Ελλάδα

Σούμποτιτς στον ΣΠΟΡ FM: «Μπορούν να φτάσουν στο Final-4 Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός»

Την άποψη του πως τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Παναθηναϊκός έχουν την ποιότητα να φτάσουν μέχρι το final-4 εξέφρασε στον ΣΠΟΡ FM ο Σλόμπονταν Σούμποτιτς.

Τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Παναθηναϊκός είναι ομάδες που έχουν την ποιότητα και όσα χρειάζονται για να βρεθούν στο final-4 σύμφωνα με τον Σλόμπονταν Σούμποτιτς.

Ο Σλοβένος τεχνικός της Τσιμπόνα Ζαγκρεμπ φιλοξενήθηκε στον αέρα του ΣΠΟΡ FM 94,6 και στην εκπομπή «Γκολ από τα… αποδυτήρια» όπου τόνισε πως το χθεσινό ντέρμπι των δύο «αιωνίων» απέδειξε πως ο Παναθηναϊκός έχει ένα πνευματικό προβάδισμα
και πως οι παίκτες του αισθάνονται άνετα όταν αγωνίζονται στο ΣΕΦ.

Παράλληλα, στάθηκε και στην απουσία του Βασίλη Σπανούλη καθώς, ο Έλληνας γκαρντ είναι ο αγωνιστικός ηγέτης των «ερυθρολεύκων» και η παρουσία του θα έδινε αρκετές λύσεις στον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

Τέλος μίλησε για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο τον οποίο χαρακτήρισε φαινόμενο και παίκτη που θα αφήσει εποχή στο ΝΒΑ, το αποψινό κλάσικο της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη ενώ αποκάλυψε και το πώς έζησε ο ίδιος την ποδοσφαιρική αναμέτρηση της Κροατίας με την Ελλάδα από τις κερκίδες του «Μάξιμιρ».

Αναλυτικά όσα δήλωσε στους Αντώνη Ντινιακό και Αλέξανδρο Ξενικάκη:

-το που κρίθηκε το χθεσινό παιχνίδι:
«Οι παίκτες του Παναθηναϊκού μετά την πρώτη νίκη έχουν μεγάλη αυτοπεποίθηση όταν παίζουν στο ΣΕΦ. Πλέον υπάρχουν αρκετοί ξένοι στις δύο ομάδες, κάτι που δεν συνέβαινε στην δική μου εποχή όταν έπαιζαν κατά βάση Έλληνες που αντιλαμβάνονταν αλλιώς την πίεση. Οπότε πλέον δεν υπάρχει αυτό το πλεονέκτημα έδρας. Από πλευράς θεάματος δεν ήταν ένα καλό ματς. Ο Ολυμπιακός στα προηγούμενα παιχνίδια είχε καλύτερο πρόσωπο, ωστόσο έπρεπε να διαχειριστεί και την απουσία του Σπανούλη».

-το αν είναι αγωνιστικό ή πνευματικό το πρόβλημα του Ολυμπιακού απέναντι στον Παναθηναϊκό:
«Δεν είναι αγωνιστικό. Μπορείς να κερδίζεις 3-4 παιχνίδια χωρίς τον ηγέτη σου, όμως μια ομάδα πάντα χρειάζεται τον ηγέτη της. Ειδικά στο χθεσινό παιχνίδι, ο Σπανούλης θα ήταν πολύ σημαντικός γιατί ο Ολυμπιακός έμοιαζε να χρειάζεται ένα παίκτη που να μπορεί να απειλεί».

-το αν οι ελληνικές ομάδες μπορούν να ονειρεύονται το φάιναλ φορ:
«Οπωσδήποτε μπορούν. Γίνονται μεγάλες εκπλήξεις στην φετινή Ευρωλίγκα. Ακόμα και χθες η Ζάλγκιρις κέρδισε με 30 πόντους την Αρμάνι, ενώ και η Εφές επικράτησε της Μπαρτσελόνα. Είναι πολύ νωρίς για να πούμε το οτιδήποτε για φαβορί. Σίγουρα οι Φενέρ, ΤΣΣΚΑ, Ρεάλ και Ολυμπιακός είναι φαβορί στα χαρτιά, όμως πάντα τα τελευταία χρόνια γίνεται κάποια έκπληξη και το ίδιο μπορεί να συμβεί και φέτος».

-το ποιοι ξεχωρίζουν από τα μεταγραφικά αποκτήματα των «αιωνίων»:
«Στον Ολυμπιακό έχει προσαρμοστεί κατά πολύ ο Στρέλνιεκς και έδωσε λύσεις. Οι Αμερικάνοι που έρχονται πρώτη φορά δυσκολεύονται και ξέρουν ότι όταν παίζουν με την πίεση του αποτελέσματος επηρεάζονται και χρειάζονται χρόνο. Εκεί θα παίξει ρόλο και η προσωπικότητα του κάθε παίκτη».

-την άφιξη του γιου του Ουίλτζερ στο ελληνικό πρωτάθλημα και το αν θα προσφέρει στον Ολυμπιακό:
«Είναι κάτι πολύ ωραίο που επιστρέφει μετά από τόσα χρόνια ένας ακόμη Ουίλτζερ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μιλήσαμε με τον πατέρα του και τον παρακολουθώ από το Πανεπιστήμιο. Το ίδιο ισχύει και για τον γιο του Κεν Μπάρλοου, τον Κέλσι που παίζει στην ΑΕΚ. Βέβαια για τον Ουίλτζερ είναι πολύ δύσκολο να προσαρμοστεί αμέσως και χρειάζεται χρόνο και υπομονή για να καταφέρει να αποδώσει και να μπει στο πνεύμα της Ευρώπης».

-τον Γιάννη Αντετοκούνμπο:
«είναι ένα φαινόμενο. Είδα ένα βίντεο που μπήκε στο γήπεδο μετά το τέλος και τραγούδησε τον εθνικό ύμνο. Πρόκειται για ένα παιδί με εξαιρετικό χαρακτήρα που κάθε χρόνο βελτιώνεται. Του λείπει λίγο το σουτ και αν το βελτιώσει θα αφήσει εποχή στο ΝΒΑ».

-για το ποδοσφαιρικό παιχνίδι της Ελλάδας με την Κροατία:
«ήταν περίεργο παιχνίδι για μένα. Εργάζομαι στην Κροατία και την Τσιμπόνα. Ήμουν στο γήπεδο και όταν η Κροατία προηγήθηκε πολύ νωρίς δεν πετάχτηκα από τη θέση μου. Ωστόσο στο γκολ του Σωκράτη αισθάνθηκα μία ευχαρίστηση, παρ’ ότι δεν κατάφερα να εκφραστώ καθώς όλοι οι φίλοι μου ήταν Κροάτες. Έζησα 20 χρόνια στην Ελλάδα και αυτά ήταν τα ωραιότερα χρόνια και της ζωής μου και της καριέρας μου. Η Κροατία έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι και δίκαια κέρδισε. Στο 2ο μέρος η Ελλάδα ανέβηκε, και πιστεύω πως στο ποδόσφαιρο μπορούν να συμβούν πολλά. Όμως η Κροατία υπερτερεί σε ποιότητα».

-το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρης:
«Είναι το κλάσικο της Θεσσαλονίκης. Και οι δύο ομάδες δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση λόγω οικονομικών προβλημάτων. Πάντα θα είναι ντέρμπι και αναμένεται ένα καλό παιχνίδι. Δεν δίνω το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ επειδή παίζει στο γήπεδο του. Είμαι Αρειανός και εύχομαι να κερδίσει η ομάδα μου».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x