Ελλάδα

Τ. Μπλατ στο sportfm.gr: «Εξαιρετική ομάδα με σπουδαίους παίκτες η Ελλάδα»

Ο υπ’ αριθμόν ένα κίνδυνος στον αποψινό τελικό, Ταμίρ Μπλατ, γιος του Ντέιβιντ, αποθέωσε την Εθνική Νέων και τόνισε πως το Ισραήλ πρέπει να κάνει το καλύτερό του παιχνίδι για να πάρει το τρόπαιο.

Με 17 πόντους, 10,7 ασίστ και 4,8 ριμπάουντ ανά αγώνα ο Ταμίρ Μπλατ αποδεικνύει πως μόνο με… μέσο δεν παίζει στην Εθνική Νέων του Ισραήλ. Ο κοντορεβιθούλης αλλά θαυματουργός γκαρντ, γιος του διάσημου προπονητή Ντέιβιντ, έπλεξε το εγκώμιο της ελληνικής ομάδας για τον αποψινό τελικό, αλλά δεν χάνει την πίστη του πως η δική του παρέα μπορεί να σηκώσει το τρόπαιο για πρώτη φορά στην ιστορία της.

inner

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ταμίρ Μπλατ στον Χρήστο Ρομπόλη:

-Τελικός, λοιπόν, ανάμεσα σε δύο αήττητες ομάδες…
«Είναι μεγάλη υπόθεση για μας ότι έχουμε φτάσει στον τελικό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20 μετά από τόσα χρόνια. Θέλουμε να γράψουμε ιστορία κατακτώντας το τρόπαιο. Θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε κι ελπίζω αυτή τη φορά να τα καταφέρουμε και να πάρουμε το πρώτο μας χρυσό».

-Ποια η γνώμη σου για την ελληνική ομάδα;
«Αντιμετωπίζουμε τη γηπεδούχο. Είναι μια εξαιρετική ομάδα, με σπουδαίους παίκτες. Τους αντιμετωπίσαμε και σε ένα φιλικό που τους κερδίσαμε, αλλά τότε είχαν κάποιες απουσίες (σ.σ. Χαραλαμπόπουλος, Λούντζης, Κόνιαρης) και ούτως ή άλλως αυτό δεν παίζει κανέναν ρόλο. Ένας τελικός είναι διαφορετικός. Θα γίνει μεγάλη μάχη. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο παιχνίδι μας. Πρέπει να το κάνουμε για να νικήσουμε».

-Έχεις υπόψη σου πως παίκτες και προπονητές της ελληνικής ομάδας σε ξεχωρίζουν ως υπ’ αριθμόν ένα κίνδυνο για τον αποψινό αγώνα;
«Είναι πολύ κολακευτικό αυτό που μου λέτε. Όμως το πιο σημαντικό στοιχείο της ομάδας μας δεν είναι η ατομική απόδοση ενός ή δύο παικτών. Έχουμε ένα πολύ καλό σύνολο κι όλοι βοηθούν με διαφορετικούς τρόπους την ομάδα τους».

inner

-Εσύ ποιον ή ποιους θεωρείς πιο επικίνδυνους αντιπάλους για το Ισραήλ;
«Η Ελλάδα έχει πολλούς καλούς παίκτες, αλλά νομίζω πως ο ηγέτης της ομάδας είναι ο Χαραλαμπόπουλος, όπως και ο Κόνιαρης που είναι εξαιρετικός παίκτης και φίλος μου».

-Πώς περιμένεις την ατμόσφαιρα στο γήπεδο;
«Θα είναι καταπληκτική. Περιμένω το γήπεδο να είναι κατάμεστο, ξέρω πως θα έρθουν και αρκετοί δικοί μας φίλαθλοι απόψε για να μας στηρίξουν. Σε κάθε παίκτη αρέσει να παίζει σε ένα τέτοιο περιβάλλον».

-Ο πατέρας σου γνωρίζει καλά τους Έλληνες, αφού έχει εργαστεί στην Ελλάδα και έχει αντιμετωπίσει πολλές φορές ελληνικές ομάδες. Σου έχει δώσει κάποια συμβουλή για τον τελικό;
«Δεν του έχω μιλήσει ακόμη πριν από τον τελικό, αλλά είμαι σίγουρος πως θα μου πει πόσο ταλαντούχοι είναι οι Έλληνες παίκτες, αλλά και πόσο επιθετικοί είναι στην άμυνα και πως θα πρέπει να αντιπαρατάξω κι εγώ και οι συμπαίκτες μου τα ίδια στοιχεία για να κερδίσουμε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x