 72-56, χάρη στην άμυνά τους και τον «βομβαρδισμό» απ’ τα 6,75 (10/24).

Παππάς με 17 πόντους, Διαμαντίδης με 11 και Μπατίστα με 10 οι πρώτοι σκόρερ του τριφυλλιού, θετικός μετά από καιρό ο Νέλσον, επανεμφανίστηκε ο Λαουάλ. Απ’ τους «κίτρινους» μόνο ο Βεζένκοφ είχε 11 πόντους κι ενώ άντεξαν μόλις για ένα δεκάλεπτο, μετριάζοντας στο τέλος το εύρος της ήττας τους, αφού η διαφορά είχε φτάσει και στους 24.


Το ματς

Τα πρώτα λεπτά έδειχναν πως πάμε για… ντέρμπι απ’ τα παλιά. Διότι η άμυνα του Παναθηναϊκού ήταν απούσα, στην επίθεση ήταν (πολύ) άστοχος και ο Άρης με σουτ από μακριά το επωφελήθηκε, παίρνοντας προβάδισμα 8-2. Σιγά-σιγά οι πράσινοι άρχισαν να ρολάρουν και με τον Διαμαντίδη να μοιράζει στους συμπαίκτες του, η διαφορά έπεσε για το 12-9 (στο 5’). Η είσοδος του Παππά στο παρκέ απελευθέρωσε επιθετικά το τριφύλλι που πέτυχε δύο τρίποντα (μ’ αυτόν και με Διαμαντίδη) κι όχι μόνο ανέκτησε τα ηνία του ματς, αλλά θα μπορούσε να ‘χε κλείσει την πρώτη περίοδο και με περισσότερους από τρεις πόντους (14-17), αν είχε μεγαλύτερη ευστοχία απ’ τα 6,75 (3/9).

inner

Ο Νέλσον αυτή τη φορά δεν ήταν αρνητικός. Κάθε άλλο. Βοήθησε στην άμυνα, έτρεξε γρήγορα στον αιφνιδιασμό και με αυτόν αιχμή του δόρατος (κι ένα τρίποντο του Μπλουμς) η διαφορά ανέβηκε για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα (14-26). Ο Άρης είχε κολλήσει για τα καλά απέναντι στην σωστά οργανωμένη πράσινη άμυνα και τελικά βρήκε σκορ μετά από σχεδόν 6’! Οι κίτρινοι θέλησαν -επιτέλους- να αντιδράσουν, αλλά Διαμαντίδης και Παππάς τους έκοψαν κάθε ελπίδα (με τον κόσμο στις εξέδρες να παρακολουθήσει… αποσβολωμένος). Με «βομβαρδισμό» των δύο και προσωπικές επιθέσεις του δεύτερου, ο Παναθηναϊκός… ξέχασε να αφήσει το «γκάζι» και έκλεισε το ημίχρονο στο +15 (23-38), με τους γηπεδούχους να βάζουν μόλις εννιά πόντους και να δέχονται 21.

inner

Αν υπήρχε μια… υποψία για «επιστροφή», οι παίκτες του Ιβάνοβιτς την διέλυσαν στο άψε-σβήσε! Με τους Παππά-Γιάνκοβιτς-Μπλουμς να παίρνουν το όπλο τους από μακριά, το σκορ εκτινάχθηκε γρήγορα-γρήγορα στην τρίτη περίοδο σε 28-47, ενώ ο Μπατίστα έφερε την ύψιστη τιμής της διαφοράς για το 28-52 στο 24’. Οι «κίτρινοι» ήθελαν να μετριάσουν το εύρος της διαφαινόμενης ήττας τους, αλλά… μάταια. Διότι σκόραραν με στο σταγονόμετρο (κυρίως με Μούρτο) και την ίδια ώρα ο αρχηγός του τριφυλλιού και ο Μπατίστα δεν άφηναν καθόλου το πόδι απ’ το γκάζι. Φυσιολογικά, λοιπόν, στο φινάλε της τρίτης περιόδου η διαφορά ήταν σταθερά στους 20 πόντους (39-59).

Πλέον είχε χαθεί το όποιο ενδιαφέρον για τον νικητή, αφού ξέραμε πως αυτός θα ‘ναι ο Παναθηναϊκός. Κι όταν ο Σλότερ βρήκε -επιτέλους- το χέρι του κι όταν ο Λαουάλ (που έπαιξε μετά από καιρό) σημείωσε καλάθι, η διαφορά έφτασε ξανά στους 22 (45-67). Το ροτέισον του Ιβάνοβιτς για να ξεκουράσει παίκτες, η χημεία που χάθηκε, η λογική χαλάρωση που ήρθε και κάποιες εμπνεύσεις από Βεζένκοφ και Αντεκμπόγιε, έκοψαν τη διαφορά στους 12 μετά από πολύ ώρα (56-68). Δεν μπορούσε, όμως, να αλλάξει το παραμικρό κι εν τέλει ο Γκιστ διαμόρφωσε το τελικό 72-56 υπέρ των πρωταθλητών Ελλάδας μέσα στη Θεσσαλονίκη.

Τα δεκάλεπτα: 14-17, 23-38, 39-59, 52-76

Άρης (Πρίφτης): Πάσαλιτς 2, Δήμας, Ριντ 9 (1), Τόμας 6 (2), Πουλιανίτης 2, Χαρίσης 2, Καραθανάσης, Βεζένκοφ 11 (1), Νέιμικ 8, Μούρτος 9 (1), Σίμτσακ, Αντεγκμπόγιε 7 (1)

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Σλότερ 4, Μποχωρίδης, Γιάνκοβιτς 8 (2), Φώτσης, Νέλσον 6, Παππάς 17 (3), Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης 11 (3), Γκιστ 4, Μπατίστα 10, Μπλουμς 8 (2), Λαουάλ 2

Αποστόλης Σπυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x