Ελλάδα

Πρόβα Ευρωμπάσκετ για Εθνική απέναντι στη Γεωργία

Το πρώτο από τα τρία τελευταία της φιλικά εν όψει Ευρωμπάσκετ δίνει απόψε η Εθνική στο ΟΑΚΑ αντιμετωπίζοντας τη Γεωργία για το τουρνουά «Ακρόπολις-Eurobank». Σερβία-Ιταλία το άλλο παιχνίδι.

Έχοντας συμβιβαστεί πλέον με την πραγματικότητα της απουσίας του Γιάννη Αντετοκούνμπο και μόλις εννιά μέρες πριν το τζάμπολ στο Ευρωμπάσκετ, η Εθνική δίνει το πρώτο από τα τρία τελευταία της τεστ αντιμετωπίζοντας για το τουρνουά «Ακρόπολις-Eurobank» τη Γεωργία στο ΟΑΚΑ (21:00, ΕΡΤ, Novasports, ΣΠΟΡ FM 94,6).

Ο Κώστας Μίσσας στο αποψινό τεστ, αλλά και στα δύο επόμενα με Ιταλία και Σερβία αύριο και μεθαύριο αντίστοιχα, θα κάνει τις τελευταίες δοκιμές μέσα από τις οποίες θα αποφασιστεί και η τελική σύνθεση της δωδεκάδας. Θεωρείται μάλλον σίγουρο πως από τους δύο τελευταίους που θα «κοπούν» ο ένας θα είναι ο Λαρεντζάκης, ενώ για την άλλη θέση δεν είναι κάτι δεδομένο, μετά τις καλές εμφανίσεις του Μήτογλου στο Λονδίνο. Απόψε, δε, επανέρχονται μετά τη γαστρεντερίτιδα που τους κράτησε εκτός ταξιδιού στην Αγγλία οι Μπουρούσης, Πρίντεζης και Παπαπέτρου.

Ο αποψινός αντίπαλος δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Η ομάδα του Ηλία Ζούρου διαθέτει ένα πολύ αξιόλογο ρόστερ (τουλάχιστον σε επίπεδο 5-6 παικτών), στο οποίο ξεχωρίζουν ο πρωταθλητής του ΝΒΑ με τους Γουόριορς Ζάζα Πατσούλια, ο πάουερ φόργουορντ της Μπασκόνια Τόκο Σενγκέλια, ο εκ των κορυφαίων παικτών της περασμένης ACB και πλέον άσος της Μάλαγα Γκιόργκι Σερμαντίνι, που έχει περάσει κι από τους «αιώνιους», ακόμη ελεύθερος αλλά με πλούσιο ταλέντο και βιογραφικό Μάνουτσαρ Μαρκοϊσβίλι και Αμερικανός γκαρντ Μάικ Ντίξον, που γνωρίσαμε στην ΑΕΚ και τώρα ανήκει στη Στρασμπούρ.

Η σύνθεση της Γεωργίας: Ντίξον, Τσιντσάντζε, Γκαμπκρελίτζε, Μαρκοϊσβίλι, Σανάντζε, Μπερισβίλι, Μπόισα, Σενγκέλια, Μπεκάουρι, Πατσούλια, Σερμαντίνι, Μπιτάντζε, Λονταρίντζε.

Στο άλλο ματς θα αναμετρηθούν Σερβία και Ιταλία στις 18:45. Σημειώνεται πως η γενική είσοδος στο ΟΑΚΑ έχει οριστεί στα 10 ευρώ και περιλαμβάνει και τα δύο ματς της κάθε μέρας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x