Ελλάδα

Σάκοτα στον ΣΠΟΡ FM: «Όταν φοράς τη φανέλα της ΑΕΚ κοιτάς πάντα προς την κορυφή»

Στο μυαλό του μόνο η κορυφή με την ΑΕΚ. Ο Ντούσαν Σάκοτα τόνισε μέσω του ΣΠΟΡ FM 94,6 ότι οι «κιτρινόμαυροι» στοχεύουν ψηλά και πως πέρυσι έγινε βήμα προόδου, πλησιάζοντας Παναθηναϊκό-Ολυμπιακό.

Μοναδική σκέψη η επιστροφή της ΑΕΚ στην κορυφή, σύμφωνα με τον Ντούσαν Σάκοτα.

Ο 31χρονος φόργουορντ δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και στον Γιώργο Πετρίδη, αναφερόμενος στους στόχους της Ένωσης, ότι κοιτάζει ψηλά και πως δεν υπάρχει άλλη επιλογή όταν φοράς τη συγκεκριμένη φανέλα. «Το σκέφτομαι, δεν περνάει ημέρα που να μην το σκέφτομαι. Αλλά κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, επειδή είναι δύσκολο το πρόγραμμα σε Ελλάδα και Ευρώπη», τόνισε ο έμπειρος αθλητής.

Παράλληλα, μίλησε για το ενδεχόμενο να κλείσει την καριέρα του στους «κιτρινόμαυρους», καθώς ανανεώθηκε πρόσφατα η συνεργασία των δύο πλευρών, κάνοντας λόγο για όνειρο που γίνεται πραγματικότητα.

Για το αν έχει μειωθεί η ψαλίδα ανάμεσα στην ΑΕΚ και τους Ολυμπιακό-Παναθηναϊκό, επεσήμανε: «Εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει να φθάσουμε στο επίπεδο τους και δεν πρέπει να περιμένουμε να πέσουν αυτοί. Κάναμε το βήμα παραπάνω πέρυσι, κερδίζοντας ένα ματς στα play offs κόντρα στον Παναθηναϊκό και με την πορεία στην Ευρώπη. Πρέπει να δείξουμε μεγαλύτερη συνέπεια. Έχουμε τα κατάλληλα εφόδια για να το κάνουμε».

Αναλυτικά μίλησε για:

-το γεγονός ότι είναι πιθανό να κλείσει την καριέρα του στην ΑΕΚ με την ανανέωση του συμβολαίου του: «Σίγουρα είναι μεγάλο όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Νιώθω χαρούμενος και υπερήφανος που υπέγραψα αυτό το συμβόλαιο και έγινε λόγω της εμπιστοσύνης του Μάκη Αγγελόπουλου και των προπονητών. Αυτό που μένει τώρα είναι να τους ανταμείψω».

-τους στόχους της ΑΕΚ: «Οι στόχοι της ΑΕΚ παραμένουν ίδιοι. Πρέπει όταν φοράς τη φανέλα να κοιτάς πάντα την κορυφή. Πρώτοι εμείς οι παίκτες πρέπει να το κάνουμε αυτό. Εγώ κάθε ημέρα το σκέφτομαι, δεν περνάει ημέρα που να μην το σκέφτομαι. Αλλά κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, επειδή είναι δύσκολο το πρόγραμμα σε Ελλάδα και Ευρώπη».

-το αν έχει μειωθεί η «ψαλίδα» ανάμεσα σε «αιώνιους» και ΑΕΚ: «Εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει να φθάσουμε στο επίπεδο τους και δεν πρέπει να περιμένουμε να πέσουν αυτοί. Κάναμε το βήμα παραπάνω πέρυσι, κερδίζοντας ένα ματς στα play offs κόντρα στον Παναθηναϊκό και με την πορεία στην Ευρώπη. Πρέπει να δείξουμε μεγαλύτερη συνέπεια. Έχουμε τα κατάλληλα εφόδια για να το κάνουμε».

-το ενδεχόμενο να κληθεί στην Εθνική στα προκριματικά του Μουντομπάσκετ που θα γίνουν μέσα στη σεζόν: «Σίγουρα και εγώ και άλλα παιδιά που πιθανόν να παίξουμε δεν είχαμε πιθανότητα να φορέσουμε τη φανέλα της Ελλάδας. Θα είναι μεγάλη ευθύνη και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε ένα χέρι για να κρατήσουμε την Ελλάδα. Άσχετα αν με ευνοεί, είμαι εναντίον της όλης κατάστασης. Πάντα ως φίλαθλος θα ήθελα να παίζουν οι καλύτεροι, να καλείται η αφρόκρεμα των αθλητών. Η λύση μπορεί να βρεθεί σε πέντε λεπτά αν θέλουν».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x