Ευρώπη

Στον τελικό του Σούπερ Καπ η Μπασκόνια!

Η ομάδα από τις δύο ομάδες που θα διεκδικήσουν τον πρώτο τίτλο της σεζόν στην Ισπανία θα είναι η Μπασκόνια, η οποία κέρδισε 79-76 την Μπαρτσελόνα στον ημιτελικό του Σούπερ Καπ.

Για 6η φορά στην ιστορία της η Μπασκόνια θα βρεθεί σε τελικό του ισπανικού Σούπερ Καπ, αφού στον ημιτελικό προσπέρασε το εμπόδιο της Μπαρτσελόνα, την οποία κέρδισε 79-76. Οι Βάσκοι ήταν εντυπωσιακοί για 3 δεκάλεπτα και έφτασαν να προηγούνται μέχρι και με 20 πόντους στα μισά του τρίτου δεκαλέπτου.

Εντούτοις, κάπου εκεί μίλησε το αίσθημα… αυτοσυντήρησης των Καταλανών, που επιχείρησαν αντεπίθεση και ροκάνισαν τη διαφορά για να βρεθούν σε απόσταση βολής (72-73) στα 3 λεπτά πριν το φινάλε του αγώνα, το οποίο ήταν συγκλονιστικό.

Με ένα γρήγορο σερί 6-0, η ομάδα του Μαρτίνεθ ξέφυγε κάπως στο σκορ (72-79), αλλά και πάλι οι «μπλαουγκράνα» απάντησαν (76-79). Στο τέλος της αναμέτρησης όμως οι Κούριτς, Οριόλα αστόχησαν σε διαδοχικά σουτ και κάπως έτσι το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του ισπανικού Σούπερ Καπ κατέληξε στα χέρια της Μπασκόνια.

Κορυφαίοι για τους νικητές οι Γκαρίνο (16 πόντοι), Σιλντς (13 πόντοι), Πουαριέ (10 πόντοι, 8 ριμπάουντ), ενώ από την Μπαρτσελόνα ξεχώρισαν οι Κούριτς (16 πόντοι), Κλαβέρ (13 πόντοι), Πάνγκος (10 πόντοι, 8 ασίστ), με τον πρώην φόργουορντ του Παναθηναϊκού, Κρις Σίνγκλετον, να μένει σε ρηχά νερά (6 πόντοι, 3 λάθη).

Οι Βάσκοι -που έχουν κατακτήσει 4 φορές το συγκεκριμένο τρόπαιο- περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους στον αυριανό τελικό, με την Ομπραντόιρο να αντιμετωπίζει τη Ρεάλ Μαδρίτης σε μια διοργάνωση που λαμβάνει χώρα στο Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα.

Τα δεκάλεπτα: 21-22, 34-49, 56-66, 76-79.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x