Ελλάδα

Ρεκόρ καριέρας στις ασίστ για τον Νικ Καλάθη

Ο Καλάθης έκανε νέο ρεκόρ καριέρας στην Basket League με τις 12 ασίστ που μοίρασε στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Ο ομογενής γκαρντ ήταν σε εξαιρετική κατάσταση στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και κατέγραψε νέο προσωπικό ρεκόρ στο πρωτάθλημα, ενώ έχει ρεκόρ 12 ασίστ και στην Ευρωλίγκα με τους «πράσινους».

Αναλυτικά οι αριθμητικές επιδόσεις από τον αγώνα Παναθηναϊκός–ΠΑΟΚ μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του ΕΣΑΚΕ:

Ο Νικ Καλάθης μοίρασε 12 ασίστ στους συμπαίκτες του και πέραν του ότι αυτή είναι η καλύτερη φετινή επίδοση -10 είχε χθες ο Γκίκας στη νίκη του Προμηθέα επί του Γυμναστικού Λάρισας Φάρο- αλλά αυτό ήταν ίσως το λιγότερο.

Με αυτές ο γκαρντ του Παναθηναϊκού Superfoods αφενός έγινε ο 2ος παίκτης στην ιστορία της ομάδας στη Stoiximan.gr Basket League που ξεπέρασε τις 700, μετά τον Δημήτρη Διαμαντίδη και αφετέρου σημείωσε ρεκόρ καριέρας στο 173ο παιχνίδι του στην κατηγορία. Το προηγούμενο ήταν οι 11 ασίστ που είχε στον 5ο τελικό του 2011, στο εντός έδρας ματς με τον Αρκαδικό της σεζόν 2015-16 και στο εκτός έδρας ματς με το Ρέθυμνο Cretan Kings της περσινής σεζόν.

Είχε παράλληλα 11 πόντους και με αυτό ήταν το 2ο «double-double» της φετινής Stoiximan.gr Basket League με πόντους και ασίστ, μετά το χθεσινό του Νίκου Γκίκα του Προμηθέα.

Κατά τα άλλα…

*Ο Μάρκους Ντένμον έκανε την καλύτερη εμφάνιση του με τον Παναθηναϊκό Superfoods. Ευστοχώντας πέντε φορές πίσω από τη γραμμή του τριπόντου, ισοφάρισε την καλύτερη φετινή επίδοση. Πέντε εύστοχα τρίποντα είχε χθες ο Βαγγέλης Σακελλαρίου του Πανιωνίου Βίκος Cola.

*Με τους πέντε πόντους του, ο Κέι Σι Ρίβερς ξεπέρασε τους 300 στην κατηγορία.

*Στη 16η θέση της λίστας των παικτών των «πράσινων» με τα περισσότερα ματς Πρωταθλήματος ανέβηκε ο Τζέιμς Γκιστ. Έφτασε τα 131, ξεπερνώντας τον Κώστα Παταβούκα και φτάνοντας τον Βασίλη Σπανούλη.

*Στην 21η θέση της ίδιας λίστας «σκαρφάλωσε» ο Νίκος Παππάς. Έφτασε τα 106 ματς με τους «πράσινους» και «έπιασε» τον Ντούσαν Σάκοτα.

*Με τις τρεις ασίστ που μοίρασε ο διεθνής γκαρντ, έφτασε τις 162 και προσπερνώντας τον Μίκαελ Κοχ (160) έγινε ο 22ος πασέρ στην ιστορία του Παναθηναϊκού Superfoods.

*Σε ομαδικό επίπεδο οι 25 ασίστ του Παναθηναϊκού Superfoods είναι η κορυφαία επίδοση των δύο πρώτων αγωνιστικών. 24 είχε λίγη ώρα πριν ο Ολυμπιακός ενώ 22 είχε η ΑΕΚ στην πρεμιέρα με τα Τρίκαλα BC Aries.

Διπλό ρεκόρ από τον Κατσίβελη

Πέραν του ότι θα συμπληρώσει 20 χρόνια χωρίς διπλό στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό Superfoods, ο ΠΑΟΚ έφτασε σήμερα τις 600 στην ιστορία του στο Πρωτάθλημα από καταβολής Α’ Εθνικής και σε συνολικά 1.460 παιχνίδια.

Ο Δημήτρης Κατσίβελης ήταν και σήμερα ένας από τους καλύτερους του ΠΑΟΚ. Μάλιστα οι 15 πόντοι που σημείωσε, είναι η κορυφαία επίδοση του σε 122 ματς στην κατηγορία. Είχε 10 δύο φορές με τον Ολυμπιακό και μία με την ΑΕΚ.

Με τα έξι ριμπάουντ που μάζεψε ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του αφού τόσα είχε και στον 2ο ημιτελικό των πλέι οφ με τον Ολυμπιακό κόντρα στο Ρέθυμνο Cretan Kings το 2013.

Ακόμη ως προς τον ΠΑΟΚ…

*Ο Ουσμάν Κρουμπάλι έκανε την καλύτερη εμφάνιση του με τον ΠΑΟΚ. Με τα έξι επιθετικά ριμπάουντ που μάζεψε ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση του Πρωταθλήματος. Την ίδια είχε σημειώσει ο συμπαίκτης του Όουεν Κλάσεν στην πρεμιέρα με τον Προμηθέα.

*Ο ΠΑΟΚ είναι η μόνη ομάδα που μετά από δύο αγωνιστικές έχει ήδη δύο «double-double». Μετά από εκείνο της πρεμιέρας από τον Όουεν Κλάσεν, σήμερα το έκανε ο Ουσμάν Κρουμπάλι με 11 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ.

*Αυτό ήταν το 7ο «double-double» του Αμερικανού στη Stoiximan.gr Basket League καθώς είχε έξι πρόπερσι με το Λαύριο Megabolts.

Σε ομαδικό επίπεδο…

*Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου σημείωσε την κορυφαία επίδοση επιθετικών ριμπάουντ των δύο πρώτων αγωνιστικών. Είχε 15, ένα περισσότερο από αυτά που είχε χθες ο Κολοσσός H Hotels κόντρα στον Πανιώνιο Βίκος Cola.

*Ο Δικέφαλος του Βορρά όμως εκτέλεσε με χαμηλό ποσοστό στα σουτ δύο πόντων. Είχε 15/42 και αυτό το 35,71% είναι η χειρότερη επίδοση των δύο πρώτων αγωνιστικών. 10/26 (38,46%) είχε το Ρέθυμνο Cretan Kings στην πρεμιέρα στη Ρόδο.

*Ακόμη, τα δύο κλεψίματα που καταγράφηκαν στη στατιστική του ΠΑΟΚ συνιστούν ισοφάριση της χειρότερης επίδοσης του Πρωταθλήματος ως τώρα αφού τόσα είχε χθες και ο Πανιώνιος Βίκος Cola κόντρα στον Κολοσσό H Hotels.

*Οι φιλοξενούμενοι είχαν μόνο μία τάπα όπως και στην πρεμιέρα με τον Προμηθέα στη χειρότερη επίδοση του Πρωταθλήματος, η οποία σημειώθηκε δύο φορές και από την Κύμη και τον Κόροιβο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x