Euroleague

«Αεράτος» Παναθηναϊκός με τρομερό Καλάθη και… μεταμορφωμένο Σίνγκλετον!

Μια χαψιά έκανε την Μπάμπεργκ ο Παναθηναϊκός. Με τον Καλάθη να «οργιάζει» και τον Σίνγκλετον να κάνει «παπάδες» στο 2ο μέρος, το τριφύλλι επικράτησε δια περιπάτου 93-83. Έφτασε και στο +18 η διαφορά.

Στο ΟΑΚΑ είναι πάντα αλλιώς! Μία εβδομάδα μετά τον διασυρμό στη Βαρκελώνη, ο Παναθηναϊκός έδειξε το καλό του πρόσωπο και επικράτησε εύκολα 93-83 της Μπάμπεργκ, κάνοντας το 1-1 στη φετινή Ευρωλίγκα.

Στο πρώτο μέρος το τριφύλλι είχε ένα ισχνό προβάδισμα, ωστόσο από την τρίτη περίοδο κι έπειτα… πάτησε γκάζι και εξαφανίστηκε με τη διαφορά να φτάνει μέχρι και τους 18 πόντους (57-39), προτού οι Γερμανοί μετριάσουν τις εντυπώσεις στα τελευταία λεπτά όπου… φυσιολογικά οι πράσινοι χαλάρωσαν.

Απίστευτος Καλάθης με 23 πόντους (ισοφάρισε την κορυφαία επίδοσή του στη διοργάνωση) και 6 ασίστ, κουβαλώντας τον Εξάστερο στο πρώτο… μέτριο πρώτο μέρος. Από το… μηδέν του ημιχρόνου, ο Σίνγκλετον παρουσιάστηκε «μεταμορφωμένος» στην επανάληψη και τελικώς σταμάτησε στους 15 πόντους και τα 10 ριμπάουντ. «Μετρημένη» εμφάνιση από Βουγιούκα (11π. σε 14’), Παππά, Ρίβερς, πολύ καλός ο… σβούρας Λεκαβίτσιους που όχι μόνο έβαλε 10 πόντους και είχε 3 ασίστ, αλλά έδωσε ανάσες στον Καλάθη και το έκανε ποιοτικώς. Δεν «βγήκε» το παιχνίδι σε Λοτζέσκι-Ντένμον, ξανά «θέμα» στις βολές (24/37).

Τα δεκάλεπτα: 22-15, 43-35, 69-56, 93-83

inner
inner

Το ματς

Με Καλάθη, Ντένμον, Λοτζέσκι, Σίνγκλετον και Βουγιούκα ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός που μετέτρεψε σε ελληνική υπόθεση το πρώτο πεντάλεπτο. Ο ομογενής γκαρντ και ο αρχηγός του Εξάστερου «κουβάλησαν» στα πρώτα λεπτά το τριφύλλι, αφού σημείωσαν οκτώ (2/2 τρίποντα) και τέσσερις πόντους αντίστοιχα για το 12-8 στο 5’. Παρά το ισχνό προβάδισμα, η πράσινη επίθεση ήταν δυσλειτουργική, Ντένμον-Λοτζέσκι δεν έδειχναν… καλά και φυσιολογικά «ανάγκασαν» τον Πασκουάλ να ρίξει στο ματς Παππά και Ρίβερς για να βρει λύσεις. Η «παθογένεια» των χαμένων βολών (όπως και στη Βαρκελώνη) έκανε ξανά την εμφάνισή της, με την ελληνική ομάδα να μετρά 3/7 και μοιραία να μην μπορεί να αποσπαστεί, με το τρίποντο του Λο να διαμορφώνει το 15-15. Ο Καλάθης ήταν «σεληνιασμένος» και ένα δικό του «ξέσπασμα» (με πέντε πόντους και μία ασίστ στον Γκιστ) έφερε τον Παναθηναϊκό για πρώτη φορά στο +7, 22-15, με τον ίδιο να έχει φτάσει ήδη τους 14 πόντους!

Τα «όργια» του Καλάθη είχαν… διπλή ανάγνωση. Ναι μεν ο πόιντ γκαρντ του Παναθηναϊκού έκανε ό,τι ήθελε απέναντι στην Μπάμπεργκ, ωστόσο την ίδια ώρα αυτό συνέβαινε διότι οι υπόλοιποι δεν μπορούσαν να προσφέρουν επιθετικά, ενώ την ίδια ώρα η περιφερειακή άμυνα δεν ήταν στα… καλύτερά της, με αποτέλεσμα το τρίποντο του Σάιγκερ να γράψει το 24-23 και να «υποχρεώσει» τον έξαλλο Πασκουάλ να καλέσει τάιμ-άουτ. Η είσοδος του Όγκαστ προσέφερε ένα επιθετικό «αποκούμπι» για το τριφύλλι, αλλά το… ασύλληπτο 5/15 στις βολές δεν επέτρεπε στον Παναθηναϊκό να ξεφύγει, με τους Γερμανούς να παραμένουν «κολλιτσίδα», 32-29. Ως το 18’ μόνο ο Καλάθης είχε σκοράρει από τα 6,75 (δείγμα του επιθετικού βραδιού της ομάδας), ωστόσο Λεκαβίτσιους-Γκιστ «μπουμπούνισαν» από μακριά back to back και για πρώτη φορά ο Εξάστερος έφτασε στο +8 (38-30), με την εξέδρα να παίρνει για τα καλά τα πάνω της. Ο Ραντόσεβιτς, με τα… κλασικά σουτάκια του από μέση απόσταση, προκαλούσε ζημιά και δεν επέτρεπε στον Παναθηναϊκό να χτίσει διαφορές, ωστόσο δια χειρός Λεκαβίτσιους-Ρίβερς, πήγε στα αποδυτήρια με ένα «μαξιλαράκι» οκτώ πόντων, 43-35.

Με το καλημέρα στο δεύτερο μέρος ο Σίνγκλετον έδειξε… αναγεννημένος. Ένα δικό του 5-0 (κι ενώ ήταν άποντος στο πρώτο 20λεπτο), καλή άμυνα από όλους, μυαλωμένες επιθέσεις με Βουγιούκα-Καλάθη και μία τρίποντη… βόμβα από Ντένμον, έφεραν τον Παναθηναϊκό καβάλα στ’ άλογο και πιο συγκεκριμένα στο +18 (57-39) απέναντι σε μια Μπάμπεργκ που έδειχνε τα να ‘χει χαμένα. Οι πράσινοι είχαν μονίμως απαντήσεις στις «εμπνεύσεις» του Χίκμαν που πάλευε μόνος του να κρατήσει όρθια τη φιλοξενούμενη ομάδα και… άνετα διατηρούσαν σε διψήφια επίπεδα τη διαφορά, 65-54 στο 28’. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με show του Σίνγκλετον, που έφτασε τους 11 πόντους αισίως και από δικά του χέρια (και στην άμυνα) διαμορφώθηκε το 69-56 στο 30’.

Ο Εξάστερος ήταν αποφασισμένος να μην επιτρέψει στους Γερμανούς να πάρουν… ανάσα και να κλειδώσουν από νωρίς το ροζ φύλλο αγώνα. Παππάς και Σίνγκλετον το είχαν πάρει προσωπικά στην επίθεση και με δικούς τους συνεχόμενους πόντους, η ελληνική ομάδα διατηρούσε.. ανετότατα τα ηνία της αναμέτρησης, με το 82-65 πέντε λεπτά πριν τη λήξη. Ένας Χίκμαν δεν μπορούσε να φέρει την άνοιξη για την Μπάμπεργκ και παρά το… τρελό βράδυ του (και τους «τζούρες» από Στάιγκερ-Ραντόσεβιτς), το μόνο που κατάφερνε η ομάδα του Ζήση (δεν έπαιξε πολύ) ήταν να περιορίσει τη ζημιά, μειώνοντας σε 87-77 και προκαλώντας παράλληλα τα… νεύρα του Πασκουάλ για την αμυντική προσήλωση των πρασίνων, έστω κι αν τα πάντα είχαν κριθεί. Εν τέλει, σε… ήρεμο τέμπο στο τελευταίο τρίλεπτο, Καλάθης-Γκιστ-Ρίβερς έβαλαν την… πινελιά τους και διαμόρφωσαν το τελικό 93-83, σε ένα εύκολο βράδυ για το τριφύλλι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x