Στην παραδοχή ότι έγιναν σοβαρά λάθη από τους τρεις διαιτητές του τελικού του ισπανικού κυπέλλου μπάσκετ μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, προχώρησε ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, Αντόνιο Μαρτίν. Ωστόσο, στάθηκε επίσης στο σπουδαίο αθλητικό επίπεδο και δεσμεύτηκε στο εξής να υπάρξει ακόμη καλύτερη συνεργασία στο μέλλον με την Ένωση Διαιτητών, προκειμένου να υπάρξει βελτίωση.

«Το τουρνουά ήταν μία οργανωτική επιτυχία με σπουδαίο αθλητικό επίπεδο, την καλύτερη τηλεοπτική κάλυψη στην ιστορία της διοργάνωσης και οκτώ ομάδες με σπουδαία ατμόσφαιρα. Είναι προφανές ότι έγιναν αρκετά σοβαρά διαιτητικά σφάλματα στο τέλος του αγώνα.

Για πρώτη φορά έγινε διαθέσιμη στο κοινό η εικόνα από το Instant Replay και για τον λόγο αυτό κάθε πλάνο που βλέπουν οι διατητές είναι δημόσιο για τον κόσμο. Οι φίλάθλοι βλέπουν ακριβώς όσα εξετάζουν οι ρέφερι και την απόφαση που εκείνοι έλαβαν. Από την άλλη πλευρά, έχουν γίνει περιστατικά τα οποία δεν μπορεί να εξετάσει ένας διαιτητής από το Instant Replay και στα οποία δεν μπορεί να υπάρχουν λάθη.

Κάθε φορά που έχουμε περισσότερα τεχνολογικά βοηθήματα πρέπει να τα χρησιμοποιήσουμε με τον σωστό τρόπο ώστε να βοηθήσουμε τους διαιτητές να πάρουν τις σωστές αποφάσεις, γνωρίζοντας πάντα ότι αυτό συνυπάρχει με το ανθρώπινο λάθος. Το να βελτιώσουμε αυτή την οπτική με έναν παρεμφερή τρόπο και σε διαρκή τεχνική προετοιμασία μέσα στην σεζόν είναι μία από τις προτεραιότητές μας τους επόμενους μήνες και πρόκειται να το κάνουμε μαζί με την Ένωση διαιτητών» ανέφερε.

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ