Ελλάδα

Πρόκριση… made in France!

Στη β' φάση του Ευρωμπάσκετ είναι η Ελλάδα! Οι Γαλλίδες νίκησαν τη Σερβία και η Εθνική μας είναι σίγουρα στα «προκριματικά», αλλά με νίκη επί των «τρικολόρ» πάει πιθανότατα απευθείας στα προημιτελικά!

Στην επόμενη φάση του Ευρωμπάσκετ «έστειλε» την Ελλάδα η Γαλλία!

Οι «τρικολόρ» υποχρέωσαν σε δεύτερη σερί ήττα τις πρωταθλήτριες Ευρώπης, Σέρβες (73-57), με αποτέλεσμα η Εθνική μας να εξασφαλίσει την πρόκρισή της ΣΙΓΟΥΡΑ στα «προκριματικά» για τους «8» της διοργάνωσης… και βλέπουμε.

Θυμίζουμε ότι, οι τέσσερις πρώτες ομάδες του τουρνουά της Τσεχίας θα περάσουν απευθείας στα προημιτελικά, ενώ οι δεύτερες και τρίτες θα δώσουν προ… προημιτελικό αγώνα, για να προκύψουν οι άλλες τέσσερις.

Παρότι, λοιπόν, η «γαλανόλευκη» δεν τα κατάφερε απέναντι στη Σλοβενία, η ήττα της αποδείχθηκε ανώδυνη, αφού με το νέο «πατατράκ» των Σέρβων θα έχει το πλεονέκτημα στο ενδεχόμενο τριπλής ισοβαθμίας (με τη Σερβία και τη Σλοβενία).

Τώρα, τι πρέπει να κάνει, προκειμένου να αποφύγει τον αγώνα «μπαράζ»; Καταρχήν, να νικήσει τη Γαλλία τη Δευτέρα (21:30). Τότε, αλλά με προϋποθέσεις, μπορεί να τερματίσει 1η στον όμιλο και να… ξεκουραστεί ενόψει την προημιτελικών!

Ποια είναι τα σενάρια, λοιπόν:

*Αν η Ελλάδα νικήσει τη Γαλλία και η Σερβία επικρατήσει της Σλοβενίας, τότε θα πάρουμε την 1η θέση.

*Αν η Εθνική μας νικήσει τη Γαλλία και η Σλοβενία επικρατήσει της Σερβίας, θα έχουμε τριπλή ισοβαθμία Ελλάδας, Γαλλίας, Σλοβενίας στην κορυφή. Η Σλοβενία θα είναι στο +1, ενώ, αυτήν τη στιγμή, η Γαλλία είναι στο +2 και η Ελλάδα στο -3. Άρα, αν η Εθνική μας πάρει τη νίκη με διαφορά μεγαλύτερη των 4 πόντων, θα πάρει και την 1η θέση.

*Αν η Γαλλία νικήσει την Εθνική και η Σλοβενία επικρατήσει της Σερβίας, η Ελλάδα θα τερματίσει στην 3η θέση.

*Αν η Γαλλία νικήσει την Εθνική και η Σερβία επικρατήσει της Σλοβενίας θα έχουμε τριπλή ισοβαθμία στη 2η θέση. Η Εθνική θα είναι στο +6 και θα έχει προκριθεί σίγουρα, καθώς μία εκ των Σερβία και Σλοβενία θα έχει αρνητικό πρόσημο. Η Σλοβενία, μάλιστα, δεν θα μπορεί να φτάσει το +6 της Ελλάδας, ενώ η Σερβία για να έχει καλύτερο συντελεστή από την Ελλάδα, πρέπει να νικήσει με διαφορά μεγαλύτερη των 15 πόντων.

H βαθμολογία του Γ' ομίλου

1) Γαλλία 4 2-0
2) Σλοβενία 3 1-1
3) Ελλάδα 3 1-1
4) Σερβία 2 0-2

Το πρόγραμμα της 4ης και τελευταίας αγωνιστικής (19/6):

Σερβία-Σλοβενία (16:00)
Γαλλία-Ελλάδα (21:30)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x