Ελλάδα

Σπανούλης: «Δεν μου άρεσαν πολλά στο ΝΒΑ, αλλά με έκανε καλύτερο»

Ευεργετικό, αλλά όχι όπως το περίμενε, ήταν για τον Β.Σπανούλη το πέρασμά του από το ΝΒΑ, όπως δήλωσε στην As. Πώς αξιολογεί την πορεία του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα και η υπόκλιση σε Αντετοκούνμπο.

Μπορεί πολλοί να θεωρούν τη σεζόν του Βασίλη Σπανούλη στους Ρόκετς χαμένη, αλλά όχι ο ίδιος… Σε συνέντευξή του στην As ο αρχηγός του Ολυμπιακού δηλώνει πως το πέρασμά του από το ΝΒΑ παρότι πολλά δεν ήταν όπως τα περίμενε τον έκανε καλύτερο.

Ο 34χρονος άσος δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος από την ως τώρα πορεία του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα, αποκλείει το ενδεχόμενο επιστροφής στην Εθνική και αποθεώνει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Αναλυτικά, ο Σπανούλης μίλησε για:

-τον απολογισμό της ως τώρα πορείας του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα: «Βρισκόμαστε σε πολύ καλή θέση. Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι καλύτερα αλλά και χειρότερα, αλλά σε γενικές γραμμές είμαστε πολύ καλά για μία τόσο ανταγωνιστική διοργάνωση όπως είναι η Ευρωλίγκα. Ο πρώτος μας στόχος είναι να προκριθούμε στα Playoffs. Αν το καταφέρουμε μάλιστα με πλεονέκτημα έδρας θα είναι σπουδαίο. Πιστεύω πως το πλεονέκτημα έδρας είναι στα χέρια μας αλλά ακόμα και αν δεν το αποκτήσουμε στο τέλος, τότε θα παλέψουμε για να είμαστε στο Final 4».

-τις αλλαγές στον φετινό Ολυμπιακό: «Η διοίκηση έκρινε πως πρέπει να καλυφθούν κάποια μικρά κενά και αυτός είναι ο λόγος που είδαμε νέους παίκτες να προστίθενται στο ρόστερ. Διαθέτουμε μεγάλο βάθος και αρκετές μονάδες που μπορούν να προσθέσουν. Είναι πολύ σημαντικό πως αποκτήσαμε γρήγορα χημεία με τους καινούριους παίκτες, προσαρμόστηκαν γρήγορα στο πλάνο και αυτό βοήθησε την ομάδα».

-τον Οθέλο Χάντερ, που ήταν συμπαίκτης του και τώρα παίζει στη Ρεάλ: «Δεν ήμασταν μόνο συμπαίκτες αλλά και καλοί φίλοι. Πραγματικά απολάμβανα να παίζω μαζί του. Πανηγυρίσαμε δύο φορές το πρωτάθλημα και φτάσαμε μέχρι τον τελικό της Ευρωλίγκας. Δεν θα ξεχάσω ποτέ μου αυτές τις στιγμές. Είναι ένας σπουδαίος παίκτης αλλά και εξαιρετικός χαρακτήρας. Σήμερα ωστόσο συνεχίζω να έχω εξίσου καλούς συμπαίκτες όπως ο Μπιρτς, ο Γιανγκ και ο Μιλουτίνοφ».

-τους μεγάλους ανταγωνιστές του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα: «Υπάρχουν πολλοί επικίνδυνοι αντίπαλοι. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω μόνο ένας. Σίγουρα η ΤΣΣΚΑ, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Φενέρμπαχτσε είναι τρεις βασικοί υποψήφιοι για το Final 4».

-τον τραυματισμό του Ντάνιελ Χάκετ: «Μας επηρέασε πολύ. Είναι ένας παίκτης με πολύ σημαντικό ρόλο στον Ολυμπιακό. Μας γνωρίζει πολύ καλά και ξέρει ακριβώς τον ρόλο του. Είμαι πολύ στενοχωρημένος γιατί ξέρω πως είναι να είσαι τραυματίας. Πρέπει να σκέφτεται αισιόδοξα και να επιστρέψει πιο δυνατός».

-τους τραυματισμούς που αποδίδονται στα αυτοκόλλητα του παρκέ: «Η Ευρωλίγκα πρέπει να βρει λύση γιατί είναι επικίνδυνο για τους παίκτες. Σίγουρα πρέπει να βρεθεί κάποια λύση».

-το αν η ικανότητά του να πετυχαίνει μεγάλα σουτ είναι κάτι με το οποίο γεννιέται κανείς ή δουλεύεται: «Και τα δύο. Είναι ένας συνδυασμός αυτών των δύο, δεν μπορείς να έχεις μόνο το ένα».

-τις σκέψεις του στο φινάλε ενός αγώνα που είναι στην κόψη του ξυραφιού: «Δεν μπορείς να σκεφτείς πολλά πράγματα εκείνη τη στιγμή. Πρέπει απλά να πάρεις μια απόφαση, να έχεις αυτοπεποίθηση και να κάνεις ό,τι περνάει από το χέρι σου για να κερδίσεις».

-την εμπειρία του στο ΝΒΑ και τι του δίδαξε: «Όταν ήμουν παιδί ήταν το όνειρο μου να πάω στο ΝΒΑ αλλά όταν πήγα υπήρχαν πράγματα που δεν μου άρεσαν. Ίσως δεν ήταν ούτε η κατάλληλη στιγμή αλλά ούτε και το κατάλληλο μέρος για εμένα. Πάντα λέω πως πρέπει να κρατάς τα θετικά πράγματα και στο ΝΒΑ έγινα καλύτερος παίκτης αλλά και καλύτερος άνθρωπος. Σίγουρα με έκανε πιο δυνατό».

-το επίπεδο της φετινής Ευρωλίγκας: «Υπάρχει πολύ ταλέντο παρά το γεγονός πως αρκετοί παίκτες πάνε στο ΝΒΑ. Οι νεαροί παίκτες έχουν βελτιωθεί και ενισχύουν τον ανταγωνισμό στο παιχνίδι. Το νέο φορμάτ είναι πολύ ανταγωνιστικό και σίγουρα ανεβάζει τον βαθμό δυσκολίας στη διοργάνωση».

-το αν σκέφτεται να επιστρέψει στην Εθνική: «Σίγουρα όχι. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με την καριέρα μου στην Εθνική Ομάδα, έδωσα την ψυχή μου αλλά τώρα είναι ώρα για άλλα πράγματα».

-τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Τι να πω για τον Γιάννη! Σαν Έλληνας είμαι πολύ περήφανος για όσα καταφέρνει! Δουλεύει πολύ σκληρά. Είμαι σίγουρος πως θα γίνει ακόμα καλύτερος γιατί έτσι είναι ο χαρακτήρας του».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x