Ελλάδα

Ρεκόρ δεκαετίας από τον Μιλουτίνοφ

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ κατέγραψε την καλύτερη επίδοση του Ολυμπιακού εδώ και 10 χρόνια, όσον αφορά τα ριμπάουντ.

Με τα 18 ριμπάουντ που κατέβασε χθες στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ πέτυχε την καλύτερη επίδοση εδώ και 10 χρόνια σε ματς πρωταθλήματος του Ολυμπιακού. Ο προηγούμενος παίκτης των «ερυθρολεύκων» που μάζεψε περισσότερα ριμπάουντ ήταν ο Γιάννης Μπουρούσης, που είχε 19 κόντρα στον Κολοσσό στις 27 Απριλίου του 2009.

Παράλληλα, τα 18 ριμπάουντ του Σέρβου σέντερ είναι και ο μεγαλύτερος αριθμός για τη φετινή Basket League, αφού ξεπέρασε τα 17 που είχε ο ίδιος από το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Χολαργό, αλλά και τον ίδιο αριθμό που είχαν οι σέντερ του Πανιωνίου και του Προμηθέα Πατρών, Τζόι Ντόρσεϊ και Οκτάβιους Έλις αντίστοιχα.

Από την άλλη, ο Ντούσαν Σάκοτα έφτασε τα 192 τρίποντα με τη φανέλα της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα και έγινε ο 3ος στη σχετική λίστα της «Ένωσης» στα χρόνια της Basket League προσπερνώντας τον Μάκη Νικολαΐδη.

Επίσης, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης έφτασε τα 86 κλεψίματα με την κιτρινόμαυρη φανέλα και έφτασε στην 6η θέση της σχετικής λίστας τον Ντέρεκ Χάμιλτον, που αγωνίστηκε στον «Δικέφαλο» τη σεζόν 1992-93, ενόσω άφησε πίσω του τον Νίκο Ζήση.

Πηγή: Esake.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x