Μουντομπάσκετ 2023

Σόκαρε το Μαυροβούνιο η Νέα Ζηλανδία, χαμός στον όμιλο της Εθνικής!

Η Νέα Ζηλανδία έκανε την έκπληξη νικώντας το… νευρικό Μαυροβούνιο και προκάλεσε «χαμό» στον έκτο όμιλο, όπου συμμετέχει και η Ελλάδα.

Η Νέα Ζηλανδία έδειξε τα δόντια της νικώντας με 93-83 το απογοητευτικό Μαυροβούνιο για τον έκτο όμιλο, στον οποίο συμμετέχει και η Εθνική. Το αποτέλεσμα αυτό περιπλέκει την κατάσταση, καθώς όλες οι ομάδες θα έχουν ελπίδες πρόκρισης (ακόμη και το Μαυροβούνιο) και πιθανότητες αποκλεισμού (ακόμη και ο νικητής του Ελλάδα-Βραζιλία), καθώς αν υπάρξει ισοβαθμία τα πάντα θα κριθούν στις διαφορές.

Ασταμάτητος για τους νικητές ο Κόρεϊ Γουέμπστερ με 25 πόντους (6/8 τρίποντα), 6 ριμπάουντ και 7 ασίστ. Ξεχώρισε ο Νίκολα Ιβάνοβιτς με 18 πόντους και 7 ασίστ για τους ηττημένους, ενώ ο κόουτς Ζβέζνταν Μίτροβιτς αποβλήθηκε στα τέλη του δεύτερου δεκαλέπτου με δεύτερη τεχνική ποινή για διαμαρτυρία.

Την Πέμπτη η Νέα Ζηλανδία αντιμετωπίζει την Ελλάδα και το Μαυροβούνιο την Βραζιλία.

Αποστολή στη Ναντζίνγκ, Χρήστος Ρομπόλης

Τα τρίποντα του Κ. Γουέμπστερ έδωσαν εξ αρχής ένα μικρό προβάδισμα στη Νέα Ζηλανδία (4-8, 8-11), που ξεκίνησε με 5/5 τρίποντα. Το Μαυροβούνιο αντέδρασε και προσπέρασε με τον Ντούμπλιεβιτς (19-16), αλλά μόνο προσωρινά, καθώς οι Tall Blacks ξέφυγαν και μάλιστα με επτά (24-31) λίγο πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Ο Φοτού έγινε ο πρώτος διψήφιος σκόρερ του ματς (32-36) και το δεύτερο τρίποντο του Λόου οδήγησε ξανά την ομάδα του στο +7 (36-43). Η ζώνη του Πολ Χενάρ προβλημάτισε πολύ τους Μαυροβούνιους και 31,6’’ πριν το ημίχρονο ο Ζβέζνταν Μίτροβιτς αποβλήθηκε με δεύτερη τεχνική ποινή για διαμαρτυρία. Κάπως έτσι η Νέα Ζηλανδία έκλεισε το ημίχρονο με προβάδισμα εννέα πόντων (44-53).

Δύο καλάθια του Φοτού χάρισαν στην ομάδα του την πρώτη διψήφια διαφορά στον αγώνα (48-59), αλλά ο Βούτσεβιτς με γκολ-φάουλ και τρίποντο έδωσε… ζωή στο Μαυροβούνιο (56-61). Η αντεπίθεση συνεχίστηκε και η ψαλίδα έκλεισε στον πόντο, 65-66, στο φινάλε της τρίτης περιόδου, ενώ το τέταρτο δεκάλεπτο άρχισε με προσπέρασμα δια χειρός Ιβάνοβιτς (67-66). Οι Σμιθ-Μίλνερ και Κ. Γουέμπστερ με μακρινά σουτ έκοψαν τη φόρα των αντιπάλων (67-75) και η Νέα Ζηλανδία αποσπάστηκε ξανά, 71-83, ενώ οι ανορθόδοξες επιθέσεις των Μαυροβούνιων δεν τους επέτρεψαν να επιστρέψουν στο ματς.

Δεκάλεπτα: 26-31, 44-53, 65-66, 83-93

Δείτε εδώ τη στατιστική του αγώνα

Διαιτητές: Βάσκες (Πουέρτο Ρίκο), Λεσκάνο (Αργεντινή), Προτς (Πολωνία).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x