Ευρώπη

Πρίφτης: «Έπρεπε να παίξουμε πιο σκληρά»

Στο ότι οι παίκτες του Άρη δεν αντιμετώπισαν σωστά το σκληρό παιχνίδι της Βιλερμπάν απέδωσε τη συντριβή και τον αποκλεισμό των «κίτρινων» από την οκτάδα του Τσάμπιονς Λιγκ ο Δημήτρης Πρίφτης.

Ο τεχνικός του «αυτοκράτορα» τόνισε πως δεν έπαιξαν σωστά στις επαφές των παικτών της Βιλερμπάν στην άμυνα και πως δεν υπήρχαν στο παρκέ στο δεύτερο και τρίτο δεκάλεπτο. Ζήτησε συγκέντρωση για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και στάθηκε στην έλλειψη ταλέντου, εμπειρίας και σκληρότητας κάποιων παικτών, ενώ θεωρεί πως κάποια πράγματα μπορούν να διορθωθούν στη συνέχεια.

Αναλυτικά: «Ήταν μια σκληρή ήττα, όπως ήρθε. Αυτός που είχε περισσότερες ελπίδες να προκριθεί θα ήταν αυτός που θα έπαιζε πιο σκληρά. Αυτό ήταν το βασικό στοιχείο της αναμέτρησης. Ξεκινήσαμε καλά, αλλά όταν η Βιλερμπάν άρχισε να παίζει καλά στην άμυνά της, με επαφές, χάσαμε 3-4 λέι απ κι αυτοί έβαλαν τρία μεγάλα σουτ με τον Ντράγκοβιτς και το Μίτσαμ, πήραν διαφορά και δεν μπορέσαμε να μείνουμε στο ματς, για αυτό και καταρρεύσαμε σταδιακά.

Δεν υπήρχαμε στο δεύτερο και το τρίτο δεκάλεπτο. Το Basketball Champions League τελείωσε και πρέπει να συγκεντρωθούμε στο πρωτάθλημα. Συγχαρητήρια στη Βιλερμπάν, έπαιξαν δύο πολύ καλά παιχνίδια και εδώ και στη Θεσσαλονίκη.

Όταν ο αντίπαλος μας δέρνει, εμείς δεν αντιδράμε. Κάποιοι παίκτες που έχουν ταλέντο δεν έχουν την προσωπικότητα και κάποιοι που δεν έχουν ταλέντο έχουν την προσωπικότητα και προσπαθούν. Δυστυχώς, βιώνουμε αυτήν την κατάσταση. Δεν είμαστε σκληροί. Όποτε μας παίζει μια ομάδα σκληρά, δεν είμαστε παραγωγικοί.

Για αυτό χάσαμε τα λέι απ, για αυτό χάσαμε και τα ανοιχτά σουτ. Δεν ανταποκρινόμαστε. Αυτό δεν είναι θέμα ταλέντου, είναι θέμα χαρακτήρα και προσωπικότητας. Εκεί υστερούμε κι εγώ έχω την ευθύνη, γιατί εγώ τους έχω στην ομάδα μου.

Δραστικά η εικόνα της ομάδας δεν μπορεί να αλλάξει αυτή τη στιγμή. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να διορθωνόμαστε, να προσπαθούμε και να γίνουμε καλύτεροι. Το ρόστερ αυτό είναι, δεν ξέρω εάν θα παραμείνει όπως είναι. Πρέπει να κάνουμε προπόνηση, δεν μπορούμε κάνουμε κάτι άλλο.

Πρέπει να δουλέψουμε για να τελειώσουμε αξιοπρεπώς αυτή την πολύ δύσκολη χρονιά, γεμάτη εμπειρίες, ατυχίες, αλλά και κακές αποφάσεις και επιλογές. Είναι συνδυασμός όλων αυτών. Αυτή είναι η προσέγγιση με κάθε ειλικρίνεια και αίσθημα ευθύνης».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x